Kas ketvirtas interneto vartotojas yra muzikos „piratas“  (23)

Daugiau nei ketvirtadalis (28 proc.) interneto vartotojų visame pasaulyje prisipažino bent kartą per mėnesį atsisiunčiantys muzikos įrašų iš nelegalių šaltinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors legalių muzikos įrašų platinimo kanalų skaičius internete nuolat auga, vartotojai įpročius keičia lėtai ir pernai vis dar aktyviai „piratavo“, rodo Tarptautinės fonogramų industrijos federacijos (IFPI) atliktas tyrimas.

Ir nors piratavimas išlieka stabilus, legalių muzikos įrašų pardavimai auga. Šiuo metu kone trečdalį didžiųjų muzikos įrašų kompanijų pajamų sudaro skaitmeninių įrašų pardavimai, rašo internetinis dienraštis Telegraph.co.uk.

IFPI vadovas Francesas Moore‘as optimistiškai žvelgia į 2012 metus. Anot jo, siekiant dar labiau padidinti legalius pardavimus būtinas ne tik įvairių šalių vyriausybių bendradarbiavimas, bet ir įvairių interneto kompanijų parama.

Be kita ko, ataskaitoje rašoma, kad pernai metais populiariausias muzikos įrašas buvo Bruno Marso „Just the Way You Are“ – jo parduota daugiau nei 12,5 mln. kopijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (23)