„Tai – ne maistas, o mirties spąstai. Sužinokite, kas iš tiesų slepiasi krabų lazdelėse“  ()

Iš ko ir kaip gaminama.


Krabų lazdelės
Krabų lazdelės
© Asociatyvus stop kadras (Pixabay Content Licence)|https://www.youtube.com/watch?v=9C9dtdM_sL0&t=45s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip gaminamos krabų lazdelės: tiesa, kurią žino tik nedaugelis.

Krabų lazdelės yra gana populiarus produktas, kurį daugelis žmonių mėgsta dėti į patiekalus arba valgyti vienas. Tarp jų yra ir tokių, kurie įsitikinę, kad krabų lazdelėse yra krabų. Kiti mano, kad krabų lazdelėse nėra, ir jog tai ne maistas, o mirtini spąstai.

Iš ko ir kaip iš tikrųjų gaminamos krabų lazdelės, savo „TikTok“ paskyroje pasakojo ukrainiečių tinklaraštininkė Elena Mazur.

Kas įeina į krabų lazdelių sudėtį

Galinga naujiena iš AOC: 320Hz dažnis, arba 4K raiška, ką rinktumėtės jūs? (AOC U27G4R monitoriaus APŽVALGA)
1652 2

Man patinka AOC ne tik dėl palankios kainos - šis gamintojas sugeba pritaikyti ir naujausias vaizdo atkūrimo technologijas, tuo pat metu išsaugant jūsų piniginės turinį. Šį kartą kalbėsime apie labai įdomią naujovę - monitorių AOC U27G4R.

Išsamiau

Elena pasakojo, kad krabų lazdelių gamyba prasideda nuo didžiulės šaldytos žuvies masės sumaišymo su didžiuliu kiekiu ledo. Taip žuvies pasta virsta tiršta mase.

Kad būsimos krabų lazdelės turėtų malonų kvapą ir skonį, gamybos metu į žuvies masę dedama druskos, cukraus, skonio stipriklių ir kitų prieskonių. Gamyboje krabų mėsa nenaudojama.

Kaip formuojamos krabų lazdelės

Sumaišius visus ingredientus, specialiu aparatu žuvies masę išspaudžiama į plonus, lygius lakštus. Tuo pačiu metu gamyklos darbuotojai ruošia raudoną mišinį iš maistinių dažų.

 

Būtent dažai sukuria krabų lazdelių spalvą, kuri atrodo kaip tikro krabo. Jie tepami ant kiekvieno lakšto kraštų.

„Tada lakštai juda konvejeriu, praeina per specialią mašiną, kuri sukuria pluoštinę tekstūrą, panašią į vištienos mėsą. Tada jie suvyniojami į ritinėlius ir taip suformuojamas krabų lazdelių pagrindas. Šviežiai suvynioti ritinėliai iš karto supakuojami į ploną plėvelę ir supjaustomi vienodais mažais gabalėliais“, – sakė tinklaraštininkė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(8)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: