„Apple“ kompanija vertingesnė nei visos Lenkijos metinis BVP

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

wolas 2012-03-01 17:20
Kaip pakilo taip ir nusileis tas jų BVP, o valstybe yra valstybe kvaila lygint kompanijos ir valstybės BVP.
Shioks 2012-03-01 18:14
Apple savo gaminiais is mano puses tikrai nepasizymi ir jais nesizaviu nei kiek, man tinka ir bet koks kitas ismanusis telefonas, pc pats susirenku, o del laptopo galima geru issirinkt. Plansetes isvis nesuprantu kam ji reikalinga.... Jei ne tos reklamos ir kita propoganda tai retas bukas asmuo pirktu tai, o apie normalesnius zmones manau rinktusi geresni produkta pagal kokybe ir galinguma, o nepagal populiaruma. Ir tos Apple verte nebebutu tokia ispudinga. Aisq ne vien tais dalykais ji jau siuo momentu uzsiima.
Skalmantas 2012-03-01 18:20
Tatsuo 2012-03-01 18:26
Kad apple taip vertinama, nereiskia, kad ji tiek verta. Imones verte visada pervertinama nes ieina daug subjektyviu faktoriu.
Creatium 2012-03-01 18:29
Ale tikrai.. Tos Apple reklamos, ypač Lietuvoje, tai be galo daug... Ant kiekvieno kampo tik ir stovi. Beje, keista, kad kitos kompanijos nepagalvojo apie reklamą, ane? Atrodo toks paprastas būdas tapti vertingiausia pasaulio kompanija, o vat ne visiems daeina.. Keista
moo 2012-03-01 18:41
Nieko keisto. Kiti, kažkodėl, prisibijo arba jaučia atsakomybę dėl agresyvios rinkodaros padarinių. Atvirai meluojant bei keliant savo paties uodegą ne visada pasieksi teigiamų rezultatų, o ir tam tikruose sluoksniuose tapsi "atitinkama kompanija". Panašią strategiją naudoja kai kurios religinės sektos. Kas supranta kur šuo pakastas - supranta, kas "myli" - tiems argumentai nieko nereiškia.
Creatium 2012-03-01 18:55
Na taip. Taip ir patikėjau, kad ne visos kompanijos nori tapti multimilijardinės vertės. Juk tikrai svarbiau tiesa. Juokinga skamba, ką?
moo 2012-03-01 19:07
Todėl ir sakau, kiti kažkodėl prisibijo arba vengia. Gali būti, kad antrą karta tas pats "triukas" nepraeitų, jei visi imtų išradinėti jau išrastus daiktus arba skelbtis geriausiais nors rinkoje yra gerokai geresnių.
deivec 2012-03-01 19:46
nu ka gali pasakytiu...geras pavyzdys koks laukinis kapitalizmas gali buti... ipodu ir ipad gamintoja lygi su GE ar EXXON gaila man tu auku kurie perka kiekviebais metais vis kita iphone ar ipad.... bus didelis zemyn bum
immortallt 2012-03-01 19:59
Reklamos butu yra labai ivairiu, net vien tik per telika rodyti ar iskabas kabinti. Esme ta, kad ju KAI KURIE produktai turi sioki toki pranasuma, bet tik ne uz tokia kaina. O apple akcijos yra stipriai pervertintos, nes prisiperka ju apple fan'ai vien del to kad tai gera kompanija ir geri produktai, nors akcijos jau senai blogos...
infoguru 2012-03-01 20:06
Vargu... vargu ar tik Apple fanai perka... Jei įmonė iš savo parduodamų produktų gauna geras pajamas nereikia būti Apple fanu, kad susiprastum jų nusipirkti. "gera kompanija ir geri produktai, nors akcijos jau senai blogos" - kažkas čia nesueina ar ne?
moo 2012-03-01 20:20
Todėl, greičiausiai, viena iš tamstos "mėgiamų" kompanijų ir buvo pasiekusi panašias vertes, o net ir perspjovusi visu šimtu milijardų
Shioks 2012-03-01 20:48
Kaip ir kazkas minejo reklamu buna ivairiu, Visu pirma Lietuva yra labai labai maza rinka, tokiai rinkai nelabai ir apsimoka rodyti reklamas per visus galus. Antra jei tu gamini kokias skalbimo masinas tai manau, kad ir kiek kisi tas savo reklamas jos nebus tokios efektyvios kad taptum miliardierium. Kaip per Onion movie, rode pardavineja kompus tipo naujausias kieciausias, nusiperka zmogus, po minutes jau tipo dar kietesnis atsiranda ir vel tas zmogus perka, taip pat kaip ir Apple fanai .
brujo 2012-03-01 21:17
kiek pazystu tu "auku" - tiesiog sekmingi, pasiturintys placiu paziuriu ir pomegiu zmones;) rask kelis skirtumus tarp ju ir savo socialinio rato:)
bullka 2012-03-01 21:19
Pavydžiu Apple savininkams
infoguru 2012-03-01 21:46
Vienas nedidelis skirtumas. Mano "mėgiama" kompanija, o tuo metu ji tikrai buvo mėgiama užėmė 97% rinkos, Apple gi šiuo metu užima kokius 10% rinkos
moo 2012-03-01 22:10
Žiūrint apie ką kalbama. Tu gali būti 100% lyderis/monopolistas mažoje sferoje ir būti pagal savo vertę lygus 1% rinkos turinčiai kompanijai, bet jau dirbančiai kitoje, daug didesnėje ar pelningesnėje sferoje. Taipogi 2000 m. situacija ir IT rinkos ir 2012 m., kai bene visi turi kišenėje po miniPC a.k.a. smartphone (beje galingumo tokio pat kaip 2000 metų galingi staliniai) "truputį" irgi jau skiriasi. Trumpai tariant. Abu labu tokie. Skirtingu metu, tą patį darė tik skirtingose IT sferose ir skirtingose rinkos dydžiuose.
Kirtiklis 2012-03-01 22:10
Bet kai parodė Kinijoje prieš pasirodant prekyboje iPhone 4gs, žmonės laukė kelias dienas eilėje ir prasidėjo grumtynės kai atidarė parduotuvę, ir kurie pateko tokie laimingi buvo. Na nežinau kaip tokius pavadinti, gal iZombie?
moo 2012-03-01 22:37
O kiek dar pats nepažyyysti tu "aukų" ir kiek tamstos ratas siauras globaliai žiūrint.. Vieni jų eilėse stovi ir miega šalia parduotuvių, kiti nekaltybes maino į iProduktą, treti mušasi dėl galimybės būti pirmiems ar taupo paskutinius skatikus. Baisu. Visus (tai liečia daugumą mylinčiųjų) vienyja nenoras susigaudyti arba nesusigaudymas apie ką yra viskas. Joks racionaliai galvojantis ir hardware bei soft'e nutuokiantis žmogus, greičiausiai, nesirinks riboto, blogesnio daikto už daugiau pinigų. Tai niekaip nėra susiję su plačiomis pažiūromis ar muziko skoniu, tai niekaip nėra susiję su turimu pinigų kiekiu - jei esi turtingas ir protingas - pirksi geresnį už pigiau. Nebent "myli" - su tuo nepasiginčysi, Arba nebent kaip anekdote apie "naujuosius litovcus"- "pirkau kaklaraištį už 100 dolerių. Haha kvailys - aš va ten, tokį patį už 500 paimiau"
Creatium 2012-03-01 22:50
Man tai išvis keista, kai prasideda žmonių skirstymas į ne Apple gerbėjus ir gerbėjus. Pastarieji vėliau skirstomi į tuos, kurie laukia savaitę prie parduotuvės, į tuos, kurie parduoda organus už iPad ir į tuos, kurie mušasi dėl iPhone. Tai klausimas kas čia iš jūsų yra siaurų pažiūrų? Jeigu jau nesutinkat su manimi, tai lygiai taip pat galima skirstyti į ne Microsoft gerbėjus ir gerbėjus. Pastaruosius dar į ištisas paras nemiegančius geekus (kitaip tariant - pc maniakus fanatikus) ir į šiaip debilus. Katrai grupei priklausot? Mano siūlymas būtų truputi praplėsti akiratį, negu tik "Apple fanas arba ne" ir pabandyt pamąstyt iš visų pusių (kitaip tariant - žymiai plačiau). Neprošal būtų ir įgauti kažkokį pagrindą šnekėti vienaip ar kitaip (pvz. patiems atlikti kažkokį objektyvų "tyrimą", kitaip tariant, išbandyti rinkoje esančius produktus) ir tada mėtyti teiginius "ribotas, blogesnis daiktas už daugiau pinigų". O ir pabaigai, man išvis keista, kai tokie pykčiai vyksta pas mus. Retame iš užsienietiškų forumų teko matyt kažkokius panašius dalykus. Toks jausmas, kad kuo žmogus turi mažiau galimybių įsigyti vieną ar kitą prekę, tuo jis labiau tampa nusistatęs prieš ją. Ar ne tiesa? Juk realiai, tai retas iš jūsų esant bandę, o tuo labiau turėję kokį nors Apple produktą. Ar aš neteisus? P.S. Tas, kuris eina per visus straipsnius, kurie yra apie Apple ir rašo "ifanai botai, nevispročiai" ir pan. Man labiau panašu, kad jis yra kažkoks tai botas ir nevisprotis, nes kažin ar normalus žmogus turėtų noro, laiko tiek jėgų eikvoti, kad po kiekvienu straipsniu parašytų kažkokį visiškai beprasmį pranešimą...