„Nokia“ kuria „telepatinį“ telefoną  (1)

Nežiūrint į tai, kad mokslininkų laboratorijose jau senokai kuriamos sistemos, vienaip ar kitaip valdomos žmogaus mintimis generuojamomis komandomis, telepatiniai įrenginiai vis dar yra daugiau fantastikos srities, o ne realybės atstovai. Tačiau pamažu į šią sferą pradeda žengti gigantai, iš kurių galbūt pirmoji konkrečius sprendimus pasiūlys kompanija „Nokia“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aišku, rinkoje jau anksčiau buvo pasirodę patys paprasčiausi šios srities įrenginiai, galintys fiksuoti tam tikrų žmogaus smegenų sričių aktyvumą ir jį keisti į atitinkamus elektroninės įrangos valdymo signalus. Tačiau kitu logišku žingsniu turėtų tapti eiliniams vartotojams įprasti įrenginiai, naudojami kasdienėje veikloje ir turintys vadinamąją neuroninę valdymo sąsają. Mokslininkai iš „Nokia“ mokslinių tyrimų centro („Nokia“ Research Center) mano, jog nėra jokių techninių kliūčių taip vadinamiems telepatiniams telefonams išleisti. Mediatechnologijų laboratorijos atstovas Leo Kärkkäinen įsitikinęs, kad tai gali būti įrenginiai, kuriuose minčių komandomis būtų galima naršyti po meniu punktus, įsakyti atlikti pagrindines funkcijas. Idealiu atveju, žinoma, tai galėtų būti kažkas rimčiau, pavyzdžiui, susijungimas mintimis tarp dviejų abonentų per atstumą telefono ryšiu.

Leo Kärkkäinen jau priprato prie to, kad tokiose laboratorijose kuriamos technologijos, kurios buityje greičiausiai būtų palaikytos stebuklingomis. Čia mokslininkai nuolat ieško, kas yra neįmanoma šiandien, ir bando tai įgyvendinti tikrovėje. Grįžtant prie „telepatinio“ telefono, inžinieriams iškyla dar vienas svarbus klausimas: jei mobilus įrenginys skaito savininko mintis, tai kaip jas „uždaryti“, kad jų „nematytų“ analogiški įrenginiai? Gali būti, kad tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl neuronines sąsajas turintys telefonai dar netapo serijiniu produktu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)