Ekspertai pateikė tris scenarijus, kaip Rusija gali pulti Baltijos šalis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eddie 2011-12-07 11:28
rusai rakštis pasaulio subinej.. Dieve Dieve, is kur tas rusu slykstumas
kionig 2011-12-07 11:44
Aš truputį negražiai padarysiu, bet kiek mes ten tankų ir naikintuvų turime ? Aš nežinau, ar Lietuva nebeturi ką veikti per savo skolų krizę ir klimpti vis gylin toliau ir užsiiminėti spekuliacijomis "kas būtų jeigų būtų" ir tuo labiau kažkokio tai egsperto nuomone pasitikėti dar. Taip ir būna, kai mūsų valdininkai pasitiki tik užsienio egzpertais, o ne savo galva bei savo tautos protiniais ištekliais. Nepamiršk, kad į Rusija eina eksportas iš žemės ūkio produktų, tai būtų įdomu, ką sakytum, jei būtum tas ūkininkas kuris neturi kur savo produkcijos iškišti ir nuolat einantis į minusą ?
Tas_pac 2011-12-07 11:54
Nuobodžiauja švedai...
Neodan 2011-12-07 12:05
Na ir naivus gi tu zmogus. Manai amerikieciai kitokie? Tarp didziuju pasaulio saliu buvo ir bus "saltasis karas". O visuomenes nuomones formavimas yra vienas is irankiu kare. Taigi nevertetu labai tiketi ale kazkokiais ekspertais. Ziniasklaidoje labai daug "triuksmo" ir netikros informacijos. Todel retai kada zmones zino kas istikro vyksta.
Ramūnas 2011-12-07 12:15
Šiaip tai Europai jau reikia karo, nes iš to gero gyvenimo stogai pradėjo važiuot. Kaip sako Jeremy Clarksonas atėjo laikas imtis ginklų.
kionig 2011-12-07 12:21
Čia pačiai civilizuotai Europai reikia, ar dar kažkam kitam tai naudinga būtų ?
Pumper 2011-12-07 12:38
Koks skirtumas, kaip, kada ir ar išvis Rusija Baltijos šalis vėl su galvos pasivogti. Esmė nesikeičia: pačios Lietuva, Latvija, Estija ir dienos neatsilaikytų, o NATO nepultų ginti.
Ramūnas 2011-12-07 12:55
Reikia imti viso pasaulio mastu ir truputi jį praretint.
Ramūnas 2011-12-07 13:05
Mes gal ir atsilaikytumėme kokias 3 dienas bet jeigu NATO nepultų mūsų ginti tai Rusai nesustotu ties mumis. Taigi mano nuomone pagalbos mes tikrai sulauktume tik gal ne iš visų.
Ishiki 2011-12-07 13:26
Viena chebra cia, rusai su amerikonais pasitaria bizniuka pavarys, o dar ir Swedija su savo Swed banku kuris garantuotai rems visas baltijos salis karo metu biznis. Tik idomu kada zmones supras, kad kiekvienas karas yra kazkam biznis. Vienoj foto amerikos prezidentas su rusu prezidentu rankutes spaudo sypsosi kita kariauja, bet patys niekad tam karia nedalyvauja, o baltijos salys jiem labai geras masalas karam pradet, todel kad mes linke sleptis po lapais tylet ir kentet...
kionig 2011-12-07 14:17
? Kas nori pradėti karą prieš kitą valstybę 21a. ? Ir ar tai būtų naudinga pačiai puolančiajai valstybei ? Vat su kuo valstybės turės kovoti ir labai stipriai tai su terorizmo išpuoliais.
Ramūnas 2011-12-07 14:49
Teroristas tai netik pavienės grupės tai ir visa šalis kartais elgiasi teroristiniu principu. Su tokiomis šalimis taip nepakovosi kaip su pavienėmis grupuotėmis, nes nepaskelbsi už putino galva 25000000 premijos kaip už binladeno.
cluendo 2011-12-07 15:06
Rusijos kaip valstybes jau praktiskai nebera Tik teoriskai likusi su savo "milzinisku plotu" kurio tik kruoplele apgyvendinta. Rusai nieko nebegali, jie nebevaidina jokio didelio vaidmens pasaulyje, atsipeikekit. Vien rezultatai palydovo i marsa iskelimas ir subyrejimas jau daugiau pasako negu reikia. O dar streikai prasidejo. Patiems rusams uzkniso tie visi Putkinai ir Medjedeva. Keiciasi pasaulis, zmones, akis atmerkit ir keiskites patys, o ne bukit susmirde "iskasenos". USA, europa(UK, France, Germany) - va kas veda pasauli i prieki. FTW
enternald 2011-12-07 15:20
reiktų Kiniją pridėti, bent kol kas, Japonija taip pat solidus žaidėjas, o Rusijai kolkas varžytis su Meksika, Indonezija ir Saudo Arabija. Kas liečia Rusija, jai reikia baigti žaisti "imperialistinius" žaidimus ir iš vidaus susitvarkyti, kad pakiltų. Rusijos spauda kaltina vakarus savo problemomis, imigrantus iš Centrinės Azijos vidaus problemomis. Estijos bronzinio kareivio nuvertimas, gi korupcijos ir teisinės suirutės nesukėlė šalyje. Manau pirmas žngsnis būti meškino ir putkos atsikratymas per rinkimus...
