Kas ketvirtas interneto vartotojas yra muzikos „piratas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Talkatif 2012-01-25 16:59
O kiti trys ketvirčiai internautų arba nežino kas yra piratavimas, arba yra melagiai. Būtų ta apklausa sąžininga tokių nesąmonių neskelbtų. Matomai jos tikslas viešai pasakyti - ketvirtis internautų yra blogiečiai piratai. Nenori jie pripažinti fakto, kad absoliuti dauguma interneto vartotojų pagal mažumos įstatymus yra baisūs nusikaltėliai. Svolatizmas.
Evaldas 2012-01-25 17:38
Perskaičiau antraštę ir pagalvojau "Tik?"
abcdjasd 2012-01-25 17:55
Hmm 28% interneto vartotojų yra grubiai >580 mln žmonių, jei tiek prisipažino, įdomu kiek buvo apklausta... ^^ O pats skaičius tai gal ir normalus. Aišku daug apklaustų apsimetė kad nepiratauja, bet apskritai paėmus, labiau pasiturinčiose šalyse pirataviomo mąstai daug mažesni, nei Lietuvoj.
bahuriux 2012-01-25 17:57
Nepiratuja tik tie kas nepriena prie kompu ir interneto ir galit neskiesti, kad cia netiesa. Iskaitant ir tokius veikejus, kaip megztukas. Viska reikia vadinti tikraisiais vardais.
Swift RR 2012-01-25 18:17
Statistika nepasitikėkit, tiesą pasakius vos ne kiekvienas piratauja muzikos sferoj. Kam daryt visas pinigų pervedimo procedūras ir mokėt pinigus jei galima tiesiog parsisiūsti ir klausyti. Dar noriu pridurti- labai priklauso kokiai publikai kuri muziką, visokios lady gagos, kitų popsininku muzika skirta publikai su mažesniu išsilavinimu ir išsiauklėjimu, tai jie pagal jį tą ir daro. O su klasikine muzika- tai kas tau kopijuos ją? Verčiau nueis į salę paklausyti ir mokės pinigus. Ką mažai popsininkai turi pinigų ir vos pragyvena? Ne. Baigia visai nustumti tikrus atlikėjus. Taigi bevertė muzika yra be vertės!
wiedras 2012-01-25 18:40
Swift RR, visiškai pritariu, tikri muzikantai gali pragyvent iš koncertų, o ne iš įrašų. Be to tarp tikrą muziką klausančių žmonių yra daugiau tokių kurie perka įrašus(daugiausia, kad paremtų muzikantus), taigi dėl tų visų piratavimų daugiausia nukenčia popsistai, o tai visai geras dalykas.
MantasNo 2012-01-25 19:07
o kompozitoriams is ko uzdirbt?
wiedras 2012-01-25 19:18
MantasNo, iš muzikantų.
blizzard 2012-01-25 20:26
O iš ko uždirbt kitų mirusių specelybių atstovams? čia populiarumo klausimas, jeigu aplinka nesidomi tuo ką darai, reiškia reikia daryt kažką kitą, visada taip buvo ir kompozitoriai nėra išimtis..
MantasNo 2012-01-25 20:42
Ka tu cia nusikalbejai? Tu gal manai, kad ATLIKEJAI raso savo visa muzika? +tarkim kompozitorius paraso vienam atlikejui muzika, jis patalpina ta muzika uz dyka, is reklamos nieko neuzdirba, gal siek tiek isgarseja (atlikejas). Tada (kadangi jau taip neteisingi yra autoriu teisiu gynimo istatymai ir juos atsaukia ir internetu viskas platinama dykai ir be jokiu autoriniu teisiu), kazkas parsisiuntes panaudoja kompozitoriaus kuryba, pakeicia kelias natas ir ispopuliareja. Kompozitorius - 0$, plagiatorius - 9999999$ Tokiu pavyzdziu daug galima prigalvot. Kad ir pvz filmai. Sekmes pritraukiant kokius 20mln $ investiciju ruosiantis filma platint nemokamai. Praktiskai dingtu bet kokia kokybe, jei nesaugotu istatymai ir galiausiai labiausia pralostu patys vartotojai. Matom, kas dedasi lietuvos televizijose..
sabotan 2012-01-25 21:07
Tai kad visi muzikantai ir uždirba iš koncertų .Aš kai domėjausi nuo 1 kompakto jiem centai telieka didžiaja dalį pasiglemžia platintojai, įrašu kompanijos, mokeščiai jiem tik trupiniai lieka. Ir pastebėjau ne patys muzikantai dėl piratavimo kelia bangas ,o irašu kompanijos. Ar tu girdėjai muzikanta sakant nesisiuskit mano dainų . Piratavimas jiem nemokama reklama. Aš tikrai nepirksiu albumo jo net negirdėjes. Ir kodėl piratavimas pas mus didesnis kol albumas atsiranda lietuvoje PRAEINA mėnUO jai tai kokios garsios pasaulio zvaigzdutės albumas, o pavz metalo roko na panasiu stilių albumai atsiranda po pusmečio metu geriauSI ATVĖJAI arba išvis ju čia nėra ir kainuoja nuo 60litu tai cia minimum, o koncertas tokiu grupiu kainuoja nuo 100 lt kszkur na juokinga darosi
dzedajus! ;D 2012-01-25 22:26
Jei galėčiau tai tikrai pirkčiau albumus kurie man tikrai patinka ir dėl kolekcinės vertės, juk nepamatysi parduotuvėje kurnors kompakta 1993 metu kokios Belgu grupės. O šita apklausa galima prilyginti prikolui 90% vyrų masturbuojasi, o kiti 10% gėdijasi prisipažinti.
Strong_Bad 2012-01-26 01:51
Net neskaiciau bevertes statistikos is pirsto lauztos. "Kas ketvirtas interneto vartotojas yra muzikos „piratas“ " TIK? Man idomiau kas kelintas interneto vartotojas MEGSTANTIS(klausantis isnternete) MUZIKA piratauja. PVZ as daznai muzika perziurineju internete ir patikusia parsisiunciu (nupiratinu su firefoxu is youtoub), ar tai piratavimas? Tai kad ne. Siust muzika is torrent? ATGYVENE.
Gnostic 2012-01-26 11:41
Paaiskinkit man kaip zaliam informatikui, kurioj vietoj jau prasideda piratavimas: Einu i youtube ir paklausau daina, tada nueinu i cache ir susirandu ta daina, nusikopinu faila, pervadinu ir pasidedu prie kolekcijos. Kurioj tiksliai vietoj ivyko tas taip mandrai sakomas "piratavimas"? Arba kitas variantas: Gyvenu kaip ir atskirai nuo tevu, bet kaip ir skaitausi seimos narys(studijuoju, nedirbu). Kadangi viskas ka turiu kaip ir mano kaip ir ne mano, tai i kompa isirasyti Win naudoju tevo kompakta. Tai cia sharing ar piracy ar savo namu ukio reikmem? Jeigu as paprasciausiai psichologiskai negaliu nubrezti tokiu ryskiu ribu "cia mano, o cia tavo" tai gal esu apsigimes piratas, nes man negaila dalintis tuom ka teisetai isigyjau ir turiu?
blizzard 2012-01-26 12:50
Tai pagal tave uždrauskim įstatymų būdu kurti filmus ar muziką nemokamai ir tokiu būdu paskatinsim kokybę? nėra ką daugiau pasakyti sorry taip pinigai valdo pasaulį, bes kokybė nebūtinai atsiranda piniguose ir tu negali uždrausti žmogui atlikti kažką nemokamo ar dalintis savo kuryba, nes tai jau bus žmogaus teisių pažeidimas.
