Dėl piratavimo internete užsidaro paskutinės video nuomos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ar_as? 2012-01-30 14:06
Nu nesuvokiama kažkaip.... Niekas iš rašinėjančių neskaitė administracinių teisės pažeidimų kodekso, neskaitė baudžiamojo kodekso, net neatsivertė aut. t. ir gretutinių t. įstatymo... ir visgi turi tvirtą savo nuomonę, diskutuoja, kliedi apie kompaktų skolinimą draugams, nors nesugeba jo atskirti nuo viešo platinimo, "padarymo viešai prieinamu", nesuvokia, kad dauguma atvejų yra baudžiamas naudojimas komerciniais tikslais... Aš nebandau apie kvantinę fiziką diskutuoti pamatęs paveiksliuką, o čia žmonės visiškai... Kaip sako: leisk lietuviui, tai ir apendicitą pats išsioperuos, žino geriau už gydytoją... Patarimai: 1. Pasižiūrėkite, kas yra autorių teisių pažeidimai. 2. Išsiaiškinkit iš LT ir tarptautinės teismų praktikos, ką reiškia sąvokos "viešai prieinamas", (pasidomėkit, iš ko laikosi ir turtus kraunasi visos piratavimui "asistuojančios" svetainės ir programos). 3. Pasiskaitykit kaip ir už ką yra baudžiama. 4. Neįsivaizduoju kaip (nes, panašu, didžiajai daliai tai neįmanoma) perpraskit bent pamatinius teisės ir valstybės sistemos veikimo principus, pasiskaitinėkite, ką teisėje reiškia "protingumas", "sąžiningumas", "ekonomiškumas", "proporcingumas", "mažareikšmiškumas".... Gal tada bus mažiau svaičiojimų apie skolinimus draugui, gatvės muzikantus ir garsų muzikos klausymą... p.s. jei kyla klausimų dėl atskirų minėtų teisės aktų nuostatų, sąvokų ar pan., radęs laiko mielai atsakysiu žingeidžiam diskusijos dalyviui tiek, kiek leis mano ribotos žinios (ši sritis retai patenka į mano praktikos ar tyrimo ribas).
Gnostic 2012-01-30 15:45
Mes cia diskutuojam, jog gryniausias debilizmas yra pastatyti aukso skulptura vidury miesto ir paskui apipilti istatymais baudziamaji kodeksa, kad negalima tos skulpturos nulupineti (visgi cia ne jungtiniai emiratai) jei daiktas tavo tai ir laikyk pas save, o jei dalini tai nesitikek kad niekas neciupines. Taip ir yra su visom "intelektualiom" nuosavybem. Jei tai liecia tik tuos, kurie kopijuoja ir is to uzdirba, o tokiu tera vos keli turguje, tai kodel del ju ribojamos paprastu zmoniu teises - neskolint draugui, nesidalint? Man pvz su religinem paziurom kertasi - nebut skupam ir godziam, todel tokie buki istatymai negalioja.
HAL9000 2012-01-30 17:46
O dabar perskaityk to PUMPER komentarą dar kartą, tik jau suprasdamas, kad jis ten ironizavo Tas komentuotojas norėjo pasijuokti iš tų, kurie sako, kad piratavimas kaltas. Ir išvardino tai, kas dar neva neegzistuoja anot tų bambančių ir piratavimą kaltinančių Kaip sakoma - pažvelk kitaip
Otto 2012-01-30 18:15
Tavimi dėtas, to punkto neminėčiau. Gerai, nors, kabutėse parašei.
blizzard 2012-01-30 18:18
Čia tokie straipsniai, pagal tai kas čia parašyta tai prie to piratavimo galima pritempt viską.. Pagrindinis faktorius išlieka pumper paminėti punktai, mažos algos, prasta miesto infrastruktūra (kaip kažkas minėjo kam ten belstis per visą miestą dėl vienos parduotuvės, kai parsisiūst paprasčiau).
