Lietuvoje elektroninis sportas merdi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2012-04-18 10:38
taisingai pasakita ligina su vaiku zaidimais arba zmonemis be gyvenimo bet cia sako tik tie kas pc moka naudotis iki facebook ar iki one nueiti. sena mano svajone kada pabuvoti e sporte koke finale nera nei komandos nei ziniu nuo ko pradeti.
Root 2012-04-18 10:59
Na kolkas man asmeniskai geriausias komandinis zaidimas yra LoL (league of legends) pastaruoju laiku viksta gan dauk turnyru .
Rukis 2012-04-18 11:03
Tikrai, pasakius aplinkiniams, kad norėčiau sudalyvauti turnyre ar siekti sėkmės per kompiuterinius žaidimus iškart atsiranda nuomonės: "Jis noliferis", "Lopas" ir t.t. Dažnas žaidėjas tokiu atveju užsisklendžia, kartais sudalyvauja pavieniuose turnyruose ar aktyviai dalyvauja renginiuose "Per internetą", bet jokiu būdų nelenda į viešumą. Todėl raginu visus, kurie nėra paskutiniai kaimiečiai emigruoti iš čia. Ne dėl mūsų ekonomikos ar politikos, bet dėl tokių kaimiečių kurie sudaro daugiau nei pusė Lietuvos piliečių. P.S. tokia netolerancija Lietuvoje galioja praktiškai visoms žmonių grupėms. Dabartinė lietuvių liaudies "išmintis" byloja: Jei esi kitoks, ar mąstai kitaip - tu nesavas.
Thorn 2012-04-18 11:33
Mano akim, kol kas pasisake uz e. sporta tik patvirtino nuomone apie visa laisvalaiki prie zaidimu praleidziancius.
Shinigami 2012-04-18 12:30
Ir kur tu tai įžvalgiai? Niekur nematau Šiaip tai tikrai keisti stereotipai susidarė, kad gyventi tai reikia kiekviena savaitgali nusigerti. O darbo dienų vakarais šiaip trankytis po gatves. Tik man įdomu ar profesionalai šachmatininkai ir kitokio intelektinio sporto atstovai irgi po barus trankosi ar vis dėlto treniruojasi savo srityje?
Paprastas_zmogus 2012-04-18 12:34
Mano galva, toks sportas, kuriame net šiknos pakelt nuo kėdės nereikia, nėra sportas.
Krad 2012-04-18 12:53
-sportas... Iš esmės tikrai juokinga, kai žmonės stereotipų kažkokių prisirinkę ir nuvertina kitų pastangas ir norą tobulėti kažkurioje srityje
Slapukas 2012-04-18 13:02
Truputi juokas suėmė kai giliau pagalvojau užtenka pasakyti kad per parą kokias 4 valandas prie kompo pasėdi (nesvarbu ar žaidi ar mokais ar šiaip muzikos klausai) jau iškart prisega noliferio medalį Toli gražu dar lietuviams iki vienam kito supratimo.
unytas 2012-04-18 13:09
prie to pacio no0reciau dar pridurti kad pvz korejoi ar kinijoi wc3 zaidejams ar cs moka daugau negu lietuvos krepsininkams atrodo dar sitam web skaiciau kad treniruotes jiems trunka i para 12h. bet manau jei tau patinka tai kodel gi ne
Neodan 2012-04-18 13:14
Tai zmones pakraupsta ir kai suzino, kad pvz programuotojai prie kompo prasedi 8-16h per para. Bet kai stroikese ar prie konvejerio pachalina po 12h tai viskas ok. Zaisti kompiuterinius zaidimus yra vos ne gedinga, bet vos ne kas vakara prisigerti - norma.
situ 2012-04-18 13:14
Man taip pat neapsiverčia liežuvis tokios veiklos vadinti sportu. Kalbu apie lingvistinę reikšmę, tiesiog man sportas asocijuojasi su fizine veikla. Tokia pat nuomonė ir apie šachmatus ar kortų žaidimus. Kalbant apie patį užsiėmimą, tai kiekvieno laisvė rinktis. Stereotipai apie 'noliferius' susidarė ne bereikalo. Visi žino, kaip kai kuriems tai prasideda nuo laisvalaikio praleidimo ir prieina iki to, kad nebegali apie nieką kitą galvoti. Neberūpi draugai, mokslai, tobulėjimas. "Tobulėjimo" žaidimuose prasmės taip pat neįžvelgiu, sugrįžus į realų gyvenimą viską reikės pradėti nuo nulio.
