„Android“ OS iki 2016 m. pralenks „Windows“, mano analitikai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paprastas_zmogus 2012-03-31 14:10
Graži svajonė, bet manau, kad bus atvirkščiai. Android rinką suvalgys Windows Phone 7
jonce 2012-03-31 15:23
Jop, taip ims ir suvalgys, ir pradėsim instaliuoti windows mobilią varsiją į kiniškas ir kitokias plančetes, ir knistis su MS kuri jau dabar vėluoja į šitą traukinį labai stipriai.
Paprastas_zmogus 2012-03-31 15:41
Prie ko čia tos kiniškos planšetės? ir ką reiškia "knistis su MS" ? Mano nuomonė yra tokia todėl, kad Google'ui visiškai nerūpi Android vartotojai ir jei Google nepradės rimtai kontroliuoti, kas vyksta jų platformoje, WP7 tikrai išsiverš į priekį. Pastaroji daug jaunesnė ir tikrai smarkiai vėlavo ateiti į rinką, bet jau dabar matosi, kad bus labai puiki OS.
enternald 2012-03-31 17:15
Suprantu, kad WP7 tau patinka, bet kaip suprasti, kad Google nerūpi android vartotojai? Ką turėjai galvoje, nes pirmą kartą tokį teiginį girdžiu. Įdomu būtų detalės.
Varnagas 2012-03-31 18:14
dabartinę andriod fragmentaciją kai kas traktuoja kaip Google padėjimą ant vartotojų? O gal kartu ir kūrėjų, apps gamintojų? Nes kūrėjams sąlygos palankesnės nei konkurentai siūlo, vartotojų rinka platesnė ir įvairesnė nei kitų mobilių OS. Fragmentacija žinoma minusas, bet ateinantis ICS visa tai ištaisys. Ir taip nutiko tikrai ne dėl padėjimo ant vartotojų. Ne visi dabartiniai ir senesni android telefonai gaus tą ICS atnaujinimą, bet tai nėra Google kaltė. Andoid yra atvira OS, gali imt ir į savo šaldytuvą ją kišt, Google tik kuria. Dėl senesnių neatnaujinimo iš 1.6 ir 2.1 į 2.3 kaltinti galima būtų tik įrenginių gamintoją, kuris dėl savos rinkodaros motyvų ir geležies apribojimo neatnaujina pagyvenusių telefonų. Bet tai ne Google kaltė. Kur kitur įžvelgti padėjimą ant vartotojų per android? Nebent ape'le fanai įprato matyti įrenginio ir programų gamybą vienose rankose. Deja tai vienetiniai atvejai mūsų pasaulio rinkoje. Iš mano visų žinomų android turėtojų dar niekas nesiskundė Google aplaidumu, padėjimu ar kuo nors panašiu. Paranojikų dėl privatumo asmeniškai nepažįstu. Tad kame problemos su Google? (Taip, naudoju daug Google gamybos, bet ne dėl fan-boy, o dėl to, kad produkcija tenkina visus dabartinius poreikius.)
Paprastas_zmogus 2012-03-31 20:56
Elementu, Vatsonai... Google gyvena iš reklamos, todėl jų produktas nėra Youtube, Google paieška, Android, Gmail. Jų produktas yra tas žmogus, kuris naudoja šitas paslaugas. Ir tą produktą perka reklamos užsakovai, kurie ir yra tikrieji Google klientai Taigi Google nėra labai suinteresuoti, kad Android naudotojai būtų labai patenkinti Būtent todėl Anroid Market parduotuvėje yra tiek daug nekontroliuojamo šlamšto. Būtent todėl žmogaus ką tik nupirktas telefonas dažniausiai taip ir negauna programinės įrangos atnaujinimų. O juk užtektų tik griežtesnės kontrolės ir situacija smarkiai pagerėtų... Bet... Google does not give a f__k. Dabar pažiūrėkim į kitą pusę: Microsoft paskelbusi konkrečius reikalavimus, kuriuose nurodo, kokie turi būti telefonai, koks miminum geležis ten turi būti, o taip pat reikalauja softo atnaujinimus išleisti VISIEMS, kurie tuos reikalavimus atitinka. Ir tuo pačiu metu. Programų parduotuvėje programos turi laikytis bendrų dizaino taisyklių, todėl programos atrodo lyg būtų pačios OS dalis. Bent mano nuomonė tokia... Microsoft stengiasi padaryti gerą produktą (wp7), o Google tiesiog nori kuo daugiau reklamos parduoti
moo 2012-03-31 22:37
Vienintelė bėda buvo market'as, tačiau tai jau sparčiai tvarkoma. Visa kita beletristika yra BS.
kestutisz 2012-03-31 23:26
Taip, situacija pasikeistų - bet tik į blogą. Man kaip vartotojui svarbu, kad daiktas ir panaudotas turėtų didesnę vertę, o kažkoks "griežtai kontroliuojamas" (tai reiškia uždaras, kad tik vartotojas pagal save kažko nepasidarytų) morališkai pasenęs ir gamintojo jau visai pamirštas daiktas lieka bevertis net entuziastam pasikrapštyti.
