Lieknėjimui skirti akiniai vizualiai didina valgį (Video)  (4)

Tokijo (Japonija) universiteto mokslininkai sukūrė akinius, padedančius jų savininkams sulieknėti. Užsidėjus akinius, valgio porcija vizualiai padidėja. Nedidelis valgio kiekis pasirodys maisto kalnu, o daug valgantys žmonės pasisotins mažesniu kiekiu maisto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujiena buvo pristatyta parodoje „Digital Content Expo“. Ten buvo demonstruojamas ir kitas kūrinys – akiniai „MetaCookie+“, valgomiems sausainiams suteikiantys įvairiausius skonius ir kvapus. Lieknėjimui skirti akiniai vizualiai padidina maistą maždaug 50%, išsaugodami normalias rankų ir aplinkos proporcijas. Mastas didinamas dėka vidinio ekrano, o vaizdas į jį patenka į vaizdo kameros. Taip pat akiniai gali sumažinti valgio dydį ir mažai valgantys žmonės galės užkąsti sočiau.

Dabar kūrėjai tobulina akinių išvaizdą, kad padarytų juos kompaktiškesnius ir patrauklesnius. Bandymų metu, padidinus maisto vaizdą 50%, buvo suvalgoma 9,3% mažiau saldžių sausainį. Sumažinus valgio vaizdą 33%, žmonės suvalgydavo 15% daugiau sausainių. Daugiau apie šį išradimą žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: