Izraelio televizijos spėjimas: sprendimas pulti Iraną jau priimtas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kodel 2012-03-07 18:26
Dėkui, supratau. Aš ieškojau internetiniuose, todėl ir neradau. Aš nežaidžiu, man tiesiog buvo įdomi lažybų bendrovių nuomonė.
SPQR 2012-03-07 18:50
Man keista siektiek...Kaip jus tokie naivi galit buti ir galvoti kad Iranas turi bent sansu atsiginti nuo Israelio? Jai taip ivyktu,ko tikiuos tikrai nebus,Iranas kristu greiciau nei Irakas kada kariavo su Jav... Mulkiais nebukit pirma zinokit kas per valstybe ir kas per pajegumai,paskui spreskit kas ka suplaktu....ten ne Jav isikisimo nereiketu..
azotas 2012-03-07 19:49
Tai jaigu Iranui nera net menkiausiu sansu apsigint kodel Izraelis verkia ir dejuoja, kad Iranas gaminas atomine bomba ? kodel nesutvarko to Irano ir nepaskelbia karo ? juk kaip pats sakai Iranui nera sansu apsigint, o Izraeliui tai tas pats kas du pirstus apmyzt pagal tave taip gaunas..
lightfire 2012-03-07 19:58
tai vat prieš kitus mulkiais vadindamas pagalvok, ką pats rašai.Iranas turi neblogų šansų apsiginti nuo Izraelio. Visų pirmą dėl milžiniško atstumo - bet kokiam reidui galima pasiruošti iš anksto. Ankstyvojo perspėjimo sistemos, radarai, galų gale netgi šnipai gali žaibiškai perduoti info apie masinį IAF eidą. O Iranas yra neblogai pasiruošęs - išdėliojęs priešlėktuvinės gynybos sistemas aplink savo objektus - Izraelio taikinius, ore nuolat budi CAPai iš F14ų. Izraeliui rizika yra milžiniška, o Iranui tereikia apsiginti. Būtent todėl visi svaičiojimai apie Izraeilio puolimą yra gerokai perdėti.
Azaruto 2012-03-07 20:30
Bet jeigu ir kiltu karas pasauline politika pasikeistu gerokai
Shioks 2012-03-07 22:45
Visos tos temos del Izraelio ir Irano beveik tos pacios, dauguma musu diskutuoja tapati daug kartu, ir visi zino, kad Izraelis pasigailes puldamas Irana. Nezinau is kur tokiu neismaneliu atsiranda ir teigia, kad Izraelis toks kietas, kad gali uzpult Irana ir ji nugalet lengvai? Atsiverskit Wikipedia ir pasizesit kas Iranas, kas Irakas pamatysit daug skirtumu. (kas drystas juos dar lygint)
Uogienius 2012-03-08 08:42
Tu ir kiti etatiniai delfio komentatoriai tai ne visi. Izraelio technologijos žymiai lenkia Irano. Technologijos svarbiausia.
Pumper 2012-03-08 08:58
Pasidomėk millenium challenge.
kodel 2012-03-08 09:14
Man patiko RTVi žurnalisto vakar (2012 03 07) pasakyta mintis, kad karas jau vyksta (XXI amžiaus klausimas – kas yra karas?). Iš tiesų, Izraelis jau kariauja su Iranu per karą su Hizbula (Hezbollah) ir Hamasu (Hamas). Taip pat jau minėti Irano mokslininkų nužudymai, Irano agentų atsakas. Reikia prisiminti ir kompiuterinio viruso „Stuxnet“ puolimą, laikinai sutrikdžiusį Irano branduolinių medžiagų gamybą. Taigi, karas jau vyksta, dabar lieka klausimas, kada toks karas peraugs į dar karštesnę stadiją, nes ligšioliniai veiksmai minėtų pagrindinių tikslų nepasiekė.
kodel 2012-03-08 09:22
Millennium Challenge žaidimas manęs neįtikino, kad Iranas galėtų laimėti kare prieš JAV (o JAV greičiausiai įsikištų, jei Iranas peržengtų tam tikras ribas). Turim Serbijos, Afganistano, Irako, Libijos pavyzdžius, kurie rodo, kad technologijos, technika, kvalifikacija, finansai lemia labai daug.