infoguru 2012-03-31 23:43
O aš, kaip vartotojas stengiuosi gauti softą pigiau ir softas "nemokamai" man yra puikus variantas kad ir su reklama, o Microsoft atvirai kopijuoja Apple strategiją, tačiau gerokai vėluodama ir beje nelabai vykusiai. Avirai kalbant tenka bendrauti stambiais Lietuvos mobile developeriais, Telesoftu, iTo ir pan., WP - niekam neįdomus, o štai su Android ir ypač iOS praktiką, o vėliau ir darbą gautum ne tik 1 informatikos studijų kurse bet gal dar ir mokykloje. Aišku jei rimtas developeris esi, o ne koks Windows, XBox "specialistas".
wolas 2012-04-01 01:12
Analogija televizija prekė yra auditorija, o klientai yra reklamos užsakovai, bet žmonėms labai nepatinka tas žodis prekė ir kad jie vadinami prekėmis Tas pats ir su facebook ir tt. O jeigu kas čia mėgins tą paneigti jog vis dėlto esate klientai, tai kiek esate sumokėję googlui ar facebookui ar kokiam LNK? Ogi nieko... bet kažkaip jie patapo milijardinėm korporacijom Bet dėl to jog googlui nerūpi android useriai labai klysti, visi nori turėti didelę auditoriją.
Paprastas_zmogus 2012-04-01 09:44
Pastebėjau, kad Android nerd'ams labai sudėtinga suvokti, kad jie sudaro tik kokius 10 procentų (galbūt šiek tiek daugiau) visų Android naudotojų. Noriu pasakyti, kad tos visos "laisvės" ir galimybės "pasidaryti pagal save" ir rūpi tik nerd'ams. Likusi dalis vartotojų nesuka galvos dėl to. Dauguma žmonių nori nusipirkti daiktą, kuris iškart puikiai veikia ir yra patogus naudoti. Tau galbūt patinka pahakinti, pachimičinti kažką su tais ROM'ais. Puiku. Bet neaiškink, kad geresnė programų kokybė Market'e ir geresnis support'as vartotojui yra tik į blogą... Štai Apple labai labai griežtai kontroliuoja savo kiemą, bet kas nori, tas nusilaužia, o tada jau daro ką tik nori. Prie ko čia tas "morališkai pasenęs" aš išvis nesupratau... Jei kalbi apie techniškai pasenusius telefonus, tada leisk paklausti, kodėl Android telefonai taip greitai pasensta ir nebegauna atnaujinimų, nes tipo yra per "silpni" ? Su griežtesne kontrole kaip tik būtų išvengiama tokių nesąmonių, o tu sakai, kad tai tik į blogą?
Evaldas 2012-04-01 10:02
Kartais, tamsta, ne sau prieštaraujate jau?
Paprastas_zmogus 2012-04-01 10:40
Kol kas neįdomus, nes mažai rinkos užima
- 2012-04-01 11:07
Šiuo atveju manau, kad yra teisus. Google galėtų rimčiau pradėt kontroliuot gamintojus. Turiu telefoną, LG GW 620, xda forumai sako, kad 2.2, 2.3 versija veikia be problemų. Gamintojas nesiūlo nieko, o tame LG veiki 1.6 Android'as. Be krūvos funkcijų, etc ... Androidas paremtas Linux? Bet su Desktop Linux'ais nebendrauja. Kur logika?
Paprastas_zmogus 2012-04-01 11:19
Aš čia prieštaravimo sau nematau. Jeigu yra reikalavimas, kokia MINIMUM turi būti geležis, tai prie ko čia techniškai pasenę modeliai? Minimalūs reikalavimai kaip tik ir apsaugo vartotojus nuo nevykusių modelių, kuriuos patys gamintojai taip mėgsta kepti...
swatsqad 2012-04-01 12:33
defragmentacija minusas? bent zinai kuo skiriasi zodzizi fragmentacija ir DEfragmentacija?
moo 2012-04-01 14:04
Čia vienas jau ne vienoje temoje trolino neturėdamas ne tik kompetencijos kalbėti apie kažką, bet ir turėdamas iškreiptą bendrą suvokimą, tai skaitau, tai tik kuo toliau, tuo labiau įsitikinu.
Evaldas 2012-04-01 14:53
Tuo, kad ir tie Nokia serijos telefonai su WP pasens ir jie negaus OS atnaujinimų, kadangi neatitiks minimalių geležies reikalavimų, lygiai taip pat kaip stumi ant Android.
infoguru 2012-04-01 15:34
Linux tik branduolys... Ką turi galvoje nelabai suprantu.
- 2012-04-01 15:38
Tai, kad Android, iš esmės būdamas Linux, neveikia su kitomis Linux distribucijomis - (kontaktų sinchronizacija, etc ... )