CŽV kasdien perskaito iki 5 mln. „Twitter“ žinučių  (5)

„Twitter“ ir „Facebook“ leidžia JAV Centrinės žvalgybos valdybai (CŽV) realiu laiku gauti patikimus duomenis apie visuomenės požiūrį į įvykius, vykstančius visame pasaulyje. Kasdien specialiųjų tarnybų išanalizuojamos socialinių tinklų žinutės skaičiuojamos milijonais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis agentūros „Associated Press“ paskelbta informacija, CŽV darbuotojai kasdien perskaito iki 5 mln. „Twitter“ žinučių, analizuoja aktyvumą „Facebook“ ir kituose socialiniuose tinkluose, taip pat pranešimus, pasirodančius tinklaraščiuose.

CŽV komanda, kuri organizacijos viduje žinomi pavadinimu „kerštingieji bibliotekininkai“ („vengeful librarians“) ir kurios sudėtyje yra apie šimtą žmonių, renka informaciją daugeliu kalbų, kad sudarytų realaus laiko paveikslą, parodantį situaciją įvairiuose pasaulio regionuose.

CŽV atstovų teigimu, panašios analizės nuolat prašo aukščiausi pareigūnai Baltuosiuose Rūmuose ir beveik kasdien tokia analizė įtraukiama į itin slaptą ir tik JAV prezidentui skirtą dokumentą „President’s Daily Brief“.

Pavyzdžiui, neseniai atlikta arabų ir turkų „Twitter“ pranešimų analizė po JAV prezidento Baracko Obamos kalbos, skirtos įvykiams Artimuosiuose Rytuose, parodė: dauguma regionų gyventojų mano, jog B.Obama palaiko Izraelį. Tačiau „Twitter“ žinučių autoriai hebrajų kalba (t.y., tie patys žydai) laikėsi visiškai priešingos pozicijos. Tad galima spėti, kad tokia analizė leidžia JAV geriau atspėti tam tikrų šalių ir regionų reakciją, padeda vykdant užsienio politiką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)