Pristatytas piršto dydžio fotoaparatas  (13)

Tai yra į akį beveik nekrentantis, bet visiškai funkcionalus fotoaparatas. Bet ar tokiu naudotumėtės? Ir kada fotoaparatas tampa per mažas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fotoaparatą pagamino bendrovė „Hammacher Schlemmer“, jo matmenys yra 2,86 cm x 2,54 cm x 2,7 cm (bendras tūris nesiekia 20 cm3), o svoris yra apie 14 gramų. Gamintojai tvirtina, jog tai yra pats mažiausias fotoaparatas pasaulyje, skelbia cnet.com.

Kai aparatas telpa ant piršto galo, tikriausiai labai paprasta jį pamesti, nors jis ir komplektuojamas su ant riešo užmaunama virvele. Šio neįprasto žaisliuko kaina  - 100 JAV dolerių.

Nežiūrint iš pirmo žvilgsnio nepatogaus valdymo, visas fotoaparato funkcijas šis gaminys atlieka: jis fiksuoja 1600x1200 taškų raiškos vaizdus JPEG formatu ir gali filmuoti 640x480 raiška 30 kadrų per sekundę dažniu, vaizdą saugant AVI formatu. Duomenys saugomi „microSD“ kortelėje. 2 GB talpos kortelė yra fotoaparato komplekte. Taip pat komplekte yra USB laidas – filmuotą medžiagą ir nuotraukas galima perkelti į kompiuterį.

Labiausiai dėl mažo dydžio nukenčia akumuliatorius – jis veikia vos pusvalandį. Akumuliatorius pakraunamas per USB laidą.

Teiginys, kad fotoaparatas yra mažiausias pasaulyje, teisingas tik iš dalies. Kitas fotoaparatas – „Chobi Mini Digital Camera“ yra kiek didesnio ilgio ir pločio (4,3 cm x 2,8 cm), tačiau jo tūris yra mažesnis nei „Hammacher Schlemmer“ fotoaparato. Tiesa, dėl savo beveik kubinės išvaizdos pastarasis iš tiesų atrodo mažesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: