„Ubuntu 11.10“ įdiegtas ARM mikroprocesorių architektūros palaikymas (Video)  (23)

Nauja ir jau šiandien planuojama pristatyti „Ubuntu Linux“ versija bus išskirtinė tuo, jog palaikys ne tik tradicinius, bet ir ARM architektūros mikroprocesorius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ubuntu“ vystyme aktyviai dalyvaujančios kompanijos „Canonical“ vadovė Jane Silber dar prieš savaitę paskelbė, jog tiek desktop, tiek server operacinės sistemos „Ubuntu 11.10“ versijos bus išleistos ketvirtadienį, spalio 13 dieną. Naujovė pasižymės ne tik ARM architektūros palaikymu, bet ir turės naują vadinamosios debesų kompiuterijos paslaugų valdymo ir suderinimo įrankį „JuJu“. Tačiau „Linux“ entuziastai perspėjami, jog suderinamumas su ARM mikroprocesoriais dar nėra „kaip reikiant išbaigtas“.

„Žinau, jog dar kol kas niekas nemėgina kurti debesų kompiuterijos sprendimų, naudojant ARM architektūrą, tačiau tai yra labai daug žadanti technologijų kryptis. Mes didžiuojamės tuo, jog dirbame kartu su šios ekosistemos lyderiais, ir šį funkcionalumą pirmiausia pristatysime būtent atvirojo kodo bendruomenei. Tai – reikšmingas pasiekimas“, – komentavo Jane Silber savo oficialioje kalboje.

„Canonical“ vadovė taip pat paaiškino „JuJu“ paskirtį. Iš esmės tai yra atvirojo kodo pagrindu veikianti programa, kuri automatizuoja debesų kompiuterijos principu veikiančių programų įjungimą ir išjungimą. „JuJu“ sistemų administratoriams leidžia suformuoti užduočių, kurias reikia atlikti, paketus. „Įsivaizduokite [debesų kompiuterijos] paslaugas tarsi tai būtų programų paketai. „Ubuntu“ aplinkoje paprašote kurio nors paketo, ir jis yra įdiegiamas. Pašalinate jį, ir jo nelieka. Paslaugas galima traktuoti analogiškai – paprašote jos, ji įdiegiama; atsisakote jos – ji pašalinama“, – aiškino J. Silber.

Portalas „PC Advisor“ praneša, jog „Canonical“ jau pademonstravo ARM procesoriaus pagrindu surinktą serverį, valdomą „Ubuntu 11.10“ operacinės sistemos. Daugiau apie šios OS naujoves žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)

Susijusios žymos: