Izraelio televizijos spėjimas: sprendimas pulti Iraną jau priimtas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

algiuz 2012-03-07 08:32
Welcome to WW3. Kaip ten sakė Mahmudas, jei nors viena bomba nukris ant Irano, tai dešimtys tūkstančių raketų kris ant Izraelio miestų. Nu o po to prasidės Izraelio gelbėjimo operacijos, nes patys neišsrėbs šūdo, kurio bus privirę.
bullka 2012-03-07 09:01
O aš kažkaip netikiu, kad čia kas nors pajudės iš mirties taško. Darau spėjimą, kad ši įtampa laikysis dar daug daug metų (tipo šaltasis karas). Kol galiausiai kažkuri šalis žlugs iš vidaus.
kodel 2012-03-07 09:04
Patikrinau lažybų bendroves - dar statymų neradau. Dėl pasaulio pabaigos 2012 - yra, bet dėl Izraelio smūgio Iranui - dar ne.
Arns 2012-03-07 09:15
dar pernai visi rengėsi "neišvengiamam" karui su blogio ašimi Š. Korėja. Kur tas karas? Apart skambių pareiškimų labai abejotina ar kas imsis karinių veiksmų, rinkimai artėja konflikte aršiausiai besireiškiančių šalių, tad ir konfrontacija auga. Bet kiek bepūstumei miglos, dabartinė ekonominė situacija nėra palanki susilaukti palaikymo per rinkimus, pažadėjus vienokio ar kitokio lygio intervenciją į kurią nors šalį. Ypač kad Iranas tai ne tokia jau ir visiškai atsilikusi šalis, atskristi ir subombarduoti gali būti ne viskas,kaip Sirijos atveju.
Gnostic 2012-03-07 09:29
Pagrindine priezastis kodel reik issprogdinti vienintele satanistu valstybe. Palaikau Irana.
rimasD 2012-03-07 09:48
Š. Korėja, prieš kelias dienas pareiškė, kad stabdo branduolinę programą. Kai gaus maisto ir kuro, gal vėl paleis.
Thorn 2012-03-07 10:00
Koreja neturi naftos.
kodel 2012-03-07 10:11
Jei man reiktų statyti lažybose, visgi statyčiau už karą. Koks jis bus - ar tik nuotolinis, ar platesnis, ar su JAV įsikišimu - dar sunku pasakyti. Tai priklausys nuo karo eigos. Manau, per daug yra suinteresuotų šalių, kad karas įvyktų. Izraelis iš tiesų bijo Irano, grėsmė yra reali. Jau dabar Izraelis kenčia nuo Irano (ar su Irano pagalba gautų) ginklų. Tikėtina, kad gali nukentėti ir nuo branduolinių. Tokia grėsmė yra ir JAV. Kuo daugiau pavojingų branduolinių valstybių, tuo sunkiau kontroliuoti, kad branduolinis ginklas nepatektų į teroristų rankas. Taip pat sėkmingas Irano objektų sunaikinimas būtų didelė paspirtis Izraelio valdantiesiems. Izraelis išbandė savo priešraketinę gynybą. Ji veikia puikiai. Iranui šis karas taip pat reikalingas. Manau, tai rodo ir suintensyvėję Irano teroristiniai veiksmai pasaulyje. Tai tarsi ir atsakas į Irano mokslininkų nužudymus, bet tuo pačiu ir sąmoningas įtampos didinimas. Padėtis Irane nėra stabili, režimui reikia karo, kad tauta susivienytų prieš išorės priešų puolimą. Rusijai šis karas taip pat reikalingas, nes naftos ir dujų kainos šautų į viršų. Plius pinigai iš ginklų. Kinijai būtų naudingas tik pasišaudymas, tuomet ir toliau gautų pigią naftą iš Irano. Didesnis karas šį tiekimą sutrikdytų. Taip pat naudos duotų ir ginklų prekyba. Karas naudingas ir Europai, nors patirtų nuostolius dėl naftos ir dujų kainų kilimo. Branduolinio terorizmo pavojus kybo ir virš Europos. Prisiminkim Londoną ir Madridą. Europa gautų naudos ir jei karas būtų rimtas ir režimas Irane būtų nuverstas (galimi projektai naujoje pokario rinkoje). Tai yra įmanoma, nes Iranas nėra stipresnis už Iraką ir pačiame Irane yra stipri opozicija dabartiniam režimui. Iranas tapo per didele grėsme Regione, tad net broliai musulmonai yra linkę tą dominavimą sumažinti. Žinoma, yra daugybė argumentų prieš. Tie patys ekonominiai – dėl žaliavų kainų kilimo. Kilus dideliam karui – finansavimo klausimai krizės metu. Taip pat pavojus dėl neprognozuojamų Irano veiksmų. Gali pašaudyti ir į aplinkines šalis, net į Europą, gali sukelti naują terorizmo bangą. Taip pat neaišku, ar Izraelis jau turi (turės iki karo pradžios) pakankamai priešraketinių sistemų, kad apsiginti nuo Irano atsako.
AP0323 2012-03-07 10:23
nusluotu iranas izraeli nuo zemes pavirsiaus, pasaulis atsikveptu...
HardAxe 2012-03-07 10:26
kur čia glaima pastatyti? Kadangi už pasaulio pabaigą statyti nėra prasmės... tai statymai aiškūs
Uogienius 2012-03-07 10:28
Šitas komentaras galėtų būti kaip priedas prie straipsnio, arba išvis, daugelis straipsnių tarp technologijos.lt turėtų būti su tokiais rimtais argumentais, pasvarstymais ir analize, o ne "kompiuteris lėtas nes su vista", ar "pilnas HD filmų", o kiti komentatoriai, tai grįžkit atgal į savo delfį.
Rukis 2012-03-07 11:04
Na jei dar tame komentare nebūtų faktinių klaidų, tai būtų išviso super. Arabai nesibroliuoja su persais, nors ir abi tautos musulmoniškos, tai dar nieko nereiškia. Koraną interpretuot ten visi mėgėjai, iškraipo taip, kad ir teroristai aklai pasiryžta mirti už 80 tūkst. tarnų ir 72 nekaltų mergelių.
dyendy 2012-03-07 11:33
o as siulau prisiminti kaip vokietija elgesi nuo 1930 metu ir kas atsitiko po 10metu. Cia situacija labai panasi Vokietijai po pirmo karo buvo prisegta labai daug suvarzymu del ginkluotes. Bet ji ginklavosi ir visi tylejo galvodami kad nu gerai jau desimt metu prabego nieko neatsitiks tegul siektiek pasiginkloja kad pasijustu stipresne ir laimingesne... Ir ji savo ego patenkino. As vienareiksmiskai uz kara Irane. Krize - tai tik zodis vel prisiminkim antra pasaulini net ir pirma JAV tie karai atnese neisivaizduojama ekonomikos atsigavima ir augima. Karui reikia daug ko tarp ju ir gyvybes bet juk del kuo mes ten eitumem del saves ir savo ateities kartu! Ar jus ten nueisit kai jie tures ta bomba? Nereikes ir eiti bomba patyi ateis!
Aritmometras 2012-03-07 12:35
Kaip juokingai skamba tokie pamąstymai: jūs tik pagalvokit kokia nauda, na taip, reikės poros gyvybių, bet juk viskas dėl ateities kartų! Ar teko kada į karą pažiūrėti iš arčiau? Sugriautus namus, iš kurių traukiami lavonai? Kai į karstus dedami žmogaus gabalai, bet negali būti tikras, kad tai to pačio žmogaus gabalai. Nematei? Gūglas tau padės. Rekomenduočiau dar susirasti kariavusį žmogų ir su juo apie viską pakalbėti. Dabar pagalvok koks jausmas kai pats guli be kojos ar rankos, o gal su žarnom išdribusiom ant žemės ir supranti, kad vienintelis tavo nuskausminamasis - mirtis. Na ir kas, kad tu esi civilis, tave kliudė atsitiktinė skeveldra? Tikrai norėtum būti tarp tų kelių gyvybių, kurias teks paaukoti? Kažkodėl manau, kad ne. Nepamenu kas yra pasakęs labai teisingą mintį: kariai žūdami karo lauke bando pataisyti diplomatų padarytas klaidas padarytas prie derybų stalo. Taigi, nepritariu karui tame regione. Kaip ir bet kokiam kitam. Nors manau, kad vis dėl to amerikiečiai atneš demokratiją ir į Iraną. Tik ar po to nebus "Ups, jie savo masinio naikinimo ginklą paslėpė taip, kad mes jo nerandam..."
kunis 2012-03-07 13:45
Dirbu lazybu punkte. Sudomino tavo post'as, tad uzklausiau bookmaker'iu, koficientas kad Izraelis uzpuls Irana 2012 metais buvo 5
kodel 2012-03-07 14:55
Kur galima statyti už karą Irane? Nes aš internete neradau.
lightfire 2012-03-07 15:35
Kai tokie statymai, tai aš statyčiau už tai, kad karo artimiausius 6 mėnesius nebus
kunis 2012-03-07 16:19
Dirbu BalticBet lazybu punkte. Is esmes tokio statymo pasiuloje nera. Bet musu punktuose yra galimybe sugalvoti savo statyma ir uzklausti tiesiai bookmaker'iu. Tad atlikti toki statyma galite tik atvyke i lazybu punkta. P.S. As savo darbovietes.
Anonymous 2012-03-07 17:09
Aš irgi taip manau. Geruoju nesibaigs
Popasz 2012-03-07 17:20
Rekomenduoju visiems pasižiūrėti A. Čekuolio laidą: http://www.youtube.com/watch?v=r85izCju3F4 Jei įvyks jo minima grandininė reakcija, to pasekoje Baltijos šalys gali būti okupuotos. Atkreipkite dėmesį į 4 min. 22 sek. bei 12 min. 31 sek.