Creatium 2011-12-07 16:01
Panašu, kad link to ir eina visuomenė po truputi. Paskutiniai balsavimų rezultatai į vyriausybę tikrai nieko gero nežada Putinui per prezidento rinkimus Nors ką gali žinot, suklastot balsus visada galima
cluendo 2011-12-07 16:59
Tai ta klastojima jau netgi tiesiogiai per TV rode, net neslepia jie. Cia jau savaime aisku kad klastoja, kaip ir visa kita, ne tik balsus. Taip, pamirsau pamineti Japonija, Kinija. Kinai tai meskinas nemazas, neaisku su jais kas isvis bus, nes itaka pasauliui tai turi didele. Ateityje pamatysim. Cia kai neitema: atsiminiau kai kazkoks pranasas kazkur rases buvo netiesiogiai, kad kinai uzims Rusijos dali, Sibira pns. kazkas - tai pagalvojus visai logiska galimybe Kinams tikrai Kinijos zemiu neuzteks, kaip dabar jie ten sutelpa nesaisku ) Dabar i tema: Rusai laikosi kaip "neva" stipri pasaulio valstybe grynai nuo inercijos, bet viskas turi gala ir ta inercija mazeja, mazeja, mazeja. Jei ne karinis paketas visas rusu, kuris, beja yra technologiskai jau atsilikes, tai Rusai isvis butu neaiskios padeties valstybe. Rusai nera blogi kaip zmones, taip kaip Irano visuomene, Izraelio visuomene, Lietuvos visuomene ir visu tokiu panasiu valstybiu visuomenes. Esminis skirtumas yra kas tas valstybes valdo ir kaip sugeba manipuliuoti savo zmonemis. Pagrindinis pavizdys yra trugdymas zmogui vystytis, tobuleti bei mokytis. Zmones tokiose valstybese NERA laisvi. ( cia apie kitokia laisve sneku, jei kas sugalvosit gincytis kad kokioj USA ar UK zmones laisvi/nelaisvi) . Zmones yra ujami, dar visaip kitaip "kankinami", zlugdomi. O rezultatas, ta valdzia, tas "aparatas" visas labai lengvai gali zmonemis manipuliuti ir nukreipti/pakreipti visus musu veiksmus, mastyba ir pns. pagal tai kaip JIE nori. cia yra neteisybe ir taip ilgai negali testis. Is esmes, logiskai mastant, yra kalti ir pati tauta, visuomene, kad neatsipeikeja ir nesiima veiksmu, kad pradeti ziureti i pasauli naujom, svieziom, motyvuotom "akimis". Kadanors tai pasikeis, patikekit manim. Tik gaila kad Lietuva ieina i sita sarasiuka. Tikrai gaila. Zmones zinute jums.: Turekit savo nuomone visur ir visada. Nebijokit priesu, paverskit juos baimes aukomis geriau. Stovekit uz save. Sorry uz offtopica bet gal kam bus idomu paskaityti. Tai tiek mano nuomones.
sufas 2011-12-07 17:00
cluendo Lietuva turi 2 tankus, kurie eksponuojami muziejuose. Karinių naikintuvų (mokomasis) 1 (kaip žinai nesenai karinės oro pajėgos prarado pusę savo lėktuvų) ir dar keletą turi transportinių lėktuvų. Lietuviai niekuom nespekuliuoja, čia paimta medžiaga iš švedų knygos
cluendo 2011-12-07 17:07
Sufas, kaip jau minejau Rusu karinis paketas gal ir didelis ( Kiekiu, ar dar kuo nori matuok) Bet suprask, kad tas paketas jau atsilikes, TECHNOLOGISKAI. Jie nebeugeba pasivyti sparciai besivystanciu valstybiu kaip USA, UK, Japonai, Kinai, etc. Jie gyvena kaip sakau is "inercijos", visa ta ju valdzia byranti, kapanojasi dar. O del Lietuviu. Hmm sakai kad Lietuviai nesislepia po lapais? Man atrodo ne po lapais, o i olas lenda, nes BIJO. Ko? Sunku pasakyti bet cia faktas. Pasyvumas kaltas ir bijojimas buti savimi. Cia daug spragu pas mus yra, bet jos pataisomos esant atitinkamomis salygomis.
Ramūnas 2011-12-07 17:24
sufas Rusijos išpuolis prieš Gruzija kažkas panašaus į teroristų darbelius. O dėl miestų gynybos santykio 15/1 , čia turbūt lietuvių 15 prieš 1 rusa, nes aš nelabai įsivaizduoju kai ruošiamasi stabdyt tankus.
Analog 2011-12-07 18:04
Tankas mieste be palydos yra lengvas taikinys.