IBM skinasi kelią į viršūnę  (4)

IBM tapo antra pagal dydį kompiuterinių technologijų kompanija pasaulyje skelbia BBC. Remiantis rugsėjo 30 dienos biržų duomenimis, Microsoft vertė per paskutinį ketvirtį smuko net 8,8 %, kuomet IBM per tą laikotarpį pakilo net 22 %.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lyderio pozicijas ir toliau išlaiko „Apple“, kurios vertė atsižvelgiant į konkurentus yra beveik dvigubai didesnė negu pagrindinių konkurentų „Microsoft“ ar IBM (362 mlrd.). Analitikai sako, kad IBM padarė patį geriausią savo žingsnį dar 2005 metais, kuomet visą su stacionarių ir nešiojamų kompiuterių industrija susijusią įrangą pardavė kinų kompanijai „Lenovo“ bei perorientavo savo kompaniją į programinės įrangos bei informacinių saugyklų kūrimą. Sprendimas pasiteisino – dar šių metų pradžioje vienas iš IBM įkūrėjų sakė, kad interneto, išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių populiarumo augimas lemia tai, kad personalinių kompiuterių erai ateina pabaiga.

IBM labai anksti suprato, kad kompiuterijos verslas pradeda bėgti nuo tų dėžių, kurios stovi mūsų biuruose ir mokyklose, sakė „Bloomberg“ analitikas Ted Schadler. Žvelgiant į „Microsoft“ pusę, šie visus savo pinigus uždirbo pardavinėdami „Office“ ir „Windows“ programas, skirtas asmeniniams kompiuteriams. Žinoma, nuosmukis galimas ir dėl to, kad kompanija šiuo metu daugiau susitelkusi į „Windows 8“ kūrimą, tačiau lieka dar sulaukti rinkos reakcijos į galutinę „Windows 8“ versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Whoop.lt
Whoop.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: