Aukščiausios klasės išmanusis telefonas jau gali atstoti stalinį kompiuterį (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2012-02-17 00:21
lmn 2012-02-17 00:37
. Pvz. mano laptopo charakteristikos (RAM, CPU, HDD) Nexus charakteristikas lenkia ~4k. P.S. Nepritariu teiginiui, kad laptopas niekad neaplenks stacionaraus kalbant šio straipsnio kontekste. Formuluočiau taip - aukščiausios klasės laptopai pagal spartą lenkia daug pigiausios klasės stalinių kompiuterių. P.P.S. Ar gali telefonas atstoti kompą kai kuriais atvejais? Taip, man gali.
moo 2012-02-17 00:52
Na taip, lenkia ir dar kaip, gi aš noriu atkreipti dėmesį, kad straipsnyje nėra sakoma, kad naujas mobilus įrenginys jau lenkia naują stacionarų ar nešiojamąjį. Labiau yra kalbama apie tai, kad jie (mobilūs įrenginiai) gali atstoti (pakeisti) t.y. tapo pakankamai greitais atlikti pvz vadybininko darbą arba namines, kasdienio tūlo piliečio užduotis t.y. gali atstoti stalinį arba net lenkti senesnį stalinį spartumu. Reikia tik periferinių papildomų įrenginių. Pažiūrėki, jei turi laiko, antrą dalį video iš straipsnio, kurią papostinau aukščiau.
lmn 2012-02-17 01:24
Njo, nevertėjo monitoriaus jungti prie telefono... Piktogramų košmaras, prastos rezoliucijos trūkčiojantis GTA ir dviejų eilučių Gtalk'as per visą ekraną... Nematau prasmės jungti prie moniko. Man mielesni tokie įrenginiai: http://www.youtube.com/watch?v=e_mDuJuvZjI Mažiau aksesuarų, labiau į kompą panašus, gera kaina.
KeeperMustDie 2012-02-17 01:39
Na, cia as negaliu pateikti nieko konkretaus, klausimas prie ko pereis procesoriai, kai pasieks nm limita, pasikeitus medziagai procesoriai gali beveik nekaisti arba suteikti tokia didele galia, kad apribojus dazni, bus islaikoma zema temperatura ir pakankamas nasumas. Ka as cia rasau tera tik speliones apie ateiti aisku, bet manau labai triumparegiska apsiriboti dabartiniais dydziais. Palyginti neseniai, turbut daug kas nesutiktu, kad telefonai kadanors pasieks 1Ghz greiti ir tures daugiau nei 512mb Ram. Dar anksciau mazai kas isivaizduotu, kad kompiuterius, kurie uzima kambari, tures bene kekvienas po stalu. Deja taip prograsas neveikia .
Jomajo 2012-02-17 01:45
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/f ... 70&l=2&p=1
moo 2012-02-17 08:39
Heh kaip tik vakar su kolegomis apie Raspbery kalbėjome, dėja viešai jo nebus iki 3Q šių metų. Dėl rezoliucijos ir trūkčiojimo, 4 Antroid palaiko ir planšetines rezoliucijas (atitinkamai ir GUI elemntų dydžiai kiti nei telefone) pvz 1280x800, tad spėčiau tai nustatymų reikalas, o quadcore įrenginiai pasirodo dar šį pusmetį. Beje, Raspbery turės 700MHZ procesoriuką bei iki 256RAM http://www.raspberrypi.org/faqs tad "lago" multitaskinge galima būtų tikėtis ir čia. Milžiniškas jo privalumas yra jo kaina, lyginant su mobiliuoju - 10-20 kartų mažesnė.
MCblogiz 2012-02-17 08:53
Tie kurie šneka, kad aplenks ar panašiai tai atsigaukit truputi Kaip kaikurie komentatoriai jau teigė - stacionarių kompiuterių galia didės proporcingai mobilių įrenginių galiai ir tos galios niekada nebus per daug (čia iš tos pačios serijos, kad fotografuojantys telefonai aplenks muilines pagal kokybę, bet to irgi niekada nebus Visas tas status quo išliks dar ilgam
mobilunkas 2012-02-17 17:36
stacionarus kompiuteris neaplenkia superkompiuterio, bet tiesiog eiliniam zmogui tokios galios ir nereikia, tame ir gaunasi aplenkimas. galetume pirkt naudotus superkompus ir zaist zaidimus su milziniska raiska, dideliu ekrano atnaujinimo dazniu, wordini faila atidaryt per mikrosekunde- bet to nereikia, vien del elektros sanaudu laptopas geriau nei stacionaras, ir skaiciuojant nauda gauta is wato galios laptopas jau lenkia stacionaru 25w pries >= 250w