Rudenį debiutuos penki "Google Nexus" telefonai su "Android 5.0"  (4)

Internetinis dienraštis "Wall Street Journal" teigia, jog kompanija "Google" ketina atsisakyti tradicijos tobulinti platformą "Android", remiantis vienu „Googlephone“ modeliu, ir naują operacinę sistemą "Android 5.0 Jelly Bean" įdiegs iš karto į kelias naujos kartos išmaniojo telefono "Nexus" versijas. Pastarųjų gamyba užsiims iš karto penkios OEM kompanijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinis tvirtina, jog "Android 5.0" debiutas numatytas šį rudenį. Iš pradžių JAV rinkoje lapkričio mėnesio pabaigoje turėtų pasirodyti prekyboje ir visi penki "Nexus" serijos modeliai. Jei tikėti gandais, "Google" planuoja nesinaudoti mobiliojo ryšio operatorių paslaugomis, o naujus išmaniuosius telefonus pardavinėti tiesiogiai, be tarpininkų, per savo el. parduotuvę "Play".

Šis žingsnis reiškia rimtą programos "Google Nexus" perkrovimą, kadangi per trejus metus, remiantis šia programa, buvo išleista vos trys firminiai "Nexus" įrenginiai – "HTC Nexus One", o taip pat "Nexus S" ir "Galaxy Nexus", kurių gamintojų tapo "Samsung". kiekvienas iš šių telefonų parduodamas su taip vadinama „švaria“ operacinės sistemos "Google Android" versija, be jokių papildomų grafinių vartotojo sąsajų, o taip pat be kokių nors pakeitimų ar papildymų programinėje įrangoje.

Visai tikėtina, jog suteikdama šansą gaminti firminius "Google" išmaniuosius telefonus iš karto penkiems OEM partneriams, korporacija taip ketina „išlaisvinti“ visus nuo abejonių, jog pirmenybė gali būti teikiama įsigytai "Motorola Mobility". Beje, pastarasis sandoris vis dar nėra baigtas, kadangi galutinio sutikimo dar nedavė Kinijos antimonopolinės institucijos (kaip žinia, "Google" ir Kinijos valdžios santykiai nėra patys šilčiausi).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: