„Apple“ kompanija vertingesnė nei visos Lenkijos metinis BVP

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2012-03-03 12:13
Taip, tu visiškai teisus moo. Už tą pačią kainą galima susirinkti dvigubai galingesnį kompą (ar nusipirkti laptopą). Ties tuo diskusijos buvo ir anoje temoje. Tik aiškūs tampa skirtumai, kuomet prarandi dizainą (nu kas gi nenori gražaus daikto namuose?), patogumą (nu kas gi nenori kompo su 1 ar max dviem laidais, o ne 20 laidų po stalu?), kokybe (nu kas gi nenori turėti tikrai kokybiškai tiek pagamintą, tiek veikiantį daiktą?). Čia pat vėl prisiminiau, jeigu jau einant apie kainas, tai.. Užėjau prieš porą savaičių į Euronics berods parduotuvę ir pamačiau MacBook Air stiliaus berods Asus laptopą. Na, suprask tokio pačio storio, gal vos vos sunkesnis, dydis toks pat, dizainas irgi panašus. Tačiau kaina buvo 100 Lt didesnė (arba mažesnė, neprisimenu), negu MacBook Air. Tad va ir visa logika. Parametrai buvo daug maž panašūs. Tai viskas ir susilygina. Tame esmė ir yra, kad gali laisvai nusipirkti 4 Kg sveriantį, 4-5 cm storio kompiuterį, kuris bus be abejonės galingesnis už Macą (čia lyginant laptopus), tačiau tu jo nei kur nors nusineši, nei tai bus malonu jį turėti. Nepamirškim, kad Apple tai nėra tik šiaip kompiuterių gamintoja (na, bendrai paėmus). Tai stilingų (kitaip tariant - gražių, o ne šiaip madingų) kompiuterių gamintoja.
moo 2012-03-03 12:40
Dizainas aukštumoje. Čia kalbų gali būti, nes tai kažkiek subjektyvu, tačiau dizianas ir surinkimo kokybė puiki bene visos aiprodukcijos. Beje vejamasi čia kitų gamintojų, matau tame pliusą. Patogumo prasme, mm jei žinai kaip elgtis tiek su viena tiek su kita sistema ar produktu - abu yra patogūs. Čia panašiai kaip su automobiliu, tiem kas N metų vairuoja su mechanine dėže net nekyla menkiausios problemos pastoviai malt ranka. Naujiems vartotojams, čia jau prioritetų klausimas. OSx perprantamas greičiau. Kalba gali eiti apie valandas ar dienas, na, priklausomai nuo imlumo, savaitę skirtumo. Bet, vėl analogija su auto - išmokęs malt ranka bėgius, turėsi teisę (mokėsi) vairuoti visus kitus + mokėsi mažiau už patį auto ir jo aptarnavimą, žodžiu, turėsi daugiau laisvės, galimybių ir pinigų. O jei dar nepirksi Win (kas šiuo atveju nėra privaloma kaip ten) o naudosi Ubuntu, kuri nori su laiku perspjauti (po truputį einama ta linkme) patogumu ir t.t. tai galėsi jaustis "fkin rocket scientist" Beje, aš irgi pastebėjau, kad kai kurios kainos ėmė panašėti. Nemanau, kad obuolys sumažino kainas, čia kiti gamintojai nusprendė pasipelnyti sulygindami/pakeldami kainas, jei spėjimas teisingas, tai čia padaryta žala vartotojams manyčiau ir kaltos visos pusės.
Creatium 2012-03-03 12:59
Na, aš ne visai sutikčiau su tavimi. Visų pirma dėl kainų. Jeigu gamintojas turi galimybę gaminti geresnę prekę už mažesnę kainą, jis tikrai tuo pasinaudos. Mat kaina neretam pirkėjui yra vienas svarbesnių aspektų. Tad čia dar klausimas ar kiti gamintoje gamindami panašius produktus tiesiog šiaip užkelia kainą ar neturi kitos išeities, mat gaminimas kainuoja brangiau... Kas dėl patogumo, tai visų pirma aš akcentavau pačio kompiuterio savybes, kurios suteikia daug patogumo. Ir kaip pavyzdį daviau 20 laidų turintį PC lyginant su Macu ir dviem laidais Čia pirmas dalykas. Dėl OS, tai sutinku su tavimi iš dalies. Tai yra jau subjektyvus dalykas, kam patogiau kurią OS naudoti. Ubuntu čia išvis manau nereikėtų įtraukt kol kas, nes tai dar labai tolima ateitis greičiausiai, kai Ubuntu perspjaus Windowsus ar net Mac OS valdymo patogumu ir galimybėmis (apie tai irgi buvo labai didelė tema kodėl nesinaudojama linux). Tavo teiginys apie tai, kad išmokęs važiuot su mechanine dėže galėsi be problemų valdyti ir automatinę nelabai tinka šioje vietoje Na, gal tinka iš mažos dalies. Visų pirma tame, kad mokėdamas taisyti registrą ir kitokias nesąmones daryt, kad tik Windowsai veiktų normaliai, kažin ar įgausi kažkokios bendros patirties, kurios vėliau gali prireikti Mac OS. Ir įvairių klaidų buvimą ar atsiradimą naudojant Windowsus tikrai nelaikyčiau kaip privalumo Juolab, kad retas iš paprastų vartotojų (ne tų, kurie užsidegę žūt būt patys susitvarkyt PC) kiek nors gilinasi į PC tiek programinį, tiek techninį veikimą. Kitaip tariant, dauguma kompiuterių vartotojų nori turėti paprastai ir gerai veikiantį kompiuterį, kurį naudojant nebus jokio galvos skausmo. Taip iš esmės ir turėtų būti. Deja, kai kuriems gamintojams nepavyksta to niekaip padaryt (tie patys Windowsai arba Ubuntu). Būtent paprastumas ir yra turbūt vienas didžiausių Apple gaminių privalumų. Tai ryškiai akcentuojama ir keliose Get a Mac reklamose: kur abu kompiuteriai rodomi išpakavimo procese, Mac'as iššoka iš dėžės ir eina kurti kokį nors kietą video, o PC'iukas dar pasimakština ir laukia, kol atkeliaus kitos jo dalys kitose dėžėse); kita reklama - PC'iukas laaabai lėtai ateina būdamas labai storas, paminėdamas, jog tas visas jo storumas - tai visokios bandomosios programos ir visokios kitokios nesąmonės, kurios būna surašytos nusipirkus PC. Kitaip tariant tai, ko Apple pavyko atsikratyti - pačio daikto paprastumas (išėmei iš dėžės ir kurk iškart filmą ar kokį web puslapį) ir minimalumas (pagrinde surašytos tos programos, tie paketai, kurių gali prireikti paprastam vartotojui ir jie nėra "bandomosios versijos"). P.S. Vėl grįžtant prie kainų, tai jeigu gerai prisimenu, Apple kažkiek mažino tam tikrų produktų kainas (iPod, Apple TV ir kai kurių kompiuterių). Čia pristatant naujas produktų versijas (buvo vienas iš akcentų mažesnė kaina).
