Rusija sėkmingai iškėlė naują karinį palydovą (Video)  (4)

Rusija trečiadienį sėkmingai paleido naują karinį palydovą, kurio iškėlimas vėlavo tris savaites dėl raketų nešėjų „Proton-M“ gedimų, pranešė Maskvos kosminė agentūra „Roskosmos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovas, apie kurio paskirtį detaliai nekalbama (oficialiai jis yra tiesiog skirtas „Gynybos ministerijos tikslams“), įskriejo į orbitą praėjus devynioms minutėms po starto iš Baikonūro kosmodromo, kurį Rusija nuomojasi iš Kazachstano, sakoma „Roskosmos“ pranešime.

Tai gera žinia „Roskosmos“ agentūrai – šiais metais ji buvo priversta laikinai sustabdyti visus raketų „Proton-M“ su viršutinėmis pakopomis „Briz-M“ startus, kai rugpjūčio 18 dieną nepavyko iškelti vieno modernaus telekomunikacijų palydovo.

Dar po šešių dienų krovininė kapsulė „Progress“, kurią raketa nešėja „Sojuz“ turėjo nuskraidinti į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) nukrito ant Žemės praėjus mažiau nei šešioms minutėms po starto. Dėl šio incidento taip pat buvo atšauktos kai kurios „Sojuz“ misijos, todėl kitas pilotuojamas skrydis į TKS įvyks tik lapkričio 14 dieną.

Kaip praneša naujienų agentūra RBC, naująjį karinį palydovą iš pradžių buvo planuojama iškelti rugpjūčio 31 dieną, tačiau po nesėkmingų paleidimų teko laukti ekspertų išvadų dėl „Proton-M“ tinkamumo tokiai misijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)