Dėl piratavimo internete užsidaro paskutinės video nuomos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tadas 2012-01-30 09:53
Teisingai. Galvoji nuomos savininkas moka mokesčius gamintojams? Gal ir moka, po kelis centus nuo DVD. Tai kodėl aš jam turiu mokėti 6 Lt. Geriau tiesiai gamintojui sumokėsiu tuos kelis centus. Štai čia ir yra visa esmė. Žmonės nori mokėti savininkui, bet sistema neleidžia, nes tada daug tų, kurie nieko neveikia, negalės iš tavęs vogti (piratauti).
bullka 2012-01-30 10:02
Na pagaliau.
mar444nas 2012-01-30 10:05
O kas kaltas dėl tokio piratavimo lygio? Juk ar krizė ar ne žmonės turi savo poreikius kuriuos nori įgyvendinti. Jei nėra lėšų tiems poreikiams įgyvendinti, o yra nelegalių būdų, tai kodėl nepasinaudojus tuo. Viskas brangsta- maistas, kuras, komunaliniai mokesčiai, o minimaliam atlyginimui tie patys dėsniai negalioja. Tai iš kur paprastam žmogeliui gauti tuos 5Lt, kai vos maistui beužtenka? Dabar kaip ir visada- išlieka stipriausi.
kestutisz 2012-01-30 10:18
"Jeigu filmo premjera įvyksta vėliau nei pasaulyje, parduodamų bilietų kiekis gali sumažėti ir per pusę" - na va, akivaizdus piratavimo privalumas - jei ne piratai, sąžiningi žiūrovai naujų filmų lauktų ilgai, labai ilgai (kinoteatrui apsimokėtų kiek palaukti, kol rodymo teisė atpigtų)
kroitus 2012-01-30 10:34
Jei kalbėt apie tokius nuomos punktus, tai krizė čia visai ne prie ko. Tiesiog kažkur eiti, nuomotis, bijant kad netyčia sugadinsi ar pavėluosi grąžint, ir reiks neaišku kiek primokėt, yra visiškai nepatogu. Parsisiųst - žymiai paprasčiau ir patogiau.
andrewd 2012-01-30 10:39
Esmė yra tame, kad dabar, nesigilinant į kitas aplinkybes lengviausia pasakyti, kad kaltas piratavimas
hokas 2012-01-30 10:46
Verslas turi arba prisitaikyti prie naujų rinkos sąlygų arba bankrutuoti. Jeigu aš filmus/muzika peržiūriu/klausausi internetė - vienintelė išvada piratauju (pagal straipsnio autorius). Tai gal aš pirkau pvz. per iTunes ir už viską susimokėjau. Ir išvis kam man eiti į kažkokį nuomos punktą, vieninteli visame mieste ir dar su ribotu pasirinkimu, kai tam skirtas ir yra internetas, kuriame aš galiu padarytį tą patį (išsinuomuoti ar pirkti) tik neišeidamas iš namų
Pumper 2012-01-30 11:06
bla bla bla piratavimas kaltas. Skaitmeninės TV video nuoma - neegzistuoja DVD filmų prekyba neegzistuoja (dažnai pigiau nei nuoma) Internetinė legali filmų peržiūra neegzistuoja Filmų kanalai per TV neegzistuoja Smegenys pas DVD nuomotoją neegzistuoja
Nukainotas 2012-01-30 11:29
"kino teatras, ačiū Dievui, technologiškai vis dar priešakyje dėl savo didelių ekranų salėse ir dėl garso technikos, kuri yra aukščiausio lygio" LOL! Kino teatras jei ir priešakyje, tikrai ne dėl technologinių pranašumų, o dėl socialinės funkcijos. Namie daug kas žiūri filmus pusantro metro įstrižainės LED 1920 x 1080 ekrane, 400Hz, 48 kadrus per sekundę (su motion interpolation funkcija), o garsą per geras ausines klausyti maloniau, negu be jų. Taip pat galima žiūrėti per kompą (tik reikia gan galingą turėt, kad patemptų fps dvigubinimo algoritmus). Neseniai buvau kino teatre Akropolyje, Vilniuje. Palyginus su tuo, kaip žiūriu namie, kokybė man pasirodė tragiška - neryškus, mirgantis vaizdas, veiksmo scenose 24 fps, 48 Hz akių gadinimas ... Abejoju, ar Lietuvoje yra kino teatrų su gera raiška, aukštu vaizdo atnaujinimo dažniu, motion interpolation ir t.t. Išvada - kino teatrai Lietuvoje technologiškai yra beviltiškai atsilikę nuo šiuolaikinių televizorių ir kompiuterių/monitorių. Į kino teatrą verta eiti nebent pasilinksminti su draugais, o kino mėgėjams geriau įsigyti TV.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-30 11:38
Hmm, labai jau ilgai išsilaikė tada nuomos punktas, kai daugelio nuomos punktų užsidarymo pikas buvo berods ar ne 2006-2009 m.? Pasisekė šiam "dinozaurui" ištempti papildomus tris metus prieš paskutinį kartą paspardant kojas ir pakovojant su "Mirties šešėliu". .