moo 2012-03-03 13:56
Dėl kainų, žinoma, gali būti visaip, tačiau yra skirtingos kainodaros strategijos, pvz. vieni specialistai siūlo pastoviai turėti bent jau 10% produkcijos su milžiniška kaina. Vis tiek atsiras tokių, kurie tai pirks vien dėl to kad brangu, o tai reiškia kieta. Taipogi kompanija bus ne tik pigių produktų gamintoja, bet ir premium produktų. Taipogi reklama ir jos žinutė teoriškai privalo būti adekvati. Jei sakai "Mes labai geri" reiškia turi turėti kažką gero, o ir nebūtinai itin gero, bet svarbu brangaus. O gal kažkuriais atvejais (spečiau labai dažnu atveju) yra naudojama taip vadinama nugriebimo strategija, kai įvedama kažkas naujo ir po truputį kainos mažinamos. Ir čia jau galvojant, kad jei jau žmonės perka obuolius, tai kodėl nepirks asusu už tiek pat. Dėl valdymo, neturėjau minty žinių apie registrų tvarkymą kas analogijoje būtų auto taisymas. Kalbėjau apie ux ar usability. Dėl pvz. su laidais. Turiu vieną PC su 2 laidais - 220 ir 1 HDMI(vaizdas+garsas) visa kita per wireless įskaitant printerius ir projektorių. Taip, tai nėra "out of the box" tačiau 2x pigiau. Reklamas aš žiūrėjau ir puikiai suprantu kas ten sakoma, bet juk tie privalumai ilgainiui nėra privalumai žiūrint plačiau ir racionaliai skaičiuojant. Jei iš kompiuterio nereikalaujama daug, tai tarkim privalumas turėti truputį daugiau default programų, tik ir vėl ar tai privalumas jei sumoki dvigubai nors sugaišus papildomą dieną susidedi viską, kad ir opensorce. Lieka 2 dalykai dizianas ir patogumas jei esi žalias vartotojas. Jie ir kainuoja 2x. Racionaliai žiūrint neapsimoka. Subjektyviai - puiku. Reiškia žmogus pasiryžęs mokėti už tai kas nėra apskaičiuojama. Beje apie išskirtinumą jau irgi čia nebekalbama, turbūt matei paveiksliuką su studentų auditorija ir 1 asus kompiuteriu Va jei iš kompiuterio reikalauji daugiau, tai už tą pačia kainą, sugaišęs papildomą dieną (storai pakrypavęs ir pasimankštinęs) turėsi galingą daiktą su video programomis tik šiuo kart jau profesionaliomis ir neribotomis (čia kaip pvz.). O čia, jei nemokėsi dar pinigų virš ir liksi su default aimuviu.
cave_dweller 2012-03-03 18:24
Skaitau ir stebiuosi, nejau jūs daugiau neturit ką veikti, kaip tik savo tiesas čia įrodinėti Sakysit išreiškiat savo nuomonę, bet labiau panašu į savo nuomonės įpiršimą. Jei man nepatinka "Apple", jūs ir nepriversit manęs manyti kitaip ir atvirkščiai, nepriversit jos nemėgti. O ponas "paprastas_žmogus" turbūt etatinis "Apple" teisių gynėjas. Kiek pastebėjau išlenda tik temose susijusiose su obuoliu. Grįžtant prie temos, "Apple" susidariusi pinigų perteklių galėtų "investuoti" į švietimą, mediciną ar į kitas, su žmonijos gerbūviu susijusias sritis. Klausit kam jiems to reikia? Finansinės grąžos galbūt ir negautu, bet anksčiau ar vėliau tokia būtinybė pribręs. Pasaulio galingieji sukaupia tokias sumas, kurių nepajėgūs išnaudoti netgi jų palikuonys. Kyla natūralus klausimas, kam tas lėšas "konservuoti". Daug pavyzdžių ieškoti nereikia, Bill Gates ir t.t. Deja, "Apple" tuo nepasižymi, gal jau būtu laikas?!