Prognozė: „Google“ ir „Facebook“ išnyks per 5 metus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

unytas 2012-05-02 13:30
jie cia biski akstrasensa pramoke, Fb suprantama bet google pajeska gal nelabai ipac ju yotube,android ir gmail
EdvasP 2012-05-02 14:18
Istiesu, per trumpai gyvuoja toji interneto visuomene, kuria remiantis galima nuspeti ateiti. Realu kad gali isnykti Facebook per 8 metus. Bet Google.. Jau dabar sios kompanijos vykdo savo projektus taip kaip anksciau niekas nevykde. Tarkim Facebook ar Google, saugo asmenine vartotoju informacija. Daugeliui tai atrodo kaip pikti keslai, zmones daznai buna tuo nepatenkinti. O kompanojos remiasi zmoniu asmenine informacija ir ja naudoja ir naudos projektams ateityje. Bando buti lankstesni, prisitaikyt prie kiekvieno individo. Facebook yra socialinis tinklapis. Laikui begant atsiras alternatyvu jam, net neabejoju. Bet google kompanija tikrai isitvirtinusi pasaulyje. Ja visi pasitiki. Paieska greiciausia, del tikslumo siuo metu iskyla klausimu, nes kiekvienam ji skirtinga, bet man asmeniskai kol kas visa informacija kurios ieskau lengvai randama. Android sistema taip pat mazai atsilieka ir nuo pacios iOS. Uz google maps nezinau nieko geriau, o jei dar nupirkus Motorolla investuos nemaza suma $, ieis i kita rinka. Ka noriu pasakyt, tegul google ir praras kazkiek vatotoju atsiradus didesniai konkurencijai kazkurioje sriciu, bet kadangi kompanja nesusikoncentruoja vien tik i viena veikla, turetu gyvuoti dar ilgai. Kas labiausiai zlugdytu sia kompanina, tai didziulis jos paieskos sistemos populiarumo sumazejimas. Bet taip greitai tikrai neatsitiks.
sabotan 2012-05-02 14:39
Jo kad Facebook isnyks tai labai tiketina del google abejociau ir amazono.Google per didele komanija ir gmail ir youtobe ir +g ir google earth ir tt. Amazonas tai yra parduotuve jai jai neatsiras konkureto tikrai neisnyks. Ir ppati google savo srityje nelabai turi rimtu konkurentu kolkas. Otie mobilieji irenginei taps tokie kad jie naudosis normaliu internetu tures nemazus ekranus. Nematau reikalo prinstaliuoti i telefona 100 programu kurios kainuoja pinigus ir jomis naudotis daug geriau naudotis taip kaip naudojamie pc. Manau telefonai visokie ipad ir kita pasieks po 5 8 metu toki technini lygi koks yra dabar parastu stacionariu kompiuteriu.
rwc 2012-05-02 15:22
Na, čia ekstrasensas pribūrė prisirankiojęs haipų. Kaip gali Instagramos nukonkuruoti Facebook'ą, kad jau priklauso Facebookui? Kitas nusišnekėjimas - apie mobilius apps'us. Nė velnio jos ne ateitis, tuoj pradės jų mažėti. Kur kas perspektyviau (tik dar nėra padorių technologijų) - mobilios HTML5 Web aplikacijos su offline galimybėmis. Kam čia reikia "sunkios" AutoCAD WS aplikacijos, jei ją panaudosi gal kartą per pusmetį? Kam reikia pilnos pokalbių, el. pašto ir t.t. aplikacijos, jei ji naudinga tik turint ryšį (užtenka mažos kešuojamos dalies)? Knygų skaityklė - apskritai turėtų būti paremta naršykle. Netgi tokie Angry Birds galėtų būti webiniai. Kvailiausias dalykas - kai kuriami apps'ai konkrečiam portalui. Wikipedia? Technologijos.lt? Padarykit normalų portalą mažiems ekranams, kam tas apps'as sėdint be ryšio? Ir ką vartotojas gali žinoti - gal technologijos.lt appsas yra iš tikrųjų ėriukas vilko kailyje - spyware, botnetas ar pan.? Kaip žinoti, ką jis iš tikrųjų siuntinėja neva naršant puslapį.