Simplicity 2012-04-18 13:15
Šachmatais galima ir darbe, bare ar parke pažaist, o tuo tarpu kompiuterinius žaidimus — tik namie arba tam skirtoj įstaigoj Nepykit, bet rimti kompiuteriniai žaidimai tik vaikams ir atskalūnams. Žaidžiantys supras kiek reikia laiko prašaudyt, kad pasiekt padorų lygį CS:S ar kokiam Modern Warfare ar kiek reikia Star Craft kovų apturėt, kad taptum tikrai geru. Dėl šių priežasčių geriausi žaidėjai yra mokyklos suolą tebetrinantys ar kitų įsipareigojimų neturintys. Dirbančiam ir šeimą (ar bent jau antrą pusę) turinčiam paprasčiausiai neužtenka laiko reikiamam meistriškumui palaikyt. Į New Vegas dykumą kelioms valandoms per savaitę (jei pavyksta) išbėgu tik tais atvejais, kai namie esu vienas ir neturiu kitų darbų. Bėgant metams laikas, kurį galiu skirti žaidimams vis trumpėja ir nematau jokių variantų kaip jį būtų galima pailgint
Paprastas_zmogus 2012-04-18 13:16
Žinau, kad E, bet deja tikrai ne sportas. Ir čia ne stereotipas kažkoks. Ir niekas čia nenuvertina noro tobulėti. Tegul tobulėja, bet vadinkim daiktus tikrais vardais. Sėdėjimas prie kompiuterio - tikrai ne sportas.
Windas 2012-04-18 13:27
Neodan, gerai pasakyta.. seip ash beveik kas diena sedziu po maziausiai 14h prie pc.. na tik savaidgaliais jau stengiuosi nesedeti.. bet nevisada isheina. Toks darbas, toks gyvenimo budas... pvz su drauge kaip mastom del game.. ar uz mmo sumoketi pvz 100lt kas menesi uz abu ar nueiti i kluba ir ishleisti 300~400 Lt ... tai 1x atsisakyk i kluba nueiti ir galesi zaisti 3~4 menesius.
Paprastas_zmogus 2012-04-18 13:36
...Nes gyvenime yra tik du pasirinkimai - varyt į klubą arba nolife'int...
Simplicity 2012-04-18 13:39
Ne kiekvienam duota sutikti antrą pusę, kuri pirmenybę teikia virtualiam bendravimui ir virtualioms vedyboms. Svarbiausia, kad visuomet būtų 2 veikiantys kompiuteriai ir dar vienas atsarginis — kitaip gresia santykių atšalimas
sielinas 2012-04-18 13:41
Laisvalaikio praleidimo būdas yra kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas ir jokio nusistatymo ar neigiamo požiūrio į kitaip nei tu besielgiančius čia negali būti. Iš esmės nematau skirtumo tarp žaidžiančio krepšinį (ar krepšinio žiūrovo praleidžiančio valandas prie TV) ir e. sporto rungtynėse dalyvaujančio. Come on... išmeskime savo koncervatyvizmą ir pažvelkime į pasaulį kitokiomis akimis, nepamirškime, kad kiekvienas žmogus skirtingas ir jis pasaulį suvokia ir džiaugsmo/laimės iš jo pasiima skirtingai.
Windas 2012-04-18 13:42
Simplicity, na maniske eina tusintis gan daznai.. ash cia labiau prie pc.. musu darbo specifikos panasios ji designere ash programeris, tai siek tiek sueina pc i bendra interesa... o del game.. na ji nedaznai zaidzia, bet megsta ir dalinai supranta zaidziancius. O ash suprantu jog jei ji nori eiti su draugem shoktis, o ash ne tai jug neturiu varzyti jos.
andriulis 2012-04-18 14:03
sielinai - jei tai tik laisvalaikio praleidimas tuomet suprantama, bet jei tai pamoku nelankymas, naktimis nemiegojimas, elementariu dalyku nedarymas, tai net kitaip ir pavadinti negaliu DEGRADAVIMAS. O vaikai pririskaite tokiu straipsniu, paskui mamai sakys, kad va as sportuoju, bet finale bus tikriausiai nevykelis. Straipsni pamineta, kad Lietuvoje tai tik neperseniausiai prasidejo, tai dar tik viskas prasideda. Veliau bus visai normalu tikriausiai matyti 40metu vyra zaidzianti per dienas zaidimus kuris bus islaikomas senos mamos.
situ 2012-04-18 14:04
Niekam ir nekliūna laisvalaikis. Bet jei prie žaidimų praleidžiama 6-10h per dieną, tai jau ne tik laisvalaikio praleidimas. Niekas juk nesakytų, kad normalu 8h per dieną žaisti ar žiūrėti krepšinį.