„Tai – ne maistas, o mirties spąstai. Sužinokite, kas iš tiesų slepiasi krabų lazdelėse“ ()
Iš ko ir kaip gaminama.

© Asociatyvus stop kadras (Pixabay Content Licence)|https://www.youtube.com/watch?v=9C9dtdM_sL0&t=45s
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kaip gaminamos krabų lazdelės: tiesa, kurią žino tik nedaugelis.
Krabų lazdelės yra gana populiarus produktas, kurį daugelis žmonių mėgsta dėti į patiekalus arba valgyti vienas. Tarp jų yra ir tokių, kurie įsitikinę, kad krabų lazdelėse yra krabų. Kiti mano, kad krabų lazdelėse nėra, ir jog tai ne maistas, o mirtini spąstai.
Iš ko ir kaip iš tikrųjų gaminamos krabų lazdelės, savo „TikTok“ paskyroje pasakojo ukrainiečių tinklaraštininkė Elena Mazur.
Kas įeina į krabų lazdelių sudėtį
|
Elena pasakojo, kad krabų lazdelių gamyba prasideda nuo didžiulės šaldytos žuvies masės sumaišymo su didžiuliu kiekiu ledo. Taip žuvies pasta virsta tiršta mase.
Kad būsimos krabų lazdelės turėtų malonų kvapą ir skonį, gamybos metu į žuvies masę dedama druskos, cukraus, skonio stipriklių ir kitų prieskonių. Gamyboje krabų mėsa nenaudojama.
Kaip formuojamos krabų lazdelės
Sumaišius visus ingredientus, specialiu aparatu žuvies masę išspaudžiama į plonus, lygius lakštus. Tuo pačiu metu gamyklos darbuotojai ruošia raudoną mišinį iš maistinių dažų.
Būtent dažai sukuria krabų lazdelių spalvą, kuri atrodo kaip tikro krabo. Jie tepami ant kiekvieno lakšto kraštų.
„Tada lakštai juda konvejeriu, praeina per specialią mašiną, kuri sukuria pluoštinę tekstūrą, panašią į vištienos mėsą. Tada jie suvyniojami į ritinėlius ir taip suformuojamas krabų lazdelių pagrindas. Šviežiai suvynioti ritinėliai iš karto supakuojami į ploną plėvelę ir supjaustomi vienodais mažais gabalėliais“, – sakė tinklaraštininkė.