„Apple“ kompanija vertingesnė nei visos Lenkijos metinis BVP

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2012-03-02 13:01
Jeigu aš kažką ne taip intepretuoju, galėtum patikslinti, ką norėjai pasakyti, tačiau to nedarai, o į mano klausimus taip pat neatsakinėji... Vietoj to siunti mane kažkur, kad neva "domėčiausi". Čia ne argumentai, gerbiamasis O kai tave kažkuo domėtis siunčia žmogus, kuris pats nelabai ką supranta, o jo pasakojimai prasilenkia su realybe, tai atrodo lyg įžeidimas. Jeigu teigi kažką, mokėk argumentuoti ir pagrįsti, o ne siuntinėk neaišku kur... Parodysiu pavyzdį. Teigiau, kad dauguma Apple klientų lieka labai patenkinti. Dabar aš tau pateiksiu įrodymą: http://news.cnet.com/8301-13506_3-20108 ... -8th-year/ Būtų malonu ir iš tamstos sulaukti ARGUMENTŲ, o ne vien tik plikų teiginių...
moo 2012-03-02 13:21
Suformuok rišliai klausimus pradžiai, skirsiu laiko akiplėšos jaunuolio edukacijai Beje, kam tu bandai įrodinėti nuorodomis kažką, dėl ko net nėra abejojama? Sėsk. Du. Tau buvo suformuoti "topikai", kuriais pasidomėjęs turėtum bent jau bendrą suvokimą ir galėtume diskutuoti toliau. Kai kalbama apie itin plačius dalykus, už tave rinkodarinio analitinio darbo už tave niekas nedarys. Skaityk viską dar kartą. Lėtai. Paskaitęs dar pabandyk. Pratimą kartok kol išmoksi bendrauti be asmeniškumų.
Paprastas_zmogus 2012-03-02 13:35
Kaip tamsta gali save laikyti turinčiu bendrą suvokimą, jei net neturi supratimo, kas yra VERSLAS? O jeigu aš kažko tamstos manymu nežinau, parodyk, kur padariau klaidą ir pagrįsk, kodėl tai klaida. Kol kas juokinga "diskutavimo" metodika - teigiu absurdiškus dalykus, argumentų neturiu, o jei kas nesutinka su manim - nemoka skaityti...
moo 2012-03-02 14:03
Ok. http://www.pcadvisor.co.uk/news/tech-in ... d-android/ štai vienas iš jų standartinio elgesio perliukų pagal vieną iš temų. Beje kiek metų turi verslą?
Paprastas_zmogus 2012-03-02 14:11
O kuo dėti patentų karai ir marketingas? Visos didžiosios kompanijos padavinėja viena kitą į teismus dėl įvairių patentų. Apple čia - ne išskirtiniai. ( ne naujas, bet: http://news.designlanguage.com/post/1252039209 ) Ir vis dėl to - tai nesusiję su marketingu. O mano verslas prie ko? Jeigu žmogus nesuvokia, kad kiekvienos kompanijos tikslas yra uždirbti pinigus ir tai jos stengiasi daryti visom priemonėm, tai vadinasi jis net nesupranta, kas yra verslas. O tamstos teiginys, kad kitos kompanijos neva "turi atsakomybę", "vengia" (ir t.t.) būtent ir išduoda supratimo nebuvimą.
moo 2012-03-02 14:35
Tai va susiję. Tai tik parodo marketinginių žinių tiek teorine tiek praktine prasme stoką. Viešai (specialiai) skelbiamos teisminių procesų detalės verčia abejoti potencialius, giliai nekapstančius pirkėjus " Hmm gal samsung išties nukopijavo stačiakampio formą o geroji kompanija oponentė ją ir išrado? " Kitu atvejus, susitvarkytų jie reikalus ramiai ir tyliai - net nežinotum kas kiek kam sumokėjo ar ne. Yra dar moraliniai aspektai be pelno siekimo. Yra kompanijų vidinės taisyklės ir susigalvotas ar steigėjų atneštas elgesio kodeksas. Pvz. vieni pripažįsta klaidas ir stengiasi jas ištaisyti, kiti kaltina vartotojus ir siūlo laikyti savo telefonus teisingai užuot pripažinus (galiausiai po pasipiktinimo bangos pasiūlomi "prezervatyvai" už dyką). O vengti gali dėl bet kokių priežasčių - pavyzdžiui bijodami teismų arba bijodami užsitarnauti nesąžiningos kompanijos įvaizdį jei ims naudoti tą pačią strategiją. Ją naudoti galima kai turi pakankamai aklai lojalių sekėjų, kurie pirks viską ką tik išleidai ar pasakei. Beje, trauki iš konteksto ir nepaskaitęs iki galo, mes diskutavome, kad gali būti (realiai ir gali būti) bet kokios priežastys:
Paprastas_zmogus 2012-03-02 16:58
Ir į tai aš tau pateikiau konkretų pavyzdį, kad Lietuvoje pvz Samsung reklamuojasi kokius 4 kartus aktyviau už Apple. Iš tikro atsakymas yra labai paprasts - visos kompanijos reklamuojasi ir gan aktyviai, tačiau panašu, jog tik Apple tą daro teisingai. Jų reklamose nėra visokių sudėtingų technologinių terminų, krūvos informacijos apie techninius parametrus. Tiesiog žmonių kalba pristato, parodo kaip produktas X tau pasitarnaus bei kuo jis tau patiks. Ir viskas.
