„Ultrabook“ gamintojai prašo „Intel“ sumažinti procesorių kainas  (0)

Keli stambūs „Intel“ partneriai, tokie, kaip „Acer“ bei „Compal Electronics“, kreipėsi į elektronikos gigantą, kad šis sumažintų mikroprocesorių, skirtų „Ultrabook“ nešiojamiems kompiuteriams, kainas, ir kad jie galėtų tilpti į „Intel“ rekomenduojamą „iki $1000“ kainų diapazoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Acer“ atstovas Scott Lin pažymėjo, kad norint pasiekti „idealiam kompiuteriui“ numatytą $1000 kainą, „Intel“ turėtų sumažinti mikroprocesorių kainas (o to korporacija kol kas nedaro). Taigi, tam, kad „ultrabook’ai“ tilptų į „Intel“ nubrėžtos kainos rėmus, teks naudoti mažiau našius komponentus. Tai savo ruožtu pažeidžia antrą „Intel“ reikalavimą, kad šie nešiojami kompiuteriai turėtų būti pakankamai galingi.

Šioje neįprastoje padėtyje „Intel“ kainų politika nelabai prisideda prie siekio 2012 m. mobilių kompiuterių rinkoje matyti 40 % „ultrabook“ klasės nešiojamų kompiuterių. Akivaizdu, kad Intel stumiamas nešiojamų kompiuterių idealas nesugebės parodyti deramų pardavimų rodiklių, o tai reiškia, kad „Apple“ su savo populiariaisiais „MacBook Air“ pavers „Intel“ iniciatyvą niekine.

Be to, portalas „DigiTimes“ praneša, jog ODM (kompanijos, kurios pačios kuria, pačios gamina) segmento nešiojamų kompiuterių gamintojai iš vieno nešiojamo kompiuterio uždirba apie $10 – $20, tuo tarpu už „ultrabook“ klasės kompiuterius bus gaunama dvigubai mažiau – apie $5 – $10. Tai lemia ir reikalavimas minimaliam korpuso storiui (ne daugiau 20 mm), reikalingas ir lengvesnis magnio – aliuminio lydinio korpusas, kuris 5 – 7 kartus brangesnis už standartinį plastikinį; „Ultrabook“ ekranų šarnyrai taip pat 3 – 5 kartus brangesni už naudojamus tradiciniuose kompiuteriuose. Be to, ribotas kai kurių komponentų skaičius (pavyzdžiui, plonų SSD diskų) taip pat lems didesnę kainą. Taigi gamintojų noras dalyvauti „ultrabook“ tipo kompiuterių rinkoje remiasi tik tuo optimizmu, kuriuo jos užsikrėtė nuo „Intel“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: