ACTA nepriimtina net dėl piratų žlugusios videotekos šeimininkui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-02-13 08:30
Tai vis dar piratai kalti dėl 21 amžiuj žlugusio 20 amžiaus versliuko? O kad ACTA jam nepriimtina tai irgi nestebina - gi tikrai didžioji dalis jo nuomojamų filmų buvo lygiai tokios pat piratkės.
mch0lic 2012-02-13 08:52
Kol internetas nebuvo toks paplitęs reiškinys, tarkim 15 - 20 metų atgal, niekas nei nežinojo apie užsienio atlikėjus, grupes ir pan. Klausytojas buvo neišrankus ir klausė visą lietuvišką pops'ą iš eilės. Atėjo interneto laikai, žmonės suprato, kad 3 akordų ar 5 žodžių dainos yra menkavertė kuryba ir praėjo pirkt piratinius užsenietiškus cd. Internetas išstūmė cd, kaip cd išstūmė mc, bet kadangi internetas muzikos industrijai nepriklauso lobistai sukilo į kovą... Kas dėl filmų, tai kol kas niekas neprilygsta kino teatro kokybei, tačiau jei reikia laukt 3 mėnesių po premieros US, kad pažiūrėt filmą, o piratinė dvd kokybės kopija internete pasirodo ankščiau, nematau jokio nusikaltimo atsisiųst ir pažiūrėt. Kaip močiutė sakydavo, šikančių traukinys nelaukia. Ir šiaip piratinius filmus palyginčiau su senu muzikos įrašinėjimu iš radijos fenomenu, kokybė prasta, bet kai neišgali arba negali rast nusipirkt kas belieka...
Sleepo 2012-02-13 09:16
Ne vartotojai turi taikytis prie imoniu, o imones prie vartotoju.
Borland 2012-02-13 09:33
Įstatymai kuriami žmonėms, didžioji dalis žmonių to nenori. Viskas tuom ir pasakyta. O kad kažkam tai nepatinka, jų reikalas. Filmus kino teatre žiūrėjo ir žiūrės. Ne tokiais būdais reikia kovoti, reikia kurti paslaugas, kuriose būtų galima nesunkiai, nebrangiai ir patogiai įsigyti norimą kūrinį. Tada atsiras daugiau žmonių kurie pirks, o ne tiesiog siųsis iš torrentų ar dar kur.
sub 2012-02-13 09:44
"sakykim" - ne ką pasako, o visgi LANVA. Tai va tokios įmonėlės, lobistai ir kiti klerkai pasiima didžiasią dalį autoriui priklausančio autorinio atlyginimo. Matau vienintelę išeitį iš šio absurdo, kai autoriai turės savo webus, kuriuose platins savo kūrinius, ten juos kiekvienas galės įsigyti ar gauti nemokamai, priklausomai nuo autoriaus. Tada ir autoriai nebus nuskriausti ir vartotojai. P.S viskas prasidėjo nuo kopijos.
Mortifer 2012-02-13 09:57
Staiga sumąsčiau vieną iš labai galimų priežasčių, kodėl stumiami visokie pipa/sopa/acta ir t.t. Įrašų kompanijos gali laimėt porą mūšių, bet turbūt jau supranta, kad karą pralaimėjo. Tačiau taip pat supranta, kad jeigu paleis vadžias, tai kelio atgal jau nebus ir pinigų srautas bent jau kuriam laikui gali stipriai sumažėt, o va dar pasispardžius galima iš to kažkiek uždirbt arba laimėt laiko persiorientuot į kitokį verslo modelį. Taigi jų veiksmai gal visai ir logiški Tokie mano pamąstymai
revas 2012-02-13 12:04
Na nepamirškime eiliškumo.. juk tikrinant ar asmuo nesisiunčia piratinio filmo, visų pirma yra atidaromas jo laiškas, ir tik tada gaunama informacija ar piratauja asmuo ar ne. Taigi, VISŲ PIRMA yra pažeidžiamos žmogaus teisės, ir tik tada gaunama informacija. Normalioje visuomenėje tai būtų neteisėtas duomenų rinkimas, ir teismuose tokie įrodymai būtų niekiniai. Sekti žmogų turi leisti teismas, o jis tai daro esant pagrindui. Ką daro ACTA? ACTA leis sekti žmones BE teismo sprendimo. T.y. sugalvojo koks ten kontroliuojančios institucijos valdininkas kad tas ar tas galbūt siunčiasi piratinius filmus, ir viskas, interneto tiekėjas jam turės suteikti visą informaciją apie interneto naudotoją. Teoriškai - atveriamos duris masiniam žmonių sekimui nepriklausomai ar yra tam pagrindas, ar ne.
naf.naf.as 2012-02-13 12:49
nu su kai kuriais punktais galima sutikti ir nesutikti, bet kai LANVA primininkas V.Simanavičius pasakė "Jeigu paimtume prieš sparčią interneto plėtrą, kiek buvo grupių, kiek buvo atlikėjų, neskaitant jau tų, sakykim, pseudogrupių, bet kiek buvo išleidžiama albumų ir, sakykim, kiek sugeneruodavo valstybei mokesčių, neskaitant autorių. Ką mes turime šiandien? , tai gerai." Nuo šio sakinio nustojau stebėtis ar stipriau gilintis į straipsnį.
Uogienius 2012-02-13 15:05
XIII FORTAS (Rap Metal), Panevėžys G. SOLID (Disco Metal), Kaunas UNLOST (Alternative Metal), Vilnius AWAKENING SUN (Metal), Vilnius PEKLA (Heavy/Speed/Rock'n'Roll), Šiauliai JUODVARNIS (Heavy Metal), Vilnius BAD X BLEND (Metal/Hard Rock), Panevėžys NIGHT (Hard Rock), Panevėžys/Pasvalys DDL PLK (Ska/Punk), Panevėžys AMUNICIJA (Metal), Panevėžys IMPACT (Metal), Panevėžys MON@ (Pop Rock), Panevėžys THE LAST PUFF (Stoner/Sludge/Metal), Panevėžys ACID AIR (Alternative), Panevėžys REVELATION (Rock), Panevėžys PANIKA (Pop Rock), Panevėžys Čia užmačiau grupių sąrašą iš kažkokio koncerto kažkokiam miestelį, kad internetas kenktų grupių gausai nepasakyčiau. Reiškia ir muzikantais nori dar kažkas būti, ir pagrinde čia jaunimas, kuris gerai žino situaciją piratavimo internete.
Tir4elis 2012-02-22 12:51
LABAI teisingas pastebėjimas. Tik va nauda iš to bus visiems, kada pagaliau monopolininkai ir firmos norinčios gaut pelną tik iš to, kad perpardavinėja tai, ką kiti jau perpardavė susipras, kad tokio verslo modelio laikai praeityje. Kad jau metas galvot ką daryt toliau, užuot baudus ir įvedinėjus cenzūras. Straipsnyje tai aiškiai matosi, kad LANVA geriau mėtysis beverčiais lozungais ir slėpsis už apmokėto stereotipo nei imsis visko, kad tik cenzūrą įvestu nei galvos kaip gyvent toliau. Nes atsakymas apie laiško atplėšimą ir kažkieno privačių duomenų paketų peržiūrą ir TIKRINIMĄ tikrai niekinis ir nuteikiantis prieš pačią LANVĄ ir jos proteguojamas sutartis.