ES jūrų pajėgų aviacija pirmąkart smogė Somalio piratų taikiniams sausumoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Mbucks12 2012-05-16 17:06
"taip pat nurodoma, jog per šį reidą nei vienas somalietis nebuvo sužeistas." cia tipo tuo didziuojamasi ? Saudyt padugnes viena po kito. Visada juokingai atrode tas europeciu diplomatiskumas. Ju laivus grobia viena po kito, paima ikaitais pilecius ir panasiai, o jie nieko nedaro. Po 3 metu piratavimo patys sau leido uzpulti piratu taikini sausumoje(apie kuri 100% zinojojo ne vienerius metus), bet gink dieve kad nezutu joks piratas. Juokdariai...
Tarkvinijus Išdidusis 2012-05-16 17:31
Mbucks12, per daug filmų žiūri matomai, jei manai, kad už laivo grobimą sušaudoma. Čia tau ne S. Sygalas. Kita kalba būtų, jeigu tie piratai grobdami laivus įgulą žudytų arba varytų su laivais apšaudyti kitų laivų ir panašiai. O čia dabar daro abordažus - už tai niekas kulkomis nevaišina, o ieško diplomatiškesnio ir civilizuotesnio priėjimo. Nustok filmais domėtis, o geriau gyvenime kaip vyksta pasidomėk. Čia tau ne Čekas Norisas.
Rukis 2012-05-16 17:39
Nato daro invazijas į arabų valstybes dėl naftos (nauda). Tai kodėl mums nesusirūpinus tikra grėsme - piratavimu prie Somalio (nenauda)? Galbūt jei Somalio vyriausybė nesugeba susitvarkyti viduje pati, tai reikia įsikišti kitiems?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-05-16 17:55
Tarp arabų valstybių ir Somalio skirtumas tas, kad pastarajame oficialiai nėra jokių teroristų, niekas nevykdo genocido ar kitų karo nusikaltimų, todėl NATO ten nėra ką veikti. Geriausiu atvejo, humanitarinę pagalbą nusiųstų, bet dėl ko? Ten nereikia dar jos.
Mbucks12 2012-05-16 20:33
Incognito 2012-05-16 21:11
Mbucks, tai, kad parašyta, jog džiaugiasi, kad nebuvo sužeista nei vienas somalietis ir reiškia, kad džiaugiasi, jog nebuvo sužeistas nei vienas somalietis. Kodėl manai, kad jie kalba apie piratus? Tau visi Somalio gyventojai piratai? Kalba eina apie civilius gyventojus, id est - tuos, kurie plaukioja laivais jūrose - jų nekliudė. Dabar aišku? O savo "blatnus" pasisakymus gali susikišti į vieną vietą, niekam jie neįdomūs. P.S. Labai rūpi tau, kaip amerikiečiai į europiečius žiūri? Kokio velnio?
Nightbringer 2012-05-16 21:59
Na, vakarai jau senai yra iškeitę racionalų mąstymą į emocijas. Ypač tai išryškėjo po rugsėjo 11'tos, kai europa sunkiai, labai sunkiai sugebėjo skirtį JAV karinę pagalbą. Na, o Prancūzija buvo blogiausiais atvejis. Ji ir net tada tęsę savo trumparegiškumo tradiciją ir atvirai palaikę teroristus, bandę sulaikyti JAV ir Europą nuo karo paskelbimo. Be to, Europos ,,nerimta" pozicija visur, man yra labai įgrisusi. Ji labai mažai (iš stambių dalykų žinoma) ką tebedaro tinkamai: * Pagalba trečiosioms šalims yra menka (paskirščius ir atmetant Europai teikiamą paramą) ir prastai (bent buvo) organizuojama. Be to, platus paramos paskirstymas tiesiog baigiasi tuo, kad nei tiems, nei aniems neužtenka. * Nesugeba sukurti stiprios karinės jėgos, o tolimesnis šio uždavinio vykdymas stringa. * Neturi technologijų bei jų specialiai nekuria savo valiai vykdyti. * Nesugeba pažaboti savidekstruktinių bei parazitinių EU narių veiksmų. * Tas pats ir dėl euro * Dėl nesąmonių daromų su Graikija. Ji tiesiog spjaudo EU į akis, o ji ir toliau teikia paramą, kuri gali nueiti veltui. * Dėl griežtesnio, supratingesnio, invaziškesnio paramos suteikimo bei investavimo būdų nebuvimo. * Dėl kvailos užsienio politikos. Apsimeta, kad Europa mielai priima imigrantus tačiau purtosi jų kada tik gali tą padaryti. Ypač, kai juodadarbius taip pat lengvai yra galima paimti iš kandidačių, norinčių įstoti į EU. Dar keisčiau yra tai, kad EU elitas mielai priima Europos šalis į savo sąjunga, tačiau prisibijo kitų. * Nepasimoko iš istorijos. Vis tiek daro tas pačias klaidas, taip kartu sukuriant galimybę atsirasti anti-semitinėms pažiūroms bei genocido kartojimui. * Trūksta politinės valios, kad EU pilnai taptų viena super-valstybe, viena galia. * Asmeniškai man labai nepatinka, kad Europa tapo išlepintu JAV vaiku. * Subjektyvu- EU tampa vis daugiau neo-imperialistine valstybe. Be to, Somalio piratai plėšikauja tik dėl to, kad jų padėtis yra apgailėtina. Daugumai jų belieka daryti tik tai arba badauti savo šalyje. Dėl to, karinė intervencija čia tėra simptomų šalinimas. Jei jiems būtu norimą rimtai padėti tai imperialistinė intervencija būtų vos ne būtina. Tik, kad socialinis marksizmas Europai yra gerai praplovęs galvą ir dėl to, ji nebe sugeba blaiviai mąstyti.
immortallt 2012-05-16 23:05
Kadangi realiu pasekmiu nera, tai ir puldineja istisai.
Hmz 2012-05-17 09:56
Nightbringer 2012-05-17 20:41
Kad įrodymų buvo ir prieš rugsėjo 11'tą. Visi žinojo tai, bet niekas nenorėjo pripažinti. Be to, tai patvirtina ir tai, kad Prancūzai neneigė išpuolio realumo, bet priešinosi karinei intervencijai.