saulon 2012-01-30 18:53
Parašei kaip koks Šedžius, kuris sakė, kad "Uždirbu kaip vidutinis statistinis lietuvis - 10.000 EUR per mėn" Taip ir su tuo, kad daug kas žiūri TV ir filmus su 1,5 m televizoriais. Tikrai taip nėra. Kaip tiesiogiai su kino teatrų įranga susidūręs, galiu patikinti, kad ta įranga tavo super smart TV tiesioginėje filmų rodymo paskirtyje technologiškai lenkia daug kartų Kad ir ką besakytum, keliolikos metrų ekrano įstrižainė tikrai didesnė nei 1,5 m, FullHD yra tikrai mažiau nei 2K ir 4K rezoliucijas, kurios naudojamos kino teatruose. Motion interpolation - marketinginis triukas - jau pats žodis sako, kad dirbtinai prigeneruojama kadrų, kurių nėra filmuotoje medžiagoje, teliko procesorius jų tik dirbtinai prikuria, tai tik apgaulė, informacinis balastas. Kam reikalingi 48 Hz, jei šaltinis nufilmuotas tik 24 fps dažniu? Čia gal daugiau skirta 3D vaizdui, kai kiekvienai akiai sukuriamas vaizdas tam tikru dažniu. Vaizdo kokybę galima palyginti ir talpa, kurią užima filmas kino teatro serveryje - pvz. poros minučių 2K rezoliucijos filmo traileris užima apie 3 Gb, visas filmas kelių šimtų Gb kietą diską, kai filmas Bluray diske tik apie 40 Gb. Akustika irgi: įdiegtos 7 ir daugiau kanalų Dolby garso sistemos, serveriai su atskirais fiziniais stiprintuvais kiekvienam kanalui, didelės JBL kolonėlės ir didelės salės akustika tikrai pojūčiais nėra sulyginama su garsu iš ausinių, kad ir kokios kokybės jos būtų...
Ar_as? 2012-01-30 21:27
Prie tokios šmaikščios ir genialios pastabos reikėtų prirašyti "Qubilius 3,14daras o Lietuvoj liko tik debilai" ir jau būtum pas kiečiausias prie giminės susitikimo stalo....
Otto 2012-01-30 21:50
Parašiau ne dėl kietumo, o todėl, kad, kiek teko turėti reikalų, susidariau tokią nuomonę. Ten keisti reikėtu iš pagrindų viską, tik tada visiems vienodai galiotu įstatymai. Nepalaikau tavo tokio komentaro.
andrewd 2012-01-30 22:34
– kūrinio viešas perdavimas laidais, bevielio ryšio priemonėmis, įskaitant jo padarymą viešai prieinamu tokiu būdu, kad visuomenės nariai galėtų jį pasiekti individualiai pasirinktoje vietoje ir pasirinktu laiku. Gretutinių teisių objekto viešas paskelbimas – bet koks gretutinių teisių objekto viešas perdavimas, įskaitant fonogramoje įrašytų garsų arba garsų išraiškos padarymą viešai girdimais, išskyrus transliaciją. Jei kas ne taip tai, su malonumu išklausysiu, kaip turi būti
nondescript 2012-01-30 22:38
Vargu ar piratavimas pagrindinė problema, aš mieliau sumokėčiau tuos 5 lt linkomanijai už parsisiuntimą, nei važiuočiau pirmyn atgal iki DVD kiosko ir gaiščiau savo laiką.
