Programa neleidžia kalbėti telefonu ir siųsti SMS žinučių, kol vairuotojas yra kelyje  (9)

Mobiliojo ryšio operatorius „Sprint“ pranešė apie naują išmaniųjų telefonų programą, kuri neleidžia vartotojams siųsti tekstinių žinučių ir skambinti ar priimti skambučių, kol jie yra kelyje, siekiant apsaugoti nuo išblaškymo vairuojant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programa yra pavadinta „Sprint Drive First“ ir jau yra prieinama „Android“ prietaisams bei greitai bus prieinama ir kitoms platformoms. „Sprint Drive“ automatiškai įsijungia, kai telefonas juda daugiau nei 16 km/h greičiu, kurį nustato prietaiso GPS sistema. „Sprint“ teigimu, programa baterijoje saugomą energiją naudoja labai „saikingai“.

Nors tekstinių žinučių rašymas yra uždraustas visiems vairuotojams 34 JAV valstijose ir Kolumbijos apygardoje, visoje šalyje tai vis dar yra didelė problema. DistractedDriving.gov duomenimis, kasdien daugiau nei 16 žmonių žūva ir daugiau nei 1300 sužalojama dėl neatidaus vairavimo sukeltuose eismo įvykiuose. Pavyzdžiui, vairuotojai, kurie naudoja rankomis valdomus prietaisus, keturis kartus daugiau rizikuoja patekti į rimtą autoavariją, kurioje gali susižeisti.

„Sprint Drive First“ po 15 d. nemokamo išbandymo vienam telefonui kainuoja 2 USD per mėnesį. Papildomų SMS ar duomenų mokesčių nėra. Tačiau šia paslauga galės naudotis tik tie telefonai, kurie naudoja „Sprint“ duomenų perdavimo ir SMS planus.

Tokios paslaugos teikimas būtų logiškas ir Lietuvos mobiliojo ryšio segmente, tad tik laiko klausimas, kada kiti mobiliojo ryšio operatoriai pradės teikti analogiškas paslaugas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kibererdve.lt
Kibererdve.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)