Gedis 2012-01-30 11:54
xmm.Tai tie nuomos punktai galvojat legalius dvd nuomuoja?Nusiperki,arba išsinuomuoji,o ten filmuota kinoteatre!Už kokias akeles turėčiau mokėti kitam piratautojui?Po to,išsinuomuoji,o kai kurie dvd sutrinti,pagadinti.Be to su tokiu pragyvenimo lygiu nesistebiu,kad ir piratavimas didelis.Norėtųsi turėti kolekciją filmų,originalių dvd,bet gi nei lėšos neša,nei kokybė tinka.Neduok dieve dar su LT vertimu filmas,išvis tragedija.Keli multikai profesionaliai tik išversti. Na o dėl piratavimo nuolatinės diskusijos.Mano pagrindiniai argumentai tokie: 1.Klausausi vocal trance tipo muzikos,ji kuriama iš jau sukurtų senesnių kūrinių,juos perdirbant,ir perdirbėjai tikrai nemoka tų dainų kūrėjams jokių pinigų.Tad ir aš nematau reikalo jiems mokėti.LT muzikos nežinau kas apskritai gali klausytis-priverstinis mokestis man uždėtas perkant bet kokį kaupiklį. 2.Na gerai,aš nesisiunčiu filmų iš interneto,nueinu pas draugą ir pasiskolinu-koks skirtumas?Irgi reiškias piratauju,nes nesumoku už peržiūrėjimą.Tai turbūt pradės visus miestuose nuolatos tikrinti,neduok dieve nešiesi iš draugo dvd ir neįrodysi ,kad tu pirkai
O24U 2012-01-30 12:12
Prie manęs Kaune "IKI" parduotuvėje įsikuręs nuomos punktas dar laikosi, kiek teko matyt pagrinde nuomojasi rusišką kiną. Jeigu išsinuomoju tai viskas OK, jeigu išsinuomavęs ar nusipirkęs duosiu draugui tai jau skaitos piratavimas? Yra atvirkštinė priklausomybė piratavimo lygio nuo gyvenimo lygio. Prisimenu, kaip Danijoje danai pamatę, kad pas mane ką tik išleisti Win7 nustebo, kai užsiminiau, kad piratiniai tai reakcija buvo priceless. Pas mus tokios reakcijos sulauksi kai pasakysi, kad PIRKAI tu tą OS .
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-30 12:17
2.Na gerai,aš nesisiunčiu filmų iš interneto,nueinu pas draugą ir pasiskolinu-koks skirtumas?Irgi reiškias piratauju,nes nesumoku už peržiūrėjimą.Tai turbūt pradės visus miestuose nuolatos tikrinti,neduok dieve nešiesi iš draugo dvd ir neįrodysi ,kad tu pirkai Tai nebus piratavimas, jeigu draugas legaliai įsigijo prekę ir tau ją paskolino, kad tu ją įsirašytum. Yra didžiulis teisinis skirtumas tarp šito ir piratavimo.
