Izraelis kibernetines atakas prilygino terorizmo aktui  (3)

Internete paviešinus tūkstančių Izraelio piliečių kredito kortelių duomenis, valstybės atstovai pareiškė, kad į kibernetines atakas bus reaguojama lygiai taip pat, kaip į smurtinius terorizmo aktus, rašo bbc.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišius, pasivadinęs „OxOmar“ ir tvirtinantis esąs iš Saudo Arabijos, ketvirtadienį paskelbė nutekinęs privačią finansinę informaciją. Kredito bendrovės tvirtina, kad buvo paviešinti bent 6000 galiojančių kredito kortelių informacija. Pirminiai tyrimo duomenys rodo, kad „OxOmar“ gali būti Meksikoje gyvenantis devyniolikmetis.

Tokios kibernetinės atakos yra „grėsmė suverenumui, palyginama su teroristinėmis operacijomis ir todėl į jas turi būti reaguojama atitinkamai“, – sakė Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Danny Ayalonas.

„Izraelis turi gebėjimų smogti tiems, kurie nori jam pakenkti, ir jokia agentūra, joks programišius nėra saugus nuo mūsų atsakomųjų veiksmų“, – pridūrė D. Ayalonas, nepatikslindamas kokie tai bus veiksmai.

Panašią poziciją yra išsakiusi ir JAV – čia užpuolimai internete prilyginti įprastiniam valstybės užpuolimui, tad į tokias atakas galimas karinis atsakymas.

D. Ayalono asistentas sakė, kad Izraeliui žinoma, jog „OxOmar“ gali būti Meksikoje, tačiau kol kas pagalbos iš Meksikos valdžios dar neprašė, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)