Italijos greituosiuose traukiniuose negalima naudotis mobiliaisiais telefonais  (3)

Italijoje keliaujantieji greitaisiais "Frecciarossa" traukiniais jau neužilgo galės pasirinkti vagonus, kuriuose bus draudžiama kalbėtis mobiliuoju telefonu. Tiesa, toks draudimas priimtas ne dėl kokių nors technologinių apribojimų, o siekiant užtikrinti keleivių komfortą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italijos „Valstybiniai geležinkeliai“ (FS) pradėjo kovą su garsiai skambančiomis mobiliųjų telefonų melodijomis, telefoniniais pokalbiais ar tiesiog garsiais pašnekesiais – tai, kas sukelia nepasitenkinimą daugeliui keleivių. Greituose "Frecciarossa" traukiniuose, skriejančiuose iš Milano į Romą, įrenginėjami „poilsio vagonai“, kuriuose mobilieji telefonai ir garsūs pokalbiai griežtai draudžiami.

Pranešimai apie stoteles šiuose vagonuose irgi bus ne tokie garsūs. Be to, vietas tokiuose vagonuose galės pasirinkti keleiviai, kurie kelionės metu ilsisi: jie galės skaityti ar rašyti tyloje ir ramybėje. „Poilsio vagonuose“ taip pat bus siūlomas platus literatūros kūrinių pasirinkimas. „Daugelis keleivių skundžiasi garsiais pakeleivių pokalbiais traukiniuose, nuolatiniu kalbėjimu mobiliaisiais telefonais“, – sako FS komercijos direktorius Mauro Moretti.

Tolimųjų maršrutų traukiniuose panašūs vagonai jau veikia nuo 2004 metų. Tai dviaukščiai keleiviniai vagonai su ramybės zonomis, kuriuose nepageidaujami pokalbiai telefonu, garsūs pokalbiai ir muzika. Remiantis naujausiais atsiliepimais, keleiviai labai draugiškai ir geranoriškai vertina tokias poilsio zonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)