Kęstutis 2012-05-02 15:32
Kaip ir Google Reader, Maps, Sketchup, Chrome ir t. t. Kad išnykti tai čia praktiškai neįmanoma, nebent dabar Google atleistų visus darbuotojus ir nieko nedarytų, bet jie to nedarys, nes niekas taip nedaro.
dMs 2012-05-02 15:47
Google 98% pajamų iš Search'o, o Google Searchą po truputį visi žudo. Siri, Facebook, Yelp, Foursquare, Twitter kas tik nori. Nes mums nebereikia šimtų variantų, mums reikia atsakymų. Atskiri apps'ai ar svetainės duoda tuos atsakymus
kestutisz 2012-05-02 16:00
Na, kad ne, bent jau aš nepažįstu tų "mum" - man asmeniškai reikia variantų, ir kuo įvairesnių, o ne "geriausio pasiūlymo". O google žudo pats save pridėdamas daugiau nesąmonių į tiesiog paieškos sistemą.
kestutisz 2012-05-02 16:16
faktas 2012-05-02 16:52
Anksčiau ar vėliau visi žlugs. Žlugo gigantiškos geležinkelių ir chemijos pramonės korporacijos kurios atrodė amžinos, o čia kažkokia Google, kurios koziris paieška bei Facebook - socialinis bendravimas. Tiesa, dabartinė tendencija - "Madinga būti idiotu" man nelabai patinka... "Instagram" turbūt viršūnė to, kaip žmonės mėgsta pataikauti vieni kitiems ir mėgautis šlamštu.
edragon 2012-05-02 18:14
Dėl facebook - galbūt žlugs, bet vargu ar penkerius metus. Dėl Google - nesąmonė, nematau kodėl jie turėtų žlugti, sukūrė Android tas pats Google+, kurį visi čia laiko nesėkme, turi daugiau user'ių nei Instagram. Na taip, mobilieji dalykai gal šiek tiek žlugdo šitas kompanijas, bet tikrai ne tiek daug. Be to tie patys vartotojai ne taip jau greitai pereina prie naujovių, na išskyrus jaunimą. Na ne, čia netiesa. 85% pajamų yra iš reklamos VISUOSE Google tinklalapiuose (įskaitant YouTube, Gmail). (anot http://www.splatf.com/2011/10/google-revenue/ ) O search'ą tai žudo ne tik socialiniai tinklai, bet ir tokie dalykai, kaip default'inis Bing Internet Explorer'yje. Nors nematau kaip search'as galėtų numirt, kai jie turi Chrome. Niekada nebus taip, kad mobilieji įrenginiai išstumtų visai pc. Na gal hibridinės planšetės su klaviatūromis - bet čia praktiškai ultrabook'ai. Jūs patys pagalvokit, kiek iš jūsų galėtų apsieiti grynai vien su smartphone'ais? Tikrai daugumai neužteks. Aišku imant bendrai visą rinką, gal net kokiam trečdaliui žmonių užtektų, nes pripažinkim, kad nėra jau tokie dideli poreikiai statistinio vartotojo. Tačiau apetitas didelis, norės turėti daugiau įrenginių ir naudos kas patogiausia esamoj situacijoj. Judėdami tenkinsis smartphone'ais, planšetėmis, bet namie patogiau normalus kompas. Ir lyg ir neatrodo, kad žmonės mažiau namie sėdi šiais laikais.
kestutisz 2012-05-02 19:57
Na ne visai - labiau panašu jog bus taip, kad parėjęs namo smartfoną pastatai į docking station'ą ant tv, ir gali naudotis normalia klaviatūra/pele/kinect'u ar dar kokiais patogiais naudotis, bet nepatogiais nešiotis įvedimo įrenginiais. O tuo metu telefonas dar ir pasikrauna kitai dienai. Tik tiek, kad iki to laiko vartotojui pačiam nereikės ne tik tekstų rašyti ar kažką fotkinti - užteks vieno didelio mygtuko Like dirbtinio intelekto sukurtam turiniui patvirtinti ir įpostinti kitiem tokiem vartotojam :)
progformer 2012-05-02 20:02
na del google, tai galiu pasakyti, kad jeigu jie ir toliau taip ignoruos savo forumus, bei idejas, prasymus ir bug'u reportus kuriuos ten zmones raso, tai tikrai imanoma, kad atsiradus kitai kompanijai, kuri klausys vartotoju(ir i savo narsykle ides galimybe atidarius nauja tab'a uzkrauti homepage(cia asmeniskai is manes)), per 10-20m google kris. Kaip galima ignoruot idejas? as tiesiog sito nesuprantu, juk tai vertingiausias zmogaus proto vaisius... Tiek milijardu turi ir negali pasamdyt zmoniu kurie jas skaitytu ir ivertintu...