Arwis 2012-03-08 14:34
As asmeniskai noreciau kad Iranas turetu branduolini ginkla. Nes kas vyksta dabar su Sirija ir Iranu tai yra mazu maziausiai politiniai zaidimai ir propaganda. Ypac kai bandoma parduoti ideja jog sirijoje vyksta pilietinis karas kai is tiesu - nieko panasaus. Ron Paul(kandidatas i JAV prezidentus) gerai pasake, karo propagandos masina stumiame pilnu pajegumu. Tas pats kas buvo su Iraku. Kodel noreciau kad Iranas turetu branduolini ginkla? Todel kad jis jo nenaudotu, taciau tai butu pakankamai rimta priezastis nustoti zaidus su Iranu ir artimaisiais rytais. Iranas niekada nei per terroristus nei pats nepanaudotu branduolinio ginklo smogti ir priezastis gan paprasta. Jai jis tai padarytu - valstybe ir rezimas zlugtu akimirksniu. Tai zino Iranas, tai zino JAV tai zino ir Izraelis. Puikus pavizdys Siaures Koreja. Turi jie branduolini ginkla, bet visi bijo smogti nes zino kokio atsako gali sulaukti. S. Koreje niekada nepanaudos to ginklo nes zino kas nutiktu jai panaudotu, taciau tai puiki ginybos priemone nuo agresoriu.
Analog 2012-03-08 15:02
Įmeskit kas kokių šaltinių, nes kažkaip nesitiki jog Sirijoje nieko nevyksta, o kitos šalys piktinasi dėl nieko.
lightfire 2012-03-08 15:15
vienintelė agresorė buvo pati Š.Korėja, kuri kaimynęė užpuolė 1950 (nebent tiki sovietinės propagandos kliedesiais) ir paskui surengė dešimtis diversinių atakų prieš P.Korėją, ypač 7-8 dešimtmečiais. kai pakvaikęs režimas elgiasi šitaip, niekas negali būti garantuotas, kad jis nepanaudos ir MNG. O š.Korėja yra puikus pvz kodėl Iranui negalima turėti branduolinio ginklo - Š.Korėja dabar savo MNG šantažuoja pasaulį. Duokit mums ėst, arba mes išbandysim branduolinę bombą/raketą ar pan. Toks šantažas nieko gero niekam nedavė
marko 2012-03-09 01:24
is tikro nieko gero po tokiu pareiskimu tiketis neverta. faktas kaip blynas kad karas kils. tik laiko klausimas kada. mano nuomone siais arba sekanciais. mane is viso nervina tokie pasaulio veiksmai, ne dienos per radija ar laikrasti nebuna kad nesneketu apie tai. Tai velniskai nenormalu. Tas kysymasis i libijas, sirijas ir pan. 100m gyveno sau diktatoriai ir enge savo zmones, niekam nerupejo. viskas gerai kol kazkam nepamaise. tas pats Sadamas gere vyna su Bushu ir niekas del to nepriekaistauja. Suko savo biznelius. Kodel bl.t sup.sti amerikosai nesiverzia Siaures korejos vaduoti. Manau ten zmones sutiktu tikrai iskestomis rankomis bet ka kas tik nuverstu ta debila. Nu ne ten per daug pavojinga, naftos nera. Zodz neidomu ir neapsimoka. Per daug auku bus. O va i arabija lyst tai ziauriai apsimoka. Ble jau dabar turime uz benza moket kosmine kaina. automobiliu gamintojai net niekada neprognozavo, kad norint pavaziuot su masina 100km reikes tam isleisti visa savo dienos maisto davini verciant pinigais. Automobiliai - tapo prabangos preke. supi..i magnatai tik tryna rankutes is dziaugsmo. Per juos juk patenka i koloneles benzinas, ju tanklaiviai dirba su amzinai ijungtais varikliais. ju fabriku kaminai pastoviai ruksta. akcijos birzose kyla. Kariaukit kariaukit, o mes tuo tarpu trusikus nuo zmoniu numausim. Vaziuoti i darbus, produktus pristatineti tai juk reikia. amerikai kaip saliai karas irake tikrai neapsimokejo, bet naftos korporacijom tai ziauriai pasiseke. Net rusija is skolu isbrido. Pagal ideja jeigu po 2WW amerika finansiskai atsigavo ir iveike ja pries tai istikusia didziaja krize, tai is sito karo vargu ar pavyks gerai uzdirbti. Klausimas labai geras, ar pavyks fronto linijas islaikyti tenais? Kas tada jeigu priesas persikels cia? Tada apie joki finansini pagerejima neverta net galvoti. Ir dar vienas momentas - visi tik plaka liezuviais del irano branduolines progr. Visu demesys ten. Net mazas vaikas zino, kad iranas turi atominiu bombu arba tuoj tuoj tures. Bet niekas nepagalvoja apie visai kita pavoju. Kol visu akys nukripusios i viena , labai patogu patyliukais prisigaminti sau kitu "gerybiu". Jeigu arabams atomines technologijos sunkiai ikandamos, brangios ir nera zmoniu, mokslininku. tai kam kitam tikrai visko uztenka. Kaip irodymas geras betonas. Isvystyta pramone. Gera chemija. Virusiniui uzkratui pakanka labai nedideliu kiekiu. Lengvai transportuojasi. Pagalvokim ka gali visas konteris sveriantis apie 8t. Pavojus visada ateina is ten is kur maziausiai tikimasi. Kaip ir rusija visi linke nuvertinti ir nurasyti, taip ir dabar sita "taiki" salis mus mielai "apgintu" nuo piktu priesu:) Zmones bukit pasiruose, pagalvokit koki sprendima geriausia priimti. Turekit bent atsargini varianta. Nebukit kaip kaciukai priklausomi nuo dideliu vaiku.
sielinas 2012-03-09 07:13
Liežuvių karas.