WD 2012-01-30 23:41
Sveikas atvykes! Dabar papunkciui atsakyk, kuom jis suklydo? 1. Prasom parasyk man nors viena puslapi, kur galeciau uz tarkim 1 Eur paziuret filma rusu ar lietuviu kalba su bent jau "Eliksyro" DVD nuomos punkta atitinkanciu asortimentu, jau nekalbant apie Torrentus? 2. As nesu GALA televizijos abonementas ir nenoriu juo buti. Jei as noriu paziuret viena filma per menesi, tikrai nesiruosiu moket 60 lt uz pajungima bei 40 lt kas menesi + mokesti uz filmo perziura. aciu.. 3. Nemokant kas menesi abonentinio mokescio kabelinei ar galai, kokius as galiu perziuret filmu TV kanalus? Siaip su filmu kanalais nera ka lygint, nes labai sunku pataikyt i kazkoki idomesni. Noriu rinktis pats ka ziuret. Tai kur jos, legalaus kino nuomos svetaines? Kokie dar 2012 ?? Visos svetaines resharina is torrentu atsisiustus filmus. Cia ir kalbama apie piratavima, nes viska galima gauti nemokamai arba sumokeje 1 lt piratams uz naryste kokiam nors abejotinam puslapyje su filmais is vkontakte.
Arwis 2012-01-31 01:01
Pats sau priestarauji. Saunuolis. Klausi kur jis suklydo ir pats atsakai, nu lenkiuosi pries tave. Nuostabus izvalgumas. P.S. Viska ka jis isvardijo yra net ir lietuvoje ir lietuviu kalba ir rusu ir anglu kalbomis o ir kainos nesikandzioja per daug. Taciau jaigu jau cia kazkokius nenorus keli - tai tavo bedos. Dauguma pasirinko - skaitmenini formata ir keli seni krienai uzsilike nieko nepakeis. Kaip sakoma arba prisitaikai arba isnyksti. Pasaulis keiciasi ir tu turi keistis nes niekas i tave tikrai atgal neziures ir niekam tavo verkslianimai nera idomus(apart keliu bendraminciu) kadangi visi pajudejo su pasauliu. P.P.S Ziurint is verslo puses, reiskias tie nuomos punktai tokie ir verslininkai buvo - be izvalgos. Tokie ir pasmerkti zlugti, kiek izvalgesni butu ieskoje nauju verslo modeliu ir pradeje ju ieskoti jau 7-8 metai atgal. Kaip Valve vadovas pries SOPA pasisakydamas pasake: ''Piratai anokia cia beda, tiesiog reikia pasiulyti geresni servica nei kad kada gales piratai''
Analog 2012-01-31 01:04
Arvi įmesk nuorodą kokios legalios lietuviškos filmų nuomos.
Arwis 2012-01-31 01:12
Naudodamas GALA Seniai besinaudojau, kadangi lietuvoje negyvenu, taciau tikrai maciau gryzes kad si paslauga yra ir kad yra LT/ANGL igarsinimai. O ir kainos kiek maciau ~5lt parai.
Analog 2012-01-31 01:17
Turiu tą galą, galvojau kažką iš interneto pasiūlysi. Nieko gero šiaip ten, bent kiek geresni filmai kainuoja ~10lt, o juk dar 40lt už pačią galą. Kartą pakliuvo su tragišku įgarsinimu, traškėjimas baisus, o ir filmų mažoka ten, ypač naujesnių.
Egidijus3 2012-01-31 02:25
Butent, 100% Taikliai. Dabar net butu gėda LT pirkti legale, (Sakytu ar tu durnas tokius pinigus moketi uz ora, mesti i bala, kaipilnas internetas nors vezimu vezk.)
revonas 2012-01-31 19:36
Nevien piratavimas kaltas... Taigi per internetą nusiperki filmą ir žiūrai, kam tų nuomų. Manau daug patogiau per internetą nusipirkt. Apskritai paskutiniu metu verkia dėl piratavimo, ka padarys? Paverks praeis... Ir taip neturi kur pinigų dėt, milijonus kraunasi. Galų gale paprasti žmonės už tokias algas nesugeba išsinuomuot ar nusipirkt filmo, bus didesnės algos ar pigesni produktai, bus mažiau piratavimo.