Uždaryta svetainė „Megaupload“ siekia atkurti savo tinklalapį ir paneigti kaltinimus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

balansas 2012-01-24 19:01
Suintensyvėjo veiksmai prieš piratukus gerokai, tačiau torrentų niekada nenuims, gali draskytis kaip tik nori. Anyway, liūdna, saitas geras buvo... Laukt nereikėdavo ir be premium apsieiti laisvai išeidavo.
Justas116 2012-01-24 20:25
Geriausia JAV politika: vyrukas piratauja? Uždarom visą saitą! Kas juokinga, tai, kad FTB nereikėjo jokios PIPA ar SOPA nutraukti "Megaupload" veiklą.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-24 20:44
Bet pamirštate vieną dalyką teigdami tai visi. FTB, tai ne CŽV, kuriai nieko nereikia (nebent sutikimo iš viršaus), kad atliktų vieną ar kitą darbelį. Pirmiausia buvo atliekamas tyrimas (ir ne vieną mėnesį), aiškinamasi, renkami įrodymai, įkalčiai, po to kreipiamasi į teismą, kuris išnagrinėjęs visą pateiktą informaciją duoda FTB operatyvininkams orderį vienokiu ar kitokiu klausimu. O čia atrodo iš jūsų pasisakymų, kad FTB savavališkai atėjo ir išjungė svetainę.
hostgator 2012-01-24 21:26
O kam jiem pipa ir sopa, uzdarymas tiktai ilgiau uztrunka, kol sutvarkomi ivairus dokumentai, o jei butu ivesta sopa ir pipa, uzdarymas galetu vykti akimirksniu.
blizzard 2012-01-24 21:28
Man atrodo čia ta byla žiniasklaidos priemonių dar yra paaštrinama pridedant tą piratavimą. Buvo užsiminta kad vyruką supakavo dėl kyšininkavimo ar papirkinėjimo, o tas piratavimas kaip antraeilis dalykas. FTB ir skirti tirti tokioms byloms, o ne piratavimui... Man atrodo kad žiniasklaida viską išpūtė.
Skeleton 2012-01-24 22:02
Kažkaip žiūriu komentatoriai nepastebi svarbiausios bylos aplinkybės: tie vyrukai uždirbo PELNĄ iš piratinių kopijų platinimo. Ir didelį pelną. Yra didelis juridinis skirtumas tarp nemokamos kopijos draugeliui padarymo ir masinės komercinės prekybos svetimais kuriniais.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-24 22:09
Ką Incognito jau bandė išaiškinti visiems, bet puikiai pamatėme, kuo tai baigėsi
blizzard 2012-01-24 22:31
Aš išsinuomojau vietą prekybos centre savo parduotuvėj ir ten pradėjau pardavinėt (ar dalint) drabužių padielkas. ar šitoj vietoj kalčiausias yra prekybos centro savininkas? megaupload tik suteikia vietą.. jie pelną gauna už tai kad suteikia vietą, o ne už tai kad platina kažką. Bet aišku remiantis tam tikrais įstatymais internete vietos suteikimas, tai yra serverio suteikimas, jau reiškia kaip ir platinimą, nes serveris daro to failo kopiją tu to nori ar nenori.. eilinį sykį nubaudė tą prie kurio lengviau prieit. Visgi nesakyčiau kad jie platino piratinį turinį, jie suteikė erdvę kurioje tas platinimas vyko, beje ne vien piratinių failų. Bet aišku čia kaip teisininkai pažiūrės. Jeigu jie būtų pirkę tuos failus, nesiūlę hostingo pasaulgų ir juos ten talpinę už mokestį, tada kitas atvejis.. šiuo atveju jie tik suteikė galimybę keistis failais nesvarbu kokie jie yra, tai yra failo kilmė ne jų reikalas, jie tik suteikia tau erdvę nieko kito, o mokestis ten buvo už tai kad greičiau galėtum siūstis ir be laukimo papildomu, o ne už tai kad tu iš jų perki ten kokį failą..
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-24 22:48
Tai ar nubaudė už piratavimą, ar už pinigų plovimą?
blizzard 2012-01-24 22:53
Tai va čia ir įdomu už ką nubaudė.. galėjo jis žinot ar negalėjo kaip tu įrodysi? paklaus sakys kad nežinojo o iš tikro gal žinojo.. labai jau čia slidūs dalykai pagal tuos autorių įstatymus negalėjo nuteist nei už piratavimą nei už pinigų plovimą. Jie nepiratauja, nes suteikia hostingo paslaugas, o ne pardavinėja kažką. O ir sudarydami sąlygas už užmokestį nelaukt eilėje ir siūstis nevaržomai pinigų neplauna.. taigi išvada ko gero juos parišo dėl visiškai kitų priežasčių nei kad žiniasklaidos priemonės šaukia. aišku čia tik mano nuomonė ir nesakau kad ji teisinga..
MantasNo 2012-01-24 23:28
Shauna Myers pirmasis (-oji) pradėjo bendrinti šį įrašą: Why was MegaUpload really shut down? In December of 2011, just weeks before the takedown, Digital Music News reported on something new that the creators of #Megaupload were about to unroll. Something that would rock the music industry to its core. (http://goo.gl/A7wUZ) I present to you... MegaBox. MegaBox was going to be an alternative music store that was entirely cloud-based and offered artists a better money-making opportunity than they would get with any record label. "UMG knows that we are going to compete with them via our own music venture called Megabox.com, a site that will soon allow artists to sell their creations directly to consumers while allowing artists to keep 90 percent of earnings," MegaUpload founder Kim 'Dotcom' Schmitz told Torrentfreak Not only did they plan on allowing artists to keep 90% of their earnings on songs that they sold, they wanted to pay them for songs they let users download for free. "We have a solution called the Megakey that will allow artists to earn income from users who download music for free," Dotcom outlined. "Yes that's right, we will pay artists even for free downloads. The Megakey business model has been tested with over a million users and it works."
Domas1 2012-01-25 07:02
Mano nuomone reiktu tuomet nubausti tokia pinigine zala ir tokius gigantus kaip Youtube nes ten kuo toliau tuo daugiau nelegaliu ne tik filmu ar animaciniu filmuku istrauku bet ir kopiju jau yra nezinau kiek laiko, o tai pagal mane irgi neteiseta ar ne? Tas pat ir su kitomis svetainemis analogiskomis kaip sita.
Indigo89 2012-01-25 10:55
As ir ta pati apie megabox norejau parasyt. Jei ne tas dalykas garantuotai niekam nebutu uzkliuve jie, paprasciausia konkurencine kova o ne kova su piratais.
Skeleton 2012-01-25 11:22
įrašų kompanijos ir autoriai gauna pajamas iš youtube už klipų peržiūras. EDIT: Ne tikriausiai, bet tikrai. Vienas populiariausių youtube kanalų yra VEVO, kuris priklauso muzikos įrašų gigantams: http://en.wikipedia.org/wiki/Vevo
blizzard 2012-01-25 11:34
Čia labai rimtas argumentas.. klausimas kiek čia fake o kiek ne..
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-25 13:41
Bet sutinki, kad šiais laikais būtų tiesiog naivu manyti, kad visi asmenys, kurie naudojasi hostingo paslaugomis yra angeliukai ir nieko nelegalaus jame netalpina. Čia reiktų pirmiau išsiaiškinti, ar hostingo savininkas turi kažkokią tai galimybę tikrinti įdėtus failus. Jeigu turi - vadinasi, jis pažeidė įstatymą, neužkirsdamas kelio naudojimuisi piratine medžiaga. Jeigu neturi ir tokios galimybės net negali būti (arba lėšos jam neleidžia to padaryti), tada jau kita kalba. Bet vėlgi, viskas susieina į tyrimus.
balansas 2012-01-25 14:01
E klausyk pilieti, tai gal reiktų google nubausti, nes jie neištrina nuorodų į visokius negerus saitus? Gal reikėtų bausti kiekvieną, kuris nufilmavęs savo katiną ir uždėjęs minutės garso takelį pažeidžia autorystės teises? Gal reikėtų tave bausti už tai, kad ant ne savo paties sukurto paveiksliuko panelei ką nors gražaus parašysi? Nustok svaigti.
Mortifer 2012-01-25 14:05
Aš naudojau Megaupload premiumą kaip backupą "svarbesniem" dokumentam, šeimos nuotraukom, video ir panašiam šlamštui, kurio nesinorėjo laikyt kompiuteryje, bet nesinorėjo ir trint. Va ir pagalys man į anusą. Įdomu, išeitų paduot JAV į teismą?
blizzard 2012-01-25 14:43
Tai tame ir esmė kad viskas tikėjimo lygmenyje Abejoju kad tokius kiekius failų įmanoma kokia nors įranga sekti.. Jeigu čia tas visas reikalas eis pakankamai giliai ir toli, tai aš manau daeis ir strazburo žmogaus teisiu teismus, nes iš tos info kuri pateikiama, tai yra piratavimas, tai tas žmogus nepiratavo o teikė atitinkamas paslaugas, jo negali už tai teisti. Bet kaip sakiau ankščiau, ko gero kad yra kažkur daugiau prisidirbęs jis todėl nebeturi kur trauktis jau, buvo užsiminta apie šantažą ir pinigų plovimą, tai čia jau rimti nusikaltimai kuriuos ir tiria FTB, o tas piratavimas tai nei į tvorą nei į mėtą, toks vaizdas kad pritempta tam kad straipsnis daugiau skaitytojų susilauktų. Ir visa šita istorija, pagrinde kalbama apie piratavimą, o turbūt iš tikro teisme yra svarstoma to pono pinigų plovimai ar kyšininkavimai.