„Samsung“ juristas nesugebėjo atskirti „iPad“ nuo „Galaxy Tab“  (16)

Praėjusią savaitę įvyko eilinis posėdis San Chosė (Kalifornija, JAV) teisme, kuriame buvo nagrinėjama byla dėl „Apple“ autorinių teisių pažeidimo, kuriant planšetinį kompiuterį „Samsung Galaxy Tab 10.1“. Kompanija „Apple“ pareikalavo laikinai uždrausti korėjiečių gaminio prekybą JAV teritorijoje, o abi pusės pateikė savo argumentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia pažymėti, kad posėdis vyko ne pačiu palankiausiu kompanijai „Samsung“ būdu. Apygardos teismo teisėja Lucy Koh, kalbėdama apie išorinį „iPad“ ir „Galaxy Tab 10.1“ panašumą, paėmė abu planšetinius kompiuterius, iškėlė virš galvos ir pasiūlė „Samsung“ vyriausiajai juristei Kathleen Sullivan nurodyti, kuris modelis kairėje, o kuris – dešinėje rankoje.

„Tik ne iš tokio atstumo, jūsų kilnybe“, – atsakė K. Sullivan, tuo metu būdama, kaip teigia naujienų agentūra „Reuters“, maždaug trijų metrų atstumu nuo teisėjos. „Ar gali kas nors iš „Samsung“ advokatų pasakyti, kuris iš planšetinių kompiuterių pagamintas „Samsung“, o kuris – kompanijos „Apple“?“, – uždavė L. Koh atsakovo atstovams. Po akimirkos vienas iš „Samsung“ advokatų pasakė teisingą atsakymą.

Savo ruožtu, nežiūrint į teisėjos sutikimą, kad dviejų modelių panašumas nekelia abejonių, sprendimas dėl preliminaraus „Galaxy Tab“ prekybos draudimo priėmimo buvo atidėtas, kadangi kompanijai „Apple“ būtina įrodyti patentų, susijusių su dizainu, tikrumą, tuo tarpu „Samsung“ tvirtina priešingai, nei teigia jos konkurentė „Apple“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)