Dėl potvynio Tailande gali pritrūkti kietųjų diskų  (3)

Kompanija „Western Digital“ įspėjo apie ženklų kietųjų diskų gamybos sumažinimą savo gamyklose Tailande. Ši šalis kenčia dėl potvynių – stichinė nelaimė sukėlė rimtas problemas šalies transporto infrastruktūroje. Taip pat buvo užtvindytos kai kurios įmonės ir jų darbuotojų namai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl šios priežasties, kaip teigia „Western Digital“ atstovai, nepavyks išsaugoti ankstesnių kietųjų diskų gamybos apimčių (bent jau iki trečiojo ketvirčio pabaigos). Per šių metų antrąjį ketvirtį „Western Digital“ fabrikuose Tailande ir Malaizijoje buvo pagaminta apie 54 milijonai kietųjų diskų, iš kurių apie 60 % – Tailando gamyklose. Kol kas bendrovė susilaiko nuo tolesnių prognozių, nes situacija nuolatos keičiasi.

Tailande taip pat yra įsikūrusios ir pagrindinio „Western Digital“ konkurento „Seagate“ gamyklos. Trečiadienį „Seagate“ interneto svetainėje pasirodė informacija, kurioje teigiama, kad abu kompanijos fabrikai Tailande veikia, o personalas be problemų pasiekia savo darbovietę. Vis dėlto kietųjų diskų tiekimo grandinė praktiškai išardyta.

Nukentėjo ir fototechniką gaminančių bendrovių „Canon“ ir „Nikon“ Tailande esantys fabrikai. Tailande nuo stichinės nelaimės sukeltų padarinių jau žuvo 270 žmonių. Preliminariais vertinimais, potvynių nuostoliai jau viršijo 1 milijardą dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)