deivec 2012-05-02 21:07
del faceboookk...tai nenustebciau jeigu taip butu.... o google....niekada... jei jie ir nebeturetu search sistemos.... tai nebeda....google..jau seniai ne vien search....sistema
edragon 2012-05-02 21:38
Nemanai, kad jie net ir be jiems siūlomų idėjų turi savų? Visgi ten ~30 000 protingų žmonių sėdi. O idėjų šiais laikais nors vežimu vežk, kiekvienam forume jų pilna. Rasti gerą idėją nėra sunku, sunku ją įgyvendinti ir tai tampa dar sunkiau, kai nori, kad ji atsipirktų.
kestutisz 2012-05-02 21:45
O kaip akumuliatorių su debesim sinchronizuot? ;)
edragon 2012-05-02 22:24
Žaibais! http://www.technologijos.lt/n/technolog ... 12&l=2&p=1 gal pavyks kas nors tokio?
rwc 2012-05-02 23:56
į mėgstamą puslapį naujame tab'e, o Chrome turi galimybę jį padaryti pirmuoju. Taip pat yra ir daugiau: Pin ir panašūs. Jei tau reikia IE6 - tai jį, po velnių, ir naudok.
progformer 2012-05-03 03:13
Kiek matau va tokie kaip tu matyt ten google forumus ir tikrina. Jei pasidometum, tai pamatytum, kad nemazai zmoniu tokio dalyko nori. Net pluginas yra. Tai ne tam, kad tabais prispamint tuo paciu puslapiu savo browseri. Daugumai zmoniu yra geresniu alternatyvu uz chrome://newtab. Pavyzdziui man, tai puslapis kuriame galiu susidet megstamiausius puslapius ir jie buna prieinami ant bet kurio browserio. Man panasiau, kad cia google savo web store prastumineja. Nejau tu tikrai manai, kad vienas, apgailetinai mazai funkcionalumo turintis puslapis itiks visiems? tuo labiau, kad sita dalyka idet yra vieno sakinio su varnele klausimas. nesvarbu kur nugrustas, svarbiausia, kad toks pasirinkimas bent butu. Ir isvis, man idomu is kur traukei tuos 99%. Ir tik nepradek sakyt "susikurk savo browseri", nes tokie browseriai kaip chrome kuriami ne sau, o visiems. Matyt google is savo prekiu(musu) patarimu nepriima.
kestutisz 2012-05-03 07:36
, o jų darbuotojo atsakymas (nepažodinis maždaug "eikit jūs na(mo)") pažymėtas kaip "geriausias", nors net balsavimų santykis 290 pries 14.
progformer 2012-05-03 08:59
Pasakyk nors kelias geras, tai labai tau padekosiu Geru ideju retai atsiranda, o tai, kad jomis dar kazkas pasidalintu buna dar reciau. Ar tu daznai matai, kad kazkas visiskai naujo atsirastu? as tai ne. Dazniausiai matau, kad atsiranda tiesiog keli patobulinimai/kitokie pritaikymai jau sukurtuose dalykuose arba, kaip dabar tai vadinama, inovacija. Igyvendinti ideja, jeigu ji yra tikra ideja, o ne tiesiog mintis, nera taip jau sunku, nes su ideja ateina ir mintys kaip ja igyvendinti. Butent del to zmones kai gauna ideja ir buna tokie uzsivede, nes tiesiog mato kaip ja galima igyvendint ir tada svarbu tik laikas(bei galbut lesos). Del atsipirkimo tai pritariu, bet jeigu nera galimybes, kad ta ideja atsipirktu, tai ar tikrai tai yra gera ideja?