Nukainotas 2012-01-30 12:17
Man atrodo, kad piratavimo nesuvaldysi ir viskas užsibaigs tuo, kad pajamos liks tik ir pačiuose kūriniuose reklamuojamų produktų ir paslaugų, bet ne taip, kad tas reklamines vietas galima būtų iškirpti, o, tarkim, filme pagrindinis herojus eina gatve, o gatvėje kabo Coca-cola reklaminis skydas. Arba veikėjai važinėjasi vienos ar kitos markės automobiliais, tais, kurių gamintojai sumokėjo už reklamą. Jau dabar tai vyksta, turbūt nebeliko serialų, kur herojai nevairuotų Toyota Prius. Gal ir kitokių būdų suras, bet iš esmės geriau būtų ne švaistyti lėšas kovojant su piratavimu, o ieškoti naujų sprendimų. Pvz. A. Mamontovas tą jau suprato ir planuoja pajamas iš albumo tik per koncertus, o CD paskutiniam savo albumui nebeleido, viską įdėjo laisvam nemokamam atsisiuntimui.
Gnostic 2012-01-30 12:35
Keista kaip verslas, kuris net nera verslas, o gryniausia vagyste drista zmones vadint vagimis ir piratais. Cia tas pats kas gatves muzikantas uzsipultu ant manes ir reikalautu sumoketi pinigus, kad pro ji praejau ir isgirdau jo nevykusi veikala. Jei man patiks - gal ir imesiu jam i kepure piniga, bet tik tiek kiek yra vertas. Ir niekas neturi teises reikalauti praverti pinigine.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-30 13:08
Nelabai supratau - vaizdajuosčių nuoma yra apgaulingas verslas? Kodėl?
andrewd 2012-01-30 13:13
Pagal įstatymus, galima pasidaryti vieną pirkto kūrinio kopiją asmeniniais tikslais, jeigu draugas ją perrašinės, tai jau bus įstatymų pažeidimas. Kitas klausimas su "paskolinimu pažiūrėti" man atrodo, kad šis veiksmas reiškia tą patį, ką ir parsisiuntimas internetu, skirtumas tas, kad kopijų nedaugėja, kas dar įdomiau, žmonės pamato pvz filmą, nieko nemokėję argi tai ne pažeidimas?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-01-30 13:31
Tu teisus, pagal galiojančius įstatymus - taip, tai būtų teisės pažeidimas, tačiau tai nebūtų piratavimas. Norint, kad tai būtų piratavimas, reikėtų, kad tu pasidarytum daugiau negu vieną kopiją ir ją pardavinėtum neturėdamas tam teisių arba įdėtum į internetą, neturėdamas tam irgi teisių. Esmė ta, kad ta kopija pas tave vis dar egzistuotų. Tai ką aš parašiau, galima daryti. Nes visų pirma - tu jau nusipirkai CD ar DVD. Vadinasi jis tavo. Tu gali paskolinti jį draugui, kad tas įsirašytų (taip įstatymas tą draudžia, tačiau šiuo atveju jis nėra veiksmingas ir niekas prie tavęs neprikibtų, nes kaip tik šis įstatymas pažeidžia vartotojo teisę disponuoti nuosavu daiktu), tačiau draugas tegalės naudotis tik viena ta kopija SAVO REIKMĖMS, nes jis jos nepirko, o įsirašė iš draugo. Paradoksas, ne? Su kitu klausimu. Bet tas pirminis šaltinis nusipirko filmą (kad ir iš I-tunes ar kokios kitos internetinės parduotuvėlės), taip? Aš apie tokį variantą kalbu. Jeigu nusipirko, vėlgi - tai jau jo asmeninio naudojimo prekė. Jis ją įsirašo į DVD ir duoda draugui pasižiūrėti. Nėra jokio nusikaltimo čia (žiūrėk į paaiškinimą antroje pastraipoje).
Impintinas 2012-01-30 13:34
Iš kai kurie jūsų ištraukėt, kad negalima skolintis filmų? Galima. Ir dar galima daryti kopijas savo asmeniniams nekomerciniams tikslams.
Arwis 2012-01-30 13:56
Tu turbut is komos po 35 metu ka tik atsikeliai? Leisk tave apsviesti , suklydai tik ant visu punktu kuriuos parasei. Geros dienos, labas atvykes i 2012.