Pasalietis 2012-03-09 10:17
Kinija ir P. Korėja prieš tą atominį ginklo paskelbimą ir taip siuntė Š. Korėjai maisto belenkiek, vėliau nustojo. Dabar paskelbė, kad nutraukia programos vystimą, tik tam kad ėst gautu. Šiaip dar klausimas Iraną pulti gali išžudyti daugybe gyventoju, o Sirijai padėti niekaip negali, kad išgelbėtu daugybe gyvybių? Surengti puolamuosiu žygius prieš Sirija gali, kai žūsta civiliai gyventojai.
lightfire 2012-03-09 12:31
kokius dar žygius, ką tu kliedi?
Pasalietis 2012-03-09 17:47
Ir vėlgi tiek daug išmanai, sugebi surasti googlei visokių blevyzgų, bet net nežinai apie Izraelio ir Sirijos santykius "Operation Orchard" 10 civilių žuvo bombarduojant kaip manoma statomą atominį reaktorių skirta atominio ginklo kūrimui. Šaunu, kad diskutuoti nemoki, neįvertini kitų žmonių pasakymų, aklai laikaisi savo tiesu, atmeti bet ką kas prieštarauja tavo įsitikinimams. Ir nematai nieko toliau savo nusistatymų, kurie laikosi Lietuvos užsienio politikos požiūrio, laižyti JAV subinę.
Skeleton 2012-03-09 19:23
Pasalietis 2012-03-09 22:12
Nieko aš nesiputoju. Tiesiog matau tu ir nesupratai ką sakiau. Iranas pripažįsta, kad remia Hezbollah, tiek Hezbollah, tiek Iranas pasakė, kad Izraeli reikia sunaikinti. Bet Hezbollah tik vieni iš vadovaujančių asmenų tai paskelbė, o ne visa organizacija (priešingai negu Iranas, visa organizacija paskelbus, kad reikia kovoti prieš Izraeli dėl Arabiškai apgyvendintų žemių). Iranas tiekia ginklus (dažnai juos tiesiog perpardavinėja), tačiau nėra niekur įrodymų, kad jie tuos ginklus tiesiogiai atiduotu teroristams. Hezbollah organizacija, kad teroristinė teikė JAV, Izraelis o tokios kaip JK, Prancūzija, Vokietija teigia, kad tai nėra teroristinė organizacija. Ir taip iš tos organizacijos narių yra įvykdę teroristinių atakų, tačiau ta organizacija vienija kone visa Libaną (panašiai, kaip sąjūdis vienijo, kone visą Lietuvą). Tavo tas manifestas yra netik iš wikileaks žinomas, nes buvo jau net seniau internete, tik kažkaip nepaskelbiama, kad tai yra vienų iš radikaliausių vadovų manifestas, tie vadovai nėra visos organizacijos vadovai. Tiesiog aš nesuprantu, kaip jūs nesugebat atskirti tam tikrų dalykų. Pvz Hezbollah judėjimas yra ne tik Libane ir jos yra visiškai atskiros ir nesusietos su Libanu. Organizacija turi daug narių, su nefiksuota naryste, jos nariais gali tapti betkas, pagrindiniai tikslai yra socialinis gyventojų rėmimas (mokyklas, ligoninės) ir kovojimas už arabų "laisvę" (čia kas kaip nori taip supranta ar Libano teritorijos vientisumą ar visų arabiškai apgyvendintų žemių). Ir būtent šitai Iranas ir skelbia, kad remia. O kad tarp Hezbollah pasitaiko radikalų su praplautais smegenimis, kurie surengia teroristinius aktas nereikia kaltini visos organizacijos. Nes juk nesakom, dėl kėlių Kauno sąjūdžio radikalų pasisakymų 1989m Kaune, kad visas sąjūdis nekenčia rusų. Dėl kelių mafukų iš Rusijos, kad visa Rusija yra viena didžiulė mafija. Ir kodėl tada Pakistano nelaikome teroristine šalim (kuris stipriai partneriauja su JAV), nes turi teroristinių organizacijų savo šalyje, bei yra Indijoje teroristinių organizacijų už Pakistaną.