Aštuonmetė – jauniausia pasaulyje autolenktynininkė  (0)

Antraklasė britė tapo jauniausia pasaulyje lenktynininke – jai sukako vos 8-eri, o ji jau spaudžia greičio pedalą iki dugno, rašo orange.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Belle Wheeler išlaikė lenktynininkės testą vos atšventusi savo 8-ąjį gimtadienį. Mažiausiai 8-eri – tiek pagal įstatymus turi būti sukakę žmogui, norinčiam sėsti prie vairo, išlaikyti lenktynininko testą ir dalyvauti lenktynėse. Vis dėlto nors pagal įstatymus tai yra legalu, tačiau dažniausiai tokiu hobiu užsiima bent jau keliolikmečiai paaugliai ir, dažniausiai, vaikinai. Tačiau visi šie stereotipai mažosios lenktynininkės nesustabdė. Išlaikiusi lenktyniavimo testą ir po jo nepraėjus nė parai, ši smulkutė mergaičiukė jau varžėsi su daugiau nei dvigubai už ją vyresniais priešininkais. varžėsi sėkmingai ir sugebėjo patekti į Didžiosios Britanijos finalines jaunių lenktynininkų varžybas. Jos 4,5 metrų ilgio traukos lenktynių (angl. – „drag racing“) automobilis, pagamintas JAV, – specialiai pritaikytas šios jaunosios adrenalino fanatikės smulkiam sudėjimui. Mašina iki 80 km/h gali įsibėgėti vos per 12 sekundžių. „Buvo nuostabu – tiesiog sėsti prie vairo ir važiuoti, vienai, kai niekas nesėdi šalia“, – pasakojo Belle, per lenktynes turėjusi vilkėti visa dengiančią, ugniai atsparią apsauginę aprangą. „Iš pradžių buvo šiek tiek sunkoka suvaldyti lenktyninį automobilį, kad šis važiuotų tiesiai, tačiau netrukus pripratau ir daugiau jokių problemų nekilo“, – čiauškėjo naujai iškepta lenktynininkė, – „Man patinka greitai lėkti, visi draugai to pavydi. Iš tiesų net negaliu paikėti, kad jau galiu lenktyniauti“.

Belle seka savo vyresniosios sesers Paige pėdomis, pradėjusios lenktyniauti prieš pusantrų metų. Tuomet ji buvo vos 11-os.

Mergaitės susidomėjo šiuo iš pirmo žvilgsnio nevaikišku ir ne itin mergaitišku sportu tuomet, kai su šeima persikėlė gyventi į Venlingburo miestelį, esantį netoli garsios Santa Pod trasos.

Iš tiesų pomėgis, švelniai tariant, nebūdingas eilinei aštuonmetei. Kol bendraamžės ramiai tipena į baleto mokyklėlę arba negrabiai spaudžia saujoje teptuką, šios mergaitės pasuko priešingu keliu.

Visgi nors ekstremalių sesučių tėvelis Andy sakosi nesitikėjęs, kad jo dukros susidomės būtent tokiu hobiu, tačiau jas palaiko ir gerbia tokią jų aistrą automobiliams ir greičiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)