HTML5 galimybių demonstravimas: mobilios platformos žaidimas perkeltas į interneto naršyklę (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DnT 2012-01-13 14:48
Padirbėjo tikrai neblogai. Geras pavyzdys developeriams, norintiems pasitobulinti. Kai bus laiko reikės pasiaiškinti, kaip realizavo viską. O šiaip ms galėtų peržvelgt suderinamumą ir padaryt, kad ie 10 css funkcijos nesiskirtų nuo standartinių, o dabar tai neįmanoma.
ZmogZ 2012-01-13 15:02
Labai blogas pavyzdys developeriams, microsofto reklama, geriau būtų ant Javos nuportinę. Ir dar, su opera dragonfly jau seniausiai buvo galima debugint javascriptą ir dar daugiau, neabejoju kad ir firefox kažką panašaus turėjo, dabar tik IE atsigaut bando.
DnT 2012-01-13 15:20
Ant javos ir taip daug yra parašyta programų. Ir nuportint nuo C į java nėra sudėtinga. Antra kalba eina apie JavaScriptą, CSS3, HTML5, o ne apie naršykles. Tad prie ko čia blogas pavyzdys? Nesupranti, ką pats kalbi. Pavyzdys yra pati programos įgyvendinimo idėja, bet koks developeris galės atsidaryti sourcą ir pažiūrėt, kaip kas realizuota. O jei kalba eina apie naršykles, tai ie jau senai palaiko HTML5, bet visiškas š yra su CSS. Rašai saitą, tai, kad veiktų ant ie turi atskirą kodą dėt. Va tas labiausiai užknisa, kai padarai ant visų veikia, o ant ie ne, tad tenka taisyt, kad ir ant ie veiktų.
Kestutis 2012-01-13 15:43
Google seniai porino quake 2 i html 5 galima pazaisti su bet kokia narsykle, nieko cia ispudingo. Tiesiog M$ reklama. Veliau pridesiu linka.
celsyum 2012-01-13 16:14
apgailetina reklama. Geimas viskas gerai , bet IE reklamuot absurdas padarai toki geimuka ant flash , eksportuoji ta pati geima su tuom paciu kodu i IOs, Android , Web , desktop application ir windows mbile (lol jei dar kas benaudoja tokius aparatus) platformas ir sedi , alu geri, galvos nesuki apie narshykliu supporta ar dar kokia nesamone.
KeeperMustDie 2012-01-13 16:22
Visu pirma - savaime aisku, kad cia MS reklama, kaip ir tavo minetas pavizdys buvo chromes reklama. Bet reklamos cia persudyta - ypac video, galejo pamineti, kad cia ant IE ir palikti ta IE baneri sone ir uztektu, ten per daug issiplete i "o kaip cia viskas gerai pas mus...". Taciau tavo pavizdys turi buti atsisiustas ir sukonfiguruotas, vienintele online esanti versija veikia labai prastai, o sita zaidimeli gali pazaisti betkas. Taip pat - ne su betkokia narsykle, IE nepalaiko WebGL, tuo tarpu sita galima istrikruju pazaisti su betkokia populiaria narsykle. Zmonems postinantiems apie "apgailetina reklama" reiktu susimastyti apie savo objektyvu vertinima - betkokia technologija/programa turi buti isreklamuota, kitaip ji yra nenaudinga - nes zmones apie tai nezino ir nenaudoja. Taip pat - sitas zaidimas puikiai veikia ant FF ir Chromes, nors atrodo buvo specifiskai daromas IE - reiskia jie irgi galvos nesuko apie narsykliu suderinamuma perdaug(aisku reiktu patikrinti koda ir paziureti ar nera specialiu funkciju skirtingoms narsyklems). Tiesiog atrodo keistai, kad ir ka MS bedarytu - jiem visados taikomi terminai "apgailetina reklama", nors zaidimelis veikia ant visu narsykliu ir visu OS. P.S. Jau geriau rasyti skripta su js ir rupintis narsykliu suderinamumu nei daryti ta pati darba su flash'u.
infoguru 2012-01-13 16:45
Keista sakai Nieko keisto čia nematau. Man va pavyzdžiui keista kaip per 20 metų nesugebėta sukurti normalaus standartinio dokumento varianto suderinamo tarp savų office versijų arba per tiek pat laiko nesugebama sukurti Web standartus palaikančios interneto naršyklės arba galų gale susitvarkyti didelį savartyną savo OS viduje. Dar man keista kaip esant OS "profesionalams" nesugebama išleisti stabilių ir normalių OS versijų (Me, 98, Vista) Va čia tai man keisčiausia... O žaidimėlis tikrai smagus, tik geriau reklamuotų naršyklę ne žaidimėliais, o jos kokybe.
KeeperMustDie 2012-01-13 17:00
O kaip geriau pademonstruoti kokybe, nei kad paleisti daug reikalavimu turincia aplikacija?
ZmogZ 2012-01-13 17:07
Kad nuportint iš Objective C į Java nėra sudėtinga čia pagal tave blogai? Tavo žiniai Javos tarpinės formos kodas vienas prie vieno dekompiliuojamas ir į sourcą gali žiūrėt kiek nori. Blogas pavyzdys tuo, kad duotam tikslui pasiekt pasitelkiamos ne tam skirtos technologijos. Blogas pavyzdys tuo kad pasirinktas sunkesnis kelias.