MantasNo 2012-01-26 14:46
As tik sakau, kad piratai labiausiai kenkia patys sau noredami visko uz dyka. Nemanau, kad supratai, ka as turejau omeny, niekad nesakiau, kad uz dyka negalima platint kazko, bet ilgoje perspektyvoje tai neimanoma, nes kokybe ir motyvacija dirbti kristu (nes niekas is to neisgyventu)
Gnostic 2012-01-26 15:17
Kurti tam, kad isgyventum reikia statyti namus, kasti paselius, o ne isvertus bamba uz kiekviena copy+paste reikalauti atjungti interneta ir moketi kosminius mokescius.
Mortifer 2012-01-26 15:54
Gaila man tų piratų gaudytojų ir rėksnių. Įrašų kompanijoms reikia arba keist verslo modelį, arba susitaikyt su realybe ir bankrutuot. O kas apie autorius (kurie ir turėtų būt labiausiai suinteresuoti piratavimo valdymu), tai jie tinginiai. Mano subjektyvia nuomone, muzikos prekybos ateitis priklauso internetui, todėl, jei nori uždirbt iš savo kūrybos, reikia į internetą ir žvalgytis. Galim paskaičiuot, kiek kainuotų toks va internetinis bizniukas: normali web svetainė 5-10k, palaikymas kokie 500 per mėnesį, normalaus albumo įrašymas 30k (ir jau gali tuos flacus ar kokią huinia dalint pasauliui megaterabaitais), normalaus kompakto gamyba apie 5 Lt, pasisamdai prodiuserį už 20% (tai čia jau neblogas prodiuseris turi būt), rinkodaros ir platinimo vadybininkus dar už kokius 5k Lt ir varai į priekį. Savo svetainėj pardavinėji dainas po 1 Lt (sanaudos minimalios, pelnas beveik 100%), kompaktus po 15-20 Lt (pelnas 150-200%), prodiuseris paieško koncertų (na jau kokį 1k už koncertą tai galima imt), vadybininkai paplatina kompaktus, maikutes, šiknos krapštytuvus su grupės atributika, vėl pinigai. Kas išeina suma sumarum? Grubiai imant reikia kokių 40-50k Lt pradinių inversticijų, tada kelių k Lt palaikymui, ir gali prisirinkt labai nemažai pelno, sumokėsi tik keliem darbininkam, o viską, ką gauni viršaus gali pasilikt sau, inverstuot į ateitį, pragert, prarūkyt ar daryt ką tinkamas. O moralas toks, jei nori būt turtingas, sėkmingas, laimingas autorius/atlikėjas/kompozitorius/dailininkas/belekas tai reikia nesėdėt rankų sudėjus, o pačiam daug ir juodai dirbt, nes menas yra labai žiaurus verslas, kuo mažiau dirbsi pats, tuo mažiau gausi, daugiau dirbsi - daugiau gausi. Vien tik didelių papų ar gero balso neužtenka. P.S. Tokia mano pamąstymai ne iš piršto laužti, ne viena grupė turi ir savo įrašų studija, ir prekiauja internetu savo kūriniais, ir, tarp kitko, labai džiaugiasi rezultatais, nes nereikia verkt dėl visokių dalbajobų išmislų apie piratavimą.
blizzard 2012-01-26 18:23
Mortifer, drįsčiau su tavim vienoj vietoj paprieštaraut, norint stumt kompaktus, nežinau kaip Lt, čia tai paprasta nuvažiuoji į bazę dėžę kompaktų pastatai kokiam kampe ir stumdai, bet užsienyje, leidėjų kompanijos yra kurioms tu moki litus ir didelius litus kad jos dėtų tavo kompaktus savo parduotuvėse. Čia yra straipsnis apie prekybą internete naudojant populiares prekybos priemones a.k.a muzikinius prekybos centrus tokius kaip itunes.. http://www.technologijos.lt/p/spausdinti?name=S-21603 Beje su tavim sutinku kad prekiaujant iš savo svetainės galima užsidirbt N kartų daugiau ir yra daug pavyzdžių tai įrodančių. Autorius kuria ne dėl to kad dirbtų ar ne dėl pinigų, bet dėl to kad turi tam talentą, įdėją ir jis tą daryti nori. Jeigu prasideda kūrimas dėl darbo, nu tai puikiai matom mūsų lietuvišką pop sceną. Išleisdamas įrašus tu parodai, reklamuoji save. Pagrindinės pajamos eina iš koncertų pasirodymų cd/vinylų pardavimų. Taip visada buvo ir iki interneto laikų. Aš asmeniškai klausai undergroundo, ten praktiškai nei vienas autorius nėra tiek išgarsėjęs kad galėtų gyvent iš parduodamų mūrinių kiekio, tokių tik vienetai. Tokie autoriai ir kūrėjai pasidaro pinigų koncertų metu ir tie honorarai nėra tokie jau velniškai dideli kaip kad nori įsivaizduot. Tai ką rodo tv, madonas, U2, lady gagas, tai yra žmonės iškelti tų pačių leidėjų į tą šviesą. Tu manai jie ten atsirado nes labai kažkam patiko jų muzika? taip muzika kažkam patiko, tačiau didelę dalį to viso tam atlikėjui suteikė būtent leidėjai kurie iš jo uždirba. Undergrounde šitiek daug geros muzikos kad net ausys leipsta, klausai ir negali patikėt kad taip įmanoma, tačiau tokie atlikėjai nesimaudo piniguose ir populiarume. Vis vien jie kuria ir nenuleidžia rankų, jiem nusispjaut kad gal kažkas piratauja jų kūrybą, kad jų plokštelių parduota mažiau nei tos lady gagos, kad jie iš to neuždirba pakankamai pinigų, kuryba yra jų talentas, kasdien nekursi, tam reikia įkvėpimo o be jo nesukursi kažko gero.. Todėl man keista kad undergroundas yra labai gyvas, labai perspektyvus, tačiau jis nepopuliarėja tokiais mastais kaip žvaigždės kurias žiūrim per tv. Čia yra leidėjų ir pramogų pasaulio įtaka, ji labai didelė jie taip sakant laiko tave po padu jeigu nepasirašai sutarties, jeigu tau nepatinka jų keliamos sąlygos, tai visada ir liksi tam undergrounde net jeigu ir turi ką parodyt. Yra tik vienetai kurie sugeba suktis be leidėjų pagalbos juos suradęs supranti kas yra muzika... Beje nemokamos muzikos pilna tik susirast jos reikia, bet tą padaryt sunku kaip tik todėl kad jos niekas nepiratauja tokiais mastais ir dėl reklamos trūkumo..
Talkatif 2012-01-26 23:28
Populiarėja... Ne prasigėrę buduliai esam, žinom kaip yra. Imamas atlikėjas X, susaistomas sutartimis ir tada į jo žinomumą sukišama dahera pinigų. Investuojama. Už tuos pinigus išplaunamos agurkams smegenys ir jie eina žudytis dėl to X. Jei nežinot iš gimė dabartinis reklamos modelis, tai žinokit, kad šiuolaikinį reklamavimą pradėjo kurti Froido giminaitis. Pradžiai iš savo dėdės pasimokęs, vėliau, II pasaulinio metu su propaganda padirbęs. Sukergęs Froido mokslą, karinęs propagandos moralę ir verslo poreikius, jis pakūrė totalinę lobotomijos mašiną. Juk matom kaip tuo keliu dirbo Apple stabas ir kokie rezultatai. Tai kad nereik voverių juokint su "iš ko gyvens kompozitoriai", "išmirs talentai" ir t.t. Net Megztukas nemirs. Susiras jis kitą dirvą parazituoti. Perspektyvus kadras yra. Menas ir talentai visais laikais buvo. Sugebėdavo atrasti ką kurti ir kodėl. Visada surasdavo. Debilavota manyti, kad bus kitaip. Tegul pradeda nuo įstatymo, kad autorystės kūrinio ar idėjos negalima parduoti. Tada ir stos viskas į vietas. Jau ir taip turim krūvą mokslininkų "išradėjų" nusipirkusių išradimą ir visam pasauliui tapusių jo išradėju. Šlykštu.