Aukščiausios klasės išmanusis telefonas jau gali atstoti stalinį kompiuterį (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

blizzard 2012-02-16 11:49
Tai gal rašykit straipsnį apie apple Ipod kaip jis 22000 kartų lenkia patį pirmą kompiuterį ir pasigirkit pasiekimais, skambės dramatiškiau.. Kaip gali lenkti jeigu dar laptopai nelenkia? iš vis kuo toliau tuo labiau nusiviliu jūsų straipsnių kokybe.. seniau čia buvo tinklapis skirtas populiarinti mokslui, dabar čia tinklapis skirtas populiarinti kažkokiam mėšlui... Jau kelintas straipsnis toks iš eilės, tikrai pradėkit kelt lygį nes darosi kuo toliau tuo prasčiau..
patalnius 2012-02-16 12:18
Cia raso, kad gali ATSTOTI stalini kompiuteri. Niekas nesako, kad telefonas yra pranasesnis ar galingesnis ar pan. Bet is esmes sutinku su tavim, kad kuo toliau tuo daugiau kazkokiu beviltisku straipsniu..
Creatium 2012-02-16 12:33
Ką jūs čia rašinėjat.. Sukurkit temą vieną forume ir ten rašykit savo nuogąstavimus... Dabar po kiekvienu straipsniu vietoj to, kad rasčiau normalius komentarus, randu kažkokius verkšlenimus... Užtenka jau gal? Kas dėl straipsnio, tai visai realu manau. Klausimas tik ar ateityje išvis liks savoka "stalinis kompiuteris". Gal bus taip, jog atėjus namo mūsų mobilieji prisijungs prie namų sistemos, priėjus prie teliko galėsi laisvai naršyt iš telefono internete ir atlikt kitus veiksmus? Kitą vertus, žiūrint į tai, kas dabar yra, tai nelabai matau tikslo žmogui, skaitančiam tik el. paštą ar naujienas internete pirkt stalinį kompiuterį. Jau labiau apsimoka nusipirkt planšetinį ar nešiojamą kompiuterį. Staliniai kompiuteriai dabar labiau orientuoti į tuos, kurie prie jų rimtai dirba arba žaidžia žaidimus. El. paštui ir naujienoms jau dabar puikiai tinka išmanieji, o jeigu nepatinka mažas ekranas - planšetiniai kompiuteriai.
kancaras 2012-02-16 13:27
voj tu technologiju pilna, neverta vardint kiekviena is ju. netgi senesnius mobiliakus "galima" naudot vietoj stalinio kompiuterio. media centrai senai parduodami su mobiliako cpu ir android os. televizoriuose veikia internetas. sukonstruoti mazyciai 3x8cm kompiuteriukai. is technologines puses geriau kalbet apie android atviruma. kokias galimybes sita os atveria laisvai kurti naujus produktu pritaikymus.
DnT 2012-02-16 14:05
Viskas remiasi į aušinimą, bet ir tai niekad neaplenks stacionarų. Jei ir išspręstų aušinimo problemą mažiems aparatams, tai stacionariuose kompiuteriuose irgi būtų tas pats panaudota, suteikiant galimybę aušinti dar didesnę temperatūrą, nei telefenuose, tabletuose ar laptopuose, tad ir vėl stacionarai aplenktų kitus įrenginius. Reikia tokių procesorių, kurie nekaistų arba turėtų maximalią užkaitimo temperatūtą, kurią galėtų aušint, kad ir oras. Tai gi be grafeno, kolkas tikrai nieko neišeis.
mobilunkas 2012-02-16 16:44
na siaip tai kolkas reikia laukt kol laptopo galimybes bus lygios stacionariam, ir niekas nebepirks stacionariu, nes pakaks laptopo su rimtu monitoriumi, na o poto lauksim kol mazesnis irenginys pasieks laptopo pajegumus
wi_lius 2012-02-16 17:26
Taigi niekad nei nešiojamas kompiuteris, nei mobilusis telefonas neaplenks stacionaraus. Jei į rankoj telpantį telefoną kažką gali sukišti, tai į stacionarų gali sukišti to pačio daug daugiau. Esmė šito straipsnio tokia, kad nesudėtingiems veiksmams atlikti galima naudoti vietoj dėžės, o ne kad telefonai tokie galingi, jog kompiuteriams ateina galas.
Jusc 2012-02-16 18:16
Kam dar neaisku, tai cia kaip su superkompiuteriais. Dabartiniai namu kompiuteriai yra galingesni negu senieji superkompiuteriai, bet niekas ju nenaudoja, kaip sueprkompiuteriu. Tiesiog kaip pora komentatoriu pries tai minejo, ateis laikas, kai musu kasdienems reikmems uzteks tokiu pajegumu, kokius suteikia telefonas. Taip kaip dabar uztenka tokiu pajegumu kokius suteikia nesiojamas. Nera nesiojami tinkami visiems naujausiems zaidimams, taciau daugeliui uztenka tokiu resursu kasdieniam darbui, kokius suteikia nesiojami kompiuteriai.
KeeperMustDie 2012-02-16 18:18
"Niekad neaplenks" lygus teiginiui, kad pasauliui ateityje bus reikalingi tik keli kompiuteriai. Šiaip tik laiko klausimas kada aplenks, sakai į stacionarų galima sukišti daugiau? Ir ko daugiau dabar yra stacionariame? Tiesiog pustuštė dėžė. Pirmiausia reikia išspręsti aušinimo problemą, jai nelikus - stacionariems labai greit ateis galas, visi įrenginiai sparčiai mažėja, didesnis - nebereiškia, kad geresnis. Stacionarus dabar turi du privalumus: *Normalia darbo vieta su monitoriumi(arba dvejais) ir patogia klaviatūra *Galimybę lengvai keisti detales, nekeičiant viso PC Bet atsiradus kompiuteriams, kurie tilptu į kišenę, kurių našumas būtu labai geras ir kuriuos būtu lengva prijungti prie normalios darbo vietos - aš tikrai mainyčiau stacionarų į tokį. Ką aš čia matau, tai ateities pradžią.
lmn 2012-02-16 18:48
Vat ta "pustuštė dėžė" labai gerai sprendžia aušinimo problemą.
KeeperMustDie 2012-02-16 18:53
Būtent ta ir norėjau pasakyti savo post'e. Pagrinde papildoma vieta išnaudojama dėl aušinimo, visa kita - lengvai išsprendžiama.
lmn 2012-02-16 19:00
Kas visa kita? Juk dėl normalaus aušinimo kompiuteris yra našus, o telefonas - ne. Kalbant apie matmenis tai irgi problema - kompo vaizdo plokštė užima daugiau vietos nei visas telefonas, nekalbant apie kitas kompo detales. O gaminimo technologijos tos pačios tiek kompui, tiek telefonui (tad nematau techninių galimybių telefonui našumu pavyti kompiuterį).
KeeperMustDie 2012-02-16 19:28
Visa kita - pvz. Hardo dydis, didesnis hardas - didesni diskai, daugiau vietos, bet su SSD tai išsprendžiama. Kiek aš suprantu(atviras pataisymams) - vaizdo plokštė tiek užima irgi dėl aušinimo. Dabar nematai techninių galimybių ar išvis nematai? Dabar - ne. Ateityje(10 metų ar daugiau) - beveik be abejonės.
Cunami 2012-02-16 23:09
Buvo tokia pasaka, kaip kareivis iš kirvio sriubą virė. Tas pats su mobiliaku. Pajungi monitorių, klaviatūrą, pelę, krūvą laidų - ir gali atsidaryti interneto puslapėlį ar pažaisti tetris!!! Normalus, ne 10 metų senumo stacionalus kompas - visai kita galaktika. Su juo gali daryti viską. Kaina dažnau ne ką didesnę už mobiliako (geras išmanus be nuolaidų kainuoja virš 2000 LT) Įsivaizduojam: Tyli gero dizaino dėžė, naujausias Ivy Bridge procas su 3D tranzistoriais (pardavime nuo balandžio), 16 GB RAM, naujausias SSD diskas, superinė video korta, 30" colių milimetro storio monitorius, programuojama klaviatūra, elitinė super tiksli pelė, 5.1 surround garsas. Ir palyginam su 4" mobiliaku. Jums panašu? Čia kaip liūtą lyginti su pudeliu. Ir tas, ir tas turi uodegą.
zet 2012-02-16 23:28
pilnai pritariu
buzas69 2012-02-16 23:29
Paskaicius komentarus rodos, kad kai kurie visiskai nemasto. Neaplenks jokie telefonai ar laptopai stacionariu ir taskas. Jei dar nedaeina eikit knygu skaityt
vyckas 2012-02-16 23:53
Tai būtų tiesa jei staiga kompiuterinė technika nustotų tobulėt, kas nepanašu, kad nutiks nei dabar nei po 10 metų. Nesvarbu kokį galingą kišeninį telefoną turėtum visada bus galingesnis, didesnis, greitesnis, kurį galėsi pasidėt po savo stalu
moo 2012-02-17 00:00
Su teksto interpretacija komentatoriai bėdų turi. "Lenkia" nėra lygu "gali atstoti". Štai išsamiau (Part 2). Kuo tai ne netbook'o galimybės ir kuo ne standartinio netbook'o vartotojo esminiai poreikiai? Filmai, muzika, chat'inimas, dokumentų rašymas, el.p. rašymas, naršymas (pilnavertis), žaidimai (pusėtini 3D HD tame tarpe) ir t.t. visa tai su multitaskingu, prie didelio ekrano su pelyte ir klaviatūra. Pats "kompiuteris" telpa kelnių kišenėje. (šis Nexus kol kas tik 2 branduolių, o jau tuoj bus paleisti mobilūs su 4)
lmn 2012-02-17 00:09
Kad neapsiriboti mikroschemų skaičiavimu, turiu grįžti prie aušinimo, tiksliau, kaitimo. Net horizonte nematau technologijų, kurios leistų gaminti nekaistančią elektroniką (jei apsirinku, laukiu nuorodų ar nuomonių). Skaičiavimai kainuoja energijos, didesni (našesni) skaičiavimai kainuoja daugiau energijos, taigi, galingesni komponentai kais daugiau. Nematau, kuo telefonas galėtų aplenkti kompą. Artimiausiu metu (turiu omeny dešimtmečius) susilyginti galėtų nebent tokiu principu - ryšio sparta padidės tiek, kad galėsi telefonu žaisti naujausius žaidimus remote desktop principu. Taip pat manyčiau, kad tas remote serveris dažniausiai bus ... tavo namų kompiuteris
lmn 2012-02-17 00:14