Didieji SSD diskų gamintojai žada pradėti kainų karą  (1)

SSD gamybos lankstumas, pagimdęs galybę žaidėjų šioje rinkoje, suteikė galimybę savo firminius kaupiklius su NAND Flash atmintimi tiekti net palyginti smulkiems pardavimų grandinės atstovams. Tokia situacija, praneša taivaniečių portalas "DigiTimes", netenkina stambiųjų SSD gamintojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepasitenkinimo priežastis yra ta, jog pernelyg didelė rinkos diversifikacija grasina normaliai rinkos plėtrai, kai kiekvienas prekės ženklas atsako pats už savo produkcijos kokybę ir tuo stipriai veikia bendrą vartotojų supratimą apie produktų lygį ir galimybes. Didieji SSD gamintojai nepateikia tikslių motyvų, kuo tokia padėtis yra bloga galutiniams produkcijos vartotojams, iš kurių rinka tikrai neatima teisės rinktis sau tinkamą gaminį ar prekės ženklą, tačiau ruošiasi agresyviam puolimui.

Kad būtų galima išstumti iš rinkos naujokus ir „kitą smulkmę“, kuri turi savo SSD kaupiklius, didelės kompanijos pasiruošusios agresyviai mažinti firminių modelių kainas, o tai, iš esmės, jau vyksta. Lankstumo kainų fronte suteikia nuolat mažėjanti NAND Flash mikroschemų kaina.

Tokiu būdu didelėms kompanijoms nereikės labai smarkiai aukotis, mažinant savo pelno normas. Kitas reikalas, jei perpardavinėtojai taip pat turės galimybę sumažinti SSD kainas. Mažų mažiausiai, gali būti taip, jog skirtingų gamintojų tos pačios talpos SSD kaupikliai susilygins savo kaina.

Tas pats šaltinis praneša, jog šiais metais populiariausiais turėtų tapti 128 GB ir 256 GB talpos kaupikliai su SATA-III 6.0 Gbps sąsaja. Kainų skirtumas tarp SATA-II ir SATA-III neviršija 10 JAV dolerių, todėl pasenusių modelių gamyba tampa vis mažiau patraukli.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: