„Windows 8“ turės dvi grafines vartotojo sąsajas (Video)  (10)

Viename iš paskutiniųjų pranešimų spaudai, kompanija „Microsoft“ papasakojo apie savo būsimos operacinės sistemos „Windows 8“ grafines sąsajas. Dabar vartotojai galės pasirinkti tarp dviejų variantų – naujosios „Metro“ ir klasikinės „Windows“ išvaizdos, kuri jau seniai pažįstama visiems asmeninių kompiuterių su „Windows“ sistema vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows“ padalinio vadovas Steven Sinofsky papasakojo, jog kompanija „Windows 8“ kūrimo ėmėsi dar 2009 m. vasarą, dar prieš oficialią „Windows 7“ pardavimų pradžią. Tuo metu kompanija planavo kardinaliai pakeisti operacinės sistemos išvaizdą, įskaitant daugelį bazinių elementų, ir taip pakeisti mūsų įsivaizdavimą apie asmeninį kompiuterį. Taip gimė „Metro“ grafinė vartotojo sąsaja, kurios sukūrimui Microsoft inžinieriai – programuotojai įkvėpimo sėmėsi iš mobiliųjų „Windows Phone 7“ įrenginių.

Tuo pačiu metu „Microsoft“ suprato, kad iki šiol naudojama klasikinė „Windows“ išvaizda dar labai plačiai naudojama ir prie jos pripratę šimtai milijonų vartotojų, taigi negalima taip staiga šito atsisakyti, nes pasekmės komerciniu požiūriu gali būti skaudžios. Klasikinės išvaizdos „Windows 8“ nebuvimas būtų buvusi didžiulė klaida: operacinės sistemos likimas būtų apspręstas gana greitai, o kompanija patirtų didžiulius nuostolius. Be to, daugelis pradines versijas išbandžiusių vartotojų iki šiol planuojamą išleisti „Metro“ sąsają laiko labiau skirta planšetiniams kompiuteriams ir kitiems jutiklinį ekraną turintiems įrenginiams.

Taigi „Microsoft“ nusprendė išlaikyti balansą ir „Windows 8“ turės dvi grafines vartotojo sąsajas. „Mūsų tikslas dizaino atžvilgiu yra gana aiškus – jokių kompromisų. Jei jūs norite, galite be jokio vargo migruoti nuo vienos sąsajos prie kitos. Dabar egzistuojančios programos, įrenginiai ir instrumentai taip pat bus prieinami „Windows 8“. Iš kitos pusės, jei vis tik nuspręsite naudoti sąsają „Metro“ ir joje naudojamas programas, tai taip pat nesukels sunkumų. Programuotojai galės pasirinkti tas API (taikomojo programavimo sąsajas), kurios būtinos konkrečioms programoms“, – teigia kompanijos atstovas. Kaip atrodys naujoji „Windows 8' vartotojo sąsaja „Metro“ galite išvysti tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: