Video siužete užfiksuotas telefono su "Tizen OS" prototipas (Video)  (4)

Prieš savaitę buvo pristatyta operacinė sistema "Tizen 1.0 Larkspur" – mobilioji platforma, kuri laikoma projektų "MeeGo" ir "LiMo" paveldėtoja. Tinklaraščio "The Handheld Blog" autoriui renginyje "Tizen Conference" pavyko gyvai paliesti "Tizen" išmaniojo telefono prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį įrenginį kompanija "Samsung" ketina išdalinti programinės įrangos kūrėjams, kurie testuos įvairias naujajam modeliui pritaikytas aplikacijas.

Minėto tinklaraščio autorius ne tik pats pažaidė su "Tizen" telefonu, tačiau ir nufilmavo jį, kartu pateikdamas gana detalias aparatines specifikacijas. Taigi įrenginys turi 4,65“ įstrižainės 1280×720 raiškos "Super AMOLED HD" ekraną, dviejų branduolių 1,2 GHz taktinio dažnio mikroprocesorių su ARM "Cortex-A9" architektūra (o ne "Intel" mikroschemą, kaip buvo manoma anksčiau, žinant "Tizen" specifiką). Taip pat išmaniojo telefono prototipas gavo 1 GB operatyviosios atminties, 8 MP raiškos kamerą nugarinėje dalyje. Įdomu tai, jog renginyje vieni iš rodytų telefonų palaikė mobiliojo ryšio tinklus, tuo tarpu kiti – tik Wi-Fi.

Po prototipo išstudijavimo tapo aišku, jog grafinės vartotojo sąsajos "Tizen UI" kūrėjai įkvėpimo sėmėsi iš firminės "Samsung" grafinės sąsajos "TouchWiz", nors tai visai ir nekeista. Tiesa, konkrečiu atveju sąsaja daug paprastesnė, nebėra daugybės sunkios animacijos ir kitų efektų, tokiu būdu darbas su įrenginiu tapo kiek spartesnis ir lengvesnis. Antra vertus, darbas su HTML5 aplikacijomis vis dar atrodo su „pristabdymais“, nors tai galima atleisti ankstyvajai "Tizen UI" versijai. Taip pat pažymima, jog jau pradinėje stadijoje yra įdiegtas tokių tarnybų, kaip "Facebook", "Twitter" ir "GMail", palaikymas.

Daugiau apie šį išmaniojo telefono prototipą žiūrėkite tolesniame video:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: