ES jūrų pajėgų aviacija pirmąkart smogė Somalio piratų taikiniams sausumoje  (10)

Europos kovos su piratavimu jūrose misijos jungtinių pajėgų aviacija antradienį smogė piratų įrangai Somalio pakrantėje – pirmą kartą po to, kai Europos Sąjunga (ES) leido rengti tokius reidus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sutelkta, tiksli ir proporcinga akcija buvo įvykdyta iš oro, o ją baigusios visos pajėgos sėkmingai grįžo į ES karo laivus“, – sakoma Bendrijos jūrų pajėgų misijos pranešime, kuriame taip pat nurodoma, jog per šį reidą nei vienas somalietis nebuvo sužeistas.

Šių pajėgų atstovas sakė, kad lėktuvai ir atakos sraigtasparniai dalyvavo antradienį paryčiais Somalio centrinio Galmudugo regiono pajūryje surengtame reide.

„Manome, kad ši ES jūrų pajėgų akcija dar labiau sustiprins spaudimą piratams ir žlugdys jų pastangas plaukti į jūrą atakuoti komercinių laivų ir dou (mažus vietos prekybos laivus)“, – sakoma šios misijos operacijų vado kontradmirolo Duncano Pottso pranešime.

Tuo tarpu ES išorės politikos vadovės Catherine Ashton atstovas spaudai Michaelas Mannas sakė, kad šis reidas buvo dalis didelio masto pastangų įveikti piratavimą jūrose.
ES yra pagrindinė Somalio laikinosios vyriausybės finansinė donorė, taip pat padeda apmokyti šios šalies armijos karius ir prisideda stiprinant penkių kaimyninių valstybių jūrų pajėgas, kad jos galėtų pačios kovoti su piratavimu.

Praeitą mėnesį ES leido savo laivams atakuoti piratų taikinius sausumoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)