moo 2012-03-02 18:08
Kodėl kalbi apie Lietuvą? Tai mikro maža rinka, kuri nėra įdomi beveik niekam iš didžiųjų. Dabar jau, po 20+ nepriklausomybės metų kažkas ėmėsi iniciatyvų, bet tik todėl, kad apėmė Baltijos šalių regioną ir tik todėl, kad praėjusią vasarą krepšinis vyko čia t.y. dėmesys buvo atkreiptas. Lietuvos reklamos rinkos niekaip negalima laikyti modeliu. Štai JAV jau kita kalba. Kalbama paprastai, kaip kvailiems. Sakoma tai kas neatitinka tikrovės įterpiant žodį "probably". Dažnai menkinami konkurentai. Šiaip tiesą sakai, jie tai daro "teisingai" tiksliau, efektyviai. Kažkaip iš kitų kompanijų mmm pavadinčiau arogancijos nesimato tokios. O jei pats sakai kad visos vienodos ir elgiasi vienodai tai ... ši kompanija labiausiai tokia. P.S. Out. Geros savaitgalio.
Paprastas_zmogus 2012-03-02 19:39
Aš nepavadinčiau Apple reklamų arogantiškomis. Na parodyk nors vieną iPad ar iPhone reklamą, kur būtų arogancijos Tos "Im a Mac" reklamos irgi nebuvo arogantiškos. Tiesą sakant - gan linksmos ir smagios. Nei ten šaipomasi iš PC vartotojų/pirkėjų (žiūriu į tave, Samsung), nei ten kažkoks melas sakomas... nebent tik pačius PC fanatikus jos erzina, nes jie tiesiog nemėgsta Apple...
Fikcija 2012-03-02 23:26
Idijotu daugeja geometrine progresija,tas pat liecia griauztuko reklamos aukas.Kazkada jie gamino kieta gelezi ,bet dabar tai tik eilini shhh... tesugeba kepti.
Creatium 2012-03-02 23:34
Trūkt už vadžių - vėl iš pradžių. Tavo argumentai lygūs mano argumentams, kad esi durnas. Ir ką?
Thorn 2012-03-03 01:52
Kas neatitinka tikroves? Ziurim http://www.youtube.com/watch?v=C5z0Ia5jDt4. Digital camera from Japan - Mac palaiko daugiau protokolu nei PC? Kitas - fun apps: calculater, clock - tik tiek "fun" aplikaciju, kai, dauguma zaidimu skirti PC? Kitas is tos pacios operos - Mac sako "I'm doining fun stuff like movies, music, podcast", PC sako - "I'm also doing fun stuff like timesheets and spreadsheets". WTF? Kur geimai ir tie patys video, music? Kitas - Mac zodziai "I'm better at life style stuff" - rementis kuria apklausa Mac yra geresni? Kitas - touche - kodel PC naudoja terminus ne vietoje? Kitas - Mac home movie vs PC home movie - super "objektyvu". Stengiaus daug neissiplesti, bet negi bereikia aiskinti, kad Apple teiginiai cia neatitinka tikroves arba, kaip minimum, abejotini?
moo 2012-03-03 09:18
Taigi, kad sakomas. Nesikartosiu ir nekartosiu kitų forumo dalyvių pastebėjimų. Pabaigai, produkcija beveik puiki (beveik jei jb, ne itin jei be jb), tačiau nemėgstu kai "šlapinamasi į akis". Čia kaip su vieno miesto meru. "Labai geras, daug miestui padarė. Na ir kas, kad vagia truputi. Visi juk vagia." .. bet tai JAU yra LABAI blogai. Žodziu, matau, kad beprasmiškai gaištu laiką nemokamai konsultuodamas ir bandydamas padėti žmogui bent kažkiek skeptiškiau pažiurėti į aklai mylimą objektą, bet, kaip minėjau, meilei atsiras būdų - falsifikuojant postus, ištraukiant kažką iš konteksto, priskiriant žodzius kurių nesakiau, bandant ižeisti ir ginčyjantis apie tai, ko net, nei su teorine, nei su praktine puse nesama susipažinus. Case closed. Person classified.
Creatium 2012-03-03 10:03
Mano pasiūlymas tai būtų nepritempinėti faktų. Visos tavo paminėtos reklamose naudotos frazės (tuo pačiu ir reklamos) aiškiai apibrėžia skirtumus tarp defaultinio maco programų rinkinio ir Windowsų. Tad tavo minimi "visi žaidimai PC", tai viskas yra tik papildomai suteikiamos programos, kurias gali įsigyti arba ne. Būtent todėl frazė "I'm doining fun stuff like movies, music, podcast" yra visiškai teisinga, kaip kad tavo teiginys "Mac home movie vs PC home movie - super "objektyvu" yra visiškai neteisingas. Kodėl? Todėl, kad Maco by default turima video redagavimo programa 200 kartų lenkia Windows movie makerį. Kita vertus, Apple net neparodė tikrosios Windows realybės naudodama frazę "I'm also doing fun stuff like timesheets and spreadsheets" (kurią sako PC'iukas). Ką aš turiu omenyje? O būtent tai, jog by default Windowsai išvis nedaro jokių timesheetsų ar spreadsheetsų. Tad kurie teiginiai neatitinka realybės? Šitos užkabintos reklamos yra be galo taikliai pabrėžiančios pagrindinius skirtumus tarp Mac ir PC. Ypač gera reklama buvo, kur naujas vartotojas (tiksliau - ji) renkasi naują kompiuterį. Ir turi rinktis tarp krūvos PC (eilėje stovintys) ir 1 Maco.
moo 2012-03-03 10:16
Viskas "out of the box", nereikia rinktis iš daugelio variantų, tai turi mintyje? O kas yra nutylima, ar nėra nieko?
Creatium 2012-03-03 10:57
Konkrečiai apie reklamą dėl PC pasirinkimo? Taip, būtent tas ir akcentuojama, jog yra minimalus pasirinkimas, lyginant su PC. Ir ką tu nori pasakyt tuom, kad kažkas nutylima (kas konkrečiai?)? Ar tavo manymu kiekvienoje reklamoje turi būti pateikiami pliusai ir minusai? Tai jau ne reklama būtų, o apžvalga Visose reklamose yra kažkas nutylima (absoliučiai visų gamintojų).
moo 2012-03-03 11:30
Šiaip įdomu kiek diskusijos dalyviai yra objektyvūs Mano nuomone, tie privalumai yra (buvo) minusai, tik pateikti kaip pliusai t.y. čia overpriced spąstai siūlant tai ką gautum daug geriau už tą pačią sumą. Tiesa, ne out of the box. Dėl to, kad daug reklamos yra pastatyta tokiu principu, pilnai sutinku.
Creatium 2012-03-03 11:37
Tikrai įdomu kiek objektyvūs visi yra Nelabai suprantu, kaip privalumai gali būti minusai? Konkrečiai kalbant apie reklamas, tai yra pabrėžiami akivaizdūs skirtumai. Šioje vietoje mano manymu buvo labai pabrėžiamas Maco paprastumas (ta prasme, kad yra be galo paprastas valdyt ir dirbt). O dėl kainos jau buvo po kažkuriuo straipsniu įdomios panašios diskusijos apie tai, ką gauni sumokėjęs už Macą ir ką gauni sumokėjęs tokią pačią sumą už PC. Tai skirtumai buvo ir vietomis gan dideli
Paprastas_zmogus 2012-03-03 12:01
Kad mes čia apie reklamą ginčyjamės, o ne apie patį produktą Ir nežinau iš tikrųjų apie kokį skeptiškumą čia kalbi. Turiu aš kelis produktus, esu jais be galo patenkintas. Ką tu siūlai? Būti mažiau patenkintu? Beje labiausiai erzina žmonės, kurie kitus kaltina neišmanymu, bet tai, ką jie patys šneka, net elementarios logikos neturi...
moo 2012-03-03 12:01
Tai va va buvo, ir senokai tokių kalbų būta jau čia, kiek pamenu, surinkinėjome (jie turi po žaisliuką susidėti HW ir softui savo svetainėse) HP ir Obuolio standartinį kompą. Gavosi, kad identiška geležis + OS (net ne identiška, HP siūlė gersnius diskus ir vaizdo kortą) beveik per pusę pigiau. Jei turėsiu minutę, "pažaisiu" šiom dieniom. Tai tuo metu, už likusią sumą, galima buvo susidėti bene bet kokį pro programų paketą papildomai arba užsipirkti didelį kiekį žaidimų kam tai aktualu. Ir čia nekalbant apie periferiją, kurią, jei nemoki to apeiti, tau griežtai rekomenduojama pirkti būtent tos kompanijos. Arba soft'ą, be kurio tavo aidevaisas bus nenaudojamas (vėl jei nemokėsi to apeiti). Beje apeiti kažka? Kam?. Štai čia ir spąstai. Pasiūloma pradžioje truputį gausesnis programinis paketas, bet pakabinama. Jei nemoki to apieti.