KeeperMustDie 2012-01-13 17:22
Ne. Javai reikalinga instaliacija is kliento puses, java pakrauna plugin'a atskirai nuo narsykles: java, silverlight arba flash - esme ta pati, tai yra papildomi pluginai. Cia yra HTML5 pavizdys, koks dar blogas pavizdys? Tam, kad web puslapiai tobuletu reikia atsisakyti papildomu pluginu - tada galima bus pasiekti 1 platforma visoms narsyklems ir visoms OS, nepriklausancia nuo konkrecios kompanijos. Tu sakai java, as sakau silverlight ir t.t. - klientas prisiraso 100 pluginu... Java aisku darbui pasiekti gerai, bet google ir mozilla telkiasi i inovacijas ir interneto ateiti, cia savo nora parode ir MS, juk esme ne padarytas darbas, o demonstracija, kad tai veikia, kad tai imanoma ir kad link to juda visi kartu.
ZmogZ 2012-01-13 17:45
HTML5 yra tik standartas, HTML5 nėra platforma, ir pats savaime nieko nedaro, o jo palaikymas priklauso nuo kompanijos išleidžiančios naršyklę, todėl nebus jokios vienos platformos, tik vienodas įvairių plaformų standarto įgyvendinimas. Taip, JVM reikia diegti, o javascripto interpretatoriaus tai jau ne? Tiesog pagal nutylėjimą viskas sudėta viename. Ir pats sakai kad WEB PUSLAPAI TOBULETU, o ne web technologijos būtų taikomos įgyvendinti tam kam jos nėra skirtos, šiuo atveju žaidimams, todėl ir blogas pavyzdys.
KeeperMustDie 2012-01-13 18:01
.
ZmogZ 2012-01-13 18:38
Vat būtent, kolega, tokia platforma jau yra ir vadinas Java, galėtu būti ir .NET jei tik microsoftas panonėtų, bet nenori bet jie laikos windowsų ir jiem tiesiog neparanku.
infoguru 2012-01-13 18:41
Ir kokie jau tos aplikacijos reikalavimai? Paveiksliukus pastumdyti? Nulis ten o ne reikalavimai. Keeperi matyt tinklalapius senokai programavai... Ne reikalavimus turėjau galvoje, o standarto suderinamumą tarp naršyklių. Kai Opera, FF, Chrome dauguma atvejų rodo tinklalapį vienodai tai IE kažkodėl ne, nors finansinį užnugarį turi turbūt didesnį nei visos kitos kartu paėmus.
infoguru 2012-01-13 18:46
Java gal ir tiktų, bet manau visai gerai ir JS tiks naudojant (http://code.google.com/p/angleproject/) arba realizuojant sprendimus per Google Native Client (http://code.google.com/p/nativeclient/) kaip tai daro Unity.
ZmogZ 2012-01-13 19:07
Native Client daug rimčiau atrodo jei JS, va į ka reikejo portint, gal net tas pats native kodas butu suėjęs, sutransliuotas iš apple taip mylimo objective-c, xD, +1
Stebėtojas 2012-01-13 19:45
Manau daug kam gali būti įdomu, kuo geras standartas. Išmėginau žaidimą ant MacOS (10.6) + Safari (5 versija). Veikia be problemų. Bent jau nepastebėjau. Paleidau ant iPad. Iš pradžių puslapis nulūžo, bet pakartotinai paleidus - užsikrovė ir veikia. Tiesa, iki tobulumo trūksta, bet tai suprantama. Spaudžiant mygtukus matosi kvadratėliai. Perėjus pirmą "kambarį" išmetė pranešimą "om nom is sad because your computer is running slow. We'll do our best, but there may be some slow-downs." Žaidžiant šiek tiek stabdo. Sveikinimai standartizacijos frontui
KeeperMustDie 2012-01-13 20:56
vien del to, kad paruostas zaidimelis ant kokio Silverlight jo nezaistu ir dar komentaruose iskoneveiktu uz tai . Galima sakyti - o kam naudoti Java jei yra OpenGL/DirectX? Kas is to, kad tokia platforma yra, yra prizasciu(jas isvardinau anksciau) tureti tinkama platforma naudojant WebGL arba Canvas ir pastangos ta daryti is mano puses atrodo sveikintinos.
ZmogZ 2012-01-13 21:16
MS nori? Kad nepanašu, jei norėtų išleistų .NET ir DX ant Linuxų, MAC'oso ir dar kažin ko, bet neišleis nes jiem svarbu windowsai, o dabar turim tik šiokius tokius trėčiųjų šalių sprendimus. Ir nepainiok - Java tai nėra OpenGL/DX pakaitalas, bent jau kolkas.
KeeperMustDie 2012-01-13 23:08
Kalbejau apie grafika "narsykleje" - silerlight su naujom versijom koncentruojasi i grafika, silverlight turi tiek windows tiek mac versijas, linux turi moonlight palaikyma. Nepainioju Dx/OGL ir Javos, pagalvok sitaip - buvo Dx/Ogl ir kazkas pasake - o kas jei padarytume narsykleje plugina kuris leistu naudoti grafika su Java, o tada jam kazkas atsake - kam to reikia, juk yra Dx/Ogl, tegul naudoja irankius pagal paskitrti, bet jie vistiek dare ir dabar jau turim grafika narsykleje su java, taip pat galima daryti ir su js +canvas/webGL.