Nauju virusų taikiniu taps spausdintuvai?  (0)

JAV Kolumbijos universiteto specialistai "HP LaserJet" serijos spausdintuvuose aptiko rimtų saugumo spragų. Pastarosios ne tik gali sugadinti patį spausdintuvą (jei tuo pasinaudos kibernetiniai nusikaltėliai ar jų sukurti virusai), tačiau ir smarkiai įtakoti kompiuterių tinklo darbą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai kritinius pažeidžiamumus aptiko po kelių mėnesių eksperimentų savo laboratorijose. Prieš porą savaičių apie šį atradimą buvo informuoti ir HP vadovybė bei atitinkami šios kompanijos padaliniai.

Šiomis dienomis kompanija HP oficialiai pareiškė, kad pastaruoju metu jos specialistai tiria pretenzijas, todėl šiuo metu negali nieko nei patvirtinti, nei paneigti. Taip pat kol kas nežinomas ir spausdintuvų sąrašas, kurie turi minėtas saugumo spragas.

Vienas iš tyrėjų, Kolumbijos universiteto Kompiuterinių mokslų departamento vadovas Salvatore Stolfo netgi pademonstravo potencialų spragų pavojų. Po tam tikrų veiksmų sekos spausdintuvas vietoj to, kad rašalą vėsintų, jį nuolat kaitindavo. Popierius nuo karščio pasidarydavo rudos spalvos, o vėliau iš pačio įrenginio pasirodė dūmai. Profesoriaus S. Stolfo teigimu, teoriškai spausdintuvai su tokiomis programinės įrangos „skylėmis“ (ypač neturintis apsaugos nuo perkaitimo) gali sukelti gaisrą.

Kol kas lieka atviras klausimas, ar antivirusinės sugebėtų atpažinti spausdintuve veikiantį virusą ar kitokio tipo kenkėją. Tačiau, kaip matome, pasidarbuoti dar teks ir šioje srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)