Seimas apmokestino tuščias laikmenas, vaizdo ir garso aparatūrą, kompiuterius, telefonus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mch0lic 2011-12-22 15:07
Tokie įstatymai paprastai nebuna net aptariami, buvo ten kažkoks įstatymas kuris turėjo apynasrį politikams uždėt. Nėra ir nebus, neverta šia tema net diskutuot... Vienintelis dalykas ko tikiuosi, kad jauni žmonės ateityje stengsis elgtis etiškai, pareigingai ir žiūrės ne naudos sau, o visai valstybei. O kol visi apie problemas tyli, giriasi kiek davė kyšio, kad "procesas pagreitėtų", tai neverta nei tikėtis, kad situacija pas mus pasikeis. Gal atsiras bent vienas naujas veidas valdžioje, kur nuo pirmos dienos vykdys savo pareigas kaip pavesta, mąstys savo galva ir pasiūlys geriausią sprendimą, perdaug negalvodamas ar kitą kadenciją jį vėl išrinks... Valdžiažmogių niekas niekur nemėgsta, bet yra daug pavyzdžių, kai žmonės gerbia viena ar kitą politiką už jo nuopelnus ir įdėtą darba. O tokių Lietuvoj ar yra?
Arthuras 2011-12-22 15:35
Tai nesuprantu, kaip už tą patį nusikaltimą galima baust 2 kart? Susimoku kompensaciją, bet tuo pačiu rizikuoju dar gaut baudą? Prasilenkia su logika.
Ispanas19 2011-12-22 15:53
Kas juokingiausia kad galiu lazintis jog minimum 95% viso nelegaliai parsisiuncamo turinio Lietuvoje yra is uzsienio - amerikietiska muzika, holivudiniai filmai, zaidimai ir tt. Tai vadovaujantis sia hipoteze tektu vos ne visus surinktus pinigus issiust i uzsieni
Kupse123 2011-12-22 17:14
60 + 20x2 =100% viso mokescio, kaip imanoma is niekur i biudzeta 20mln isidet? Taip pat idomu kam butent nukeliaus tie pinigiai, vistiek kaip jau kazkas minejo, kad pirataujuma dazniausiai nelietuviska kuryba...
blizzard 2011-12-22 17:20
Tai aš jau ankščiau rašiau kad realiai tie visi autoriai galėtų bylinėtis teismuose su mūsų valdžia dėl šio įstatymo, todėl kad mokestis surenkamas kaip autorių konpensacija, o jie nieko iš to negauna..
Shioks 2011-12-22 17:55
Sakot burtis i kumsti, kaip arabai parode tai mes ir galim, bent jaunimas per socialinius tinklus jungtis i grupe poto akcijas daryt , labai paprasta tik tereikia noro tai pradeti kazkam as prisijungciau prie to, arba to sukurimo igyvendinimo. Skaitmeniniu laikmenu mokesciai nesamone, dar didesne nesamone palukanu apmokestinimas kaip kazkuris is jusu minejot
Shinigami 2011-12-22 19:55
O aš siūlyčiau visiems visu pirma susipažinti apie ką tas įstatymas, nes kaip matau dauguma to nežino. Nors ne karta ta jau minėjau kituose straipsniuose šia tema. O už intelektinės nuosavybės kopijavimą. Tai reiškia, kad jus nuperkat muzikinį kompaktą ji nuripinat ir klausotės per mp3 grotuvą - tai kūrinių kopijavimas už kuri ir turime mokėti, o ne už piratavimą. Nors realiai nelabai kas pas mus tuos kompaktus perka, tad ir negali kopijuoti. Bet vis tiek tūri susimokėti. O autoriai neina protestuoti prieš šita įstatymą todėl, kad ji remia leidėjai. Protestuosi ir leidėjas tau špyga parodys, o ne tavo kompakta išleis. Dar ir visa karjerą sudirps.
alkaponas 2011-12-22 20:51
Aš nuspierku kompiuterį su legalia programine įranga ir pasistatau jį savo ofise kur gyvenime nebus nei dainos, nei knygos, nei filmo. Už ką aš turiu mokėti ? Tas pats ir su namų kompiuteriu. Viskas jame legalu, siunčiuosi iš i tunes ir gi čia viskas legalu ir apmokėta tad kodėl turėčiau dar kažkam kažką mokėti ? Taip išeina kad mane valstybe apvagina.
Shinigami 2011-12-22 20:58
Būtent, supratai teisingai. Valstybė daugiausiai iš žmogaus pavogę nei bet kas kitas. Kai kuriose valstybėse kopijavimo mokestis jau yra įtrauktas į prekės kainą, bet taip mažiau gaunama pelno tad Lietuvoje nusprendė pasirinkti labiau pelninga kelią ir apmokestinti viska. Tas pat ir su tokiais mokesčiais kaip nekilnojamo turto mokestis. Aš ji nusipirkau, bet vis tiek valstybei turiu mokėti. O jei nemokėsi padus anstoliams ir puse turto anstoliai už darbą pasiims.
Wolfy 2011-12-22 21:11
Atetiyje grius ir šita valdžia, kitaip čia nebus. Negalima juk taip viską apmokestinti, juk jei esi nusipirkęs kažką, tai kodėl už jį turi dar vėliau mokėti?(turiu omenyje NT mokestį). Bet tinka ir šitam mokesčiui.
Shinigami 2011-12-22 21:17
Pažiūrėsim kas bus pirma. Ar grius valstybė, ar visi Lietuviai emigruos. Lietuvos valstybė laiko visus piliečius tarsi vergus ir paskui nustebusiu balsu klausia. "O kodėl jus emigruojat?" Jie didina mokesčius ir prikuria naujų, nes visi sulindę į valdžia nebe pasidalina biudžeto. Jis permažas, kad visi ten sėdintys galėtu turėti po penkias vilas skirtingose pasaulio kampuose. Tad tenka kurti naujus mokesčius ir senus didinti.
Nerealiai 2011-12-22 21:24
Visiskai teisingai... Asmeniskai Lietuvoje nematau, ka cia vogt is tu atlikeju.
blizzard 2011-12-22 21:38
Tokius būtų galima suskaičiuot ant pirštų ir aš esu tikras kad tie atlikėjai vis vien iš šito mokesčio negauna nei trupinėlio..
dawid90 2011-12-22 22:58
Jo, su tais 79 tai ir man uzkliuvo. Lietuva stebuklu krastas.....
mar444nas 2011-12-22 23:45
As labai tikiu kad po kokio pusmecio ta istatyma panaikins ir tai nebutu pirmas kartas nes jis neturi logines prasmes. Nes pagalvokit logiskai. Mes pirkdami sumokam tuos 3% uz tai kad praktiskai dauguma tuose irenginiuose laikome piratine informacine medzega bet teoriskai isivaizduoju kad seimunai neiteisino piratines medzegos legalumo, tai tipo juose negalim laikyti tokios medzegos. Tai logiskai pamascius situo mokesciu susimokam baudas uz galima piratavima nors jo galbut ir nebus. Betruksta kad ivestu vyram p***lo mokesti uz galima prievartavima.
blizzard 2011-12-22 23:57
Ar nebūtų paprasčiau savo 2proc. nuo pajamų mokesčio skirti tai pačiai LANVAI kuri galėtų juos skirstyt atlikėjam? velniam tą papildomą mokestį įvest?
kionig 2011-12-23 00:03
Na jeigu idealizuojam, kad reikia įvesti penio mokestį, tai tada būtų didžiulė diskraminacija, kitų vyrų atžvilgiu ir netgi moterų, kadangi būtų taikoma tik vyrams. Tai savo argumentų tokiais slidžiais pavyzdžiais neturinčiais logikos geriau jų venkite. Mano galva, tas mokestis yra tik dėl akių ir griebimasis už šiaudo. Mokestis nesustabdys piratavimo, net jo ir nesumažins. Ir tuom nieko nebus pasiekta. Be to, juk ne kiekvieną dieną perkat po kompaktą, kurie greitai išmirs, taip pat usb atmintinę irgi ne kiekvieną dieną. Tai galite negadinti nervų dėl to beprasmio mokesčio.
faktas 2011-12-23 02:51
Nu ką, esu fotografas. Atšvęsiu normaliai šventes, sugrįšiu į Vilnių ir pradėsiu domėtis, kaip gauti kompensaciją, nes aš nuolat labai dideliais kiekiais perku DVD savo nuotraukoms, kurias darau maksimalia raiška raw formatu. Taigi atmintis baigiasi labai greit. Reikia vis pirkti ir pirkti. O žinot, kiek vidutiniškai sveria vienas tif maketas reklamai su visais sluoksniais? Apie 100-200 Mb. Apie filmavimą net nelabu. Ten sekundės gigabaitais eina... Ir viską tai reikia kažkur išsaugoti. Neteisinga man mokėti už savo paties kūrinius. P.s., pavasarį planuoju filmuoti nekomercinį filmą. Man juk ten terabaitai medžiagos sueis... Filmas nekomercinis, o aš už tai dar turėsiu ir susimokėti mokesčius per tą laikmenų įstatymą!!!
marcaz 2011-12-23 09:20
Jei atsiras toks zmogus ir kazkokiu butu uzims aukstas pareigas (nezinau ar Lt buvo atveju, kad seime aukstas pareigas uzimtu tikrai geras zmogus) ir prades daryti sprendimus,k urie i nauda Lietuvoms zmonems, jis labai greitai leks is savo posto su visa savo nuomone Nes dabar pagrindinese galingose strukturose sedi "sovietu" statytiniai ir jie valdo ju rankytes, kojytes ir burnytes Kol Lietuva neissivalys nuo situ kenkeju, tol bus sikna cia
Anonymous 2011-12-23 09:47
Va čia tai joo, situacija Ir tikrai - turėsi sumokėti lanvoms, kad lanvos sumokėtų radžiams, kad galėtum kurti savo filmą Kas baisiausia, kad mūsų brangūs (kolosaliai brangūs) valdžiavyriai dar ne tokių pridarys...