Vos per 2 mėnesius "Windows Phone" užėmė 7% Kinijos rinkos  (2)

Korporacija "Microsoft" oficialiai paskelbė apie mobiliosios operacinės sistemos "Windows Phone" debiutą Kinijoje šių metų kovo mėnesį. Ir štai per du mėnesius ši programinė platforma sugebėjo užkariauti net 7% rinkos, aplenkdama "iPhone" su jo užimama 6% dalimi, nors šis "Apple" išmanusis telefonas čia pristatytas žymiai anksčiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar daugiau, pastarieji rezultatai neatsižvelgia į išmaniojo telefono "Nokia Lumia 900" pardavimus - įvertinus tokią statistiką, užimamos rinkos dalis turėtų būti dar didesnė.

Tokią sėkmę itin svarbioje kompanijai "Microsoft" rinkoje turėtų pasidalinti HTC ir "Nokia". Suomių korporacijos produktai jau gana seniai yra populiarūs tarp Kinijos vartotojų, nors jų pardavimai paskutiniuoju metu ir krito: 2011 I ketvirtyje "Nokia" išmanieji telefonai šioje šalyje buvo užėmė 40% rinkos, tačiau tų pačių metų IV ketvirtyje rinkos dalis sumažėjo iki 25%.

Savo ruožtu, pasauliniai "Windows Phone" rodikliai ir toliau išlieka kuklūs, o kai kur net sugeba kristi. 2012 metų I ketvirtyje WP išmaniųjų telefonų dalis sumažėjo net 27% ir dabar sudaro vos 1,9%. Nežiūrint į gana neblogus specialistų atsiliepimus apie "Windows Phone", vartotojai kol kas negirdi ekspertų liaupsių ir nepuola WP telefonų pusėn. Vis tik kompanija "Gartner" mano, jog 2015 metais "Windows Phone" platforma vis tik taps antra pasaulyje (prognozėse pirma vieta priskiriama "Android").

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: