Prognozė: „Google“ ir „Facebook“ išnyks per 5 metus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

edragon 2012-05-03 14:56
Na šiaip Google'as skelbiasi, kad kūrybingumas vos ne svarbiausias kriterijus samdant žmones... Na gal persūdžiau sakydamas, kad kiekvienam forume gali rasti. Bet būdamas turtingas verslininkas paskelbk konkursą, kad ieškai IT verslo idėjos ir nugalėtojui duosi 50% savo būsimos firmos akcijų, tiek idėjų gausi, kad nebespėsi skaityti. Dar pagalvok, kiek žmonių yra pakankamai "išprotėję", kad pultų įgyvendint savo idėją? Ypač jeigu ji nėra glaudžiai susijusi su jų darbu? Ir kiek yra jaunų verslininkų su idėjomis, ieškančių finansavimo? Kad žmonės nenori dalinti savo idėjų veltui - tai tiesa. Ką aš norėjau pasakyti - tai, kad mažai kas mato kur yra gera idėja ir kur ne. Net jeigu čia kas nors parašytų kokią gerą idėją, vargu ar pats suprastum, jog ji gera. Ypač IT rinkoj, kur vos ne kiekvienam rimtesniam projektui pradėti reikia vos ne milijoninių investicijų. Neužtenka pačiam pagalvot "šauni idėja", reikia sugebėt įsivaizduot kiek laiko/pinigų, kaip žmonės reaguos į naują produktą/paslaugą, kokios perspektyvos ateityje ir taip toliau. O dėl naujų dalykų - tikrai jų galima pamatyt ir kasdien. Ypač jei ieškosi ne spaudoj ir nelauksi kol jie patys iki Tavę ateis.
rwc 2012-05-05 16:56
, esi dirbęs IT sferoje? Ten galioja 80/20 arba 90/10 principas. Google turbūt labiau nei bet kuri kita kompanija testuoja pakeitimus su realiais žmonėmis. Ir jei 90% pasakė, kad jiems patinka naujas UI - kiti su tuo turi susitaikyti. Man asmeniškai, tas naujas UI pradžioje nepatiko... tol, kol nereikėjo filtruoti laiškų. Blemba, aš jų gaunu po 200-300 kasdien, ir tokios funkcijos kaip "Priority Inbox" man būtinos. Senas UI tiesiog tam nepritaikytas. Ir kita vertus, tai yra gal penktas ar šeštas gmail UI pakeitimas. Google negali likti tiesiog IMAP4 vieweriu - ji turi pasiūlyti kažką daugiau. Jeigu jums tereikia IMAP4 - tai nafik jums Gmail? Naudokit Thunderbird, Bat, Eudora... What the heck, aš pats naudoju TB - bet man patinka, kad jis supranta gūglo "Priority Inbox".
kestutisz 2012-05-05 19:06
Dirbu, ir būtent todėl negaliu pakęsti pakeitimų jau veikiančioj sistemoj :) Viskas su tom naujienom buvo ok, kol buvo galimybė išjungt ir grįžt prie seno frontendo.
rwc 2012-05-06 09:40
, turėtum įsivaizduoti, kiek kainuoja "legacy" sistemų palaikymas. Gūglas, priešingai nei Yahoo arba MS, davė laiko priprasti prie naujo UI. Ir, kaip minėjau, niekas netrukdo prie Gmail jungtis per "normalią" IMAP4 programą. Senasis jų UI paprasčiausiai neturi dalies funkcionalumo.