„Apple“ nepatenkintiems „Siri“ darbu pasiūlė… įsigyti kitą telefoną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

moo 2012-05-24 17:26
Function != Feature Functions are the “product’s answer to the set of user tasks”; features are the “user tools” inherent in the product used to perform the functions.
Iko 2012-05-24 17:27
Na matau nebeturi ka atsakyti nes supratai jog nusisneki tai labai saunu. Man tai labai linksma ziureti kai zmogus nesupranta, kas yra application isnaudojanti snasias funkcijas ir nauja telefono funkcija. Paciam siulau pasikartoti sio zodzio reiksme, pasidometi telefonais. Nusiperki 4, jailbrakini isirasai Siri. Isirasai NAUJA funkcija kuri pagal tave yra PAGRINDINIS skirtumas nuo 4. Bet staiga tu ja turi ant 4.. Gaila, kad truksta ziniu ir viska is eiles reikia aiskinti
rwc 2012-05-24 17:34
, feature complete nereiškia complete. Nereiškia, kad apskritai turi naudingai veikti. Svarbu, kad įmanoma pasiekti ir tam tikromis sąlygomis įvykdyti visus vartojimo atvejus. Pavyzdžiui, jei būtent Joe Random Tester (bet nebūtinai kas nors kitas!) pasako "Hello" ir vieną kartą iš dešimties ekrane pasirodo "Hello" - vartojimo atvejis realizuotas. Jei jis ranka įveda "2+2" ir gauna rezultatą "4" - vartojimo atvejis realizuotas. Beta versijos, kaip ir Alpha, šiaip jau nebūna production - ready. Kaip wikipedijoj teisingai paminėta, Beta daugiau reiškia "technology preview", "prototype". Dar gali pasitaikyti neribotas kiekis Blocker bugų, be galo daug testavimo/taisymo iteracijų, galutinė versija gali nusikelti neapibrėžtą laiką. Įmanoma, kad kol galutinė versija bus išleista, produktas gali apskritai moraliai pasenti. Todėl gali būti, kad taip ir negausi produkto, kuris atitiktų reklamą. Kitas aspektas - teisinis - palaikymo. Ar dalims su prierašu "Beta" galioja tos pačios garantinės sąlygos, kaip ir kitoms? Ar gamintojo atsakomybė už broką, sukeltus nuostolius, nesugebėjimą išsikviesti 911 tokia pati? Paprastai naudojimosi sąlygose ties Beta būna parašyta "this is not a production quality feature, use at your own risk". Dar formalumas. Kadangi tai funkcionalumas "out-of-box", jis privalo būti aprašytas dokumentacijoje. Bet juk Beta nėra stabili versija! Jei Apple pridės/pašalins/pervadins kokį mygtuką, ar išplatins naują dokumentaciją?
Creatium 2012-05-24 17:39
Kas dėl Siri kaip appso, tai toks pastebėjimas, kad Apple ketina (bent jau taip buvo pranešta žiniasklaidoje) išleisti Siri API. Tai reiškia, kad kiti programų leidėjai galės į savo programas įdiegti komandas, skirtas Siri. Tad Siri iš esmės labiau feature'sas, kurio funkcionalumu galės naudotis ir kitos programos.
Paprastas_zmogus 2012-05-24 17:41
Na aš jau minėjau, jog man net keista, kad BETA softas tapo pagrindiniu Apple reklamos koziriu..
Iko 2012-05-24 17:45
3. Rasydamas, kad Siri gali veikti ant bet kokio modelio turejau omeny jog tai nera funkcija, tai tera app kuri isnaudoja senasias telefono funkcijas. Galima padaryti jog siri veiktu ant 3g, taigi tai nera funkcija tai tik feature.
rwc 2012-05-24 18:01
. Feature - 0..n funkcijų rinkinys.
rwc 2012-05-24 18:09
Baterija - ne funkcija ir net ne feature. Baterijos krovimas - funkcija. Nenulinė baterijos talpa - feature.
moo 2012-05-24 19:20
Paskirtis, savybė ar dalis - koks skirtumas Na taip juk pagal logiką. Veiksmas yra - klausimas -> atsakymas. Reklama nemeluos.
deivec 2012-05-24 19:32
faini apple fanai..perka telefus su beta versijos soft....hmmm uz tokia kaina... ir kas dabar man pasakys dar pries kad apple vartotojai dauguma kaip vaikai...
1337 2012-05-24 19:32
Mano, kaip tupo vartotojo, akimis siri ir buvo pagrindinis 4s feature'as, juk tuo jis geresnis uz eilini 4. Pasikartosiu, i 4s reklama ziuriu kaip tipinis durnas pirkejas, ir ka as ten matau: geras ekranas, puiki kamare, greitas veikimas, geras dizainas, na ir naujas niekur nematytas feature'as - galiu kalbetis su telefonu! Va pasakau jam kad uzrezervuotu kazka darbotvarkej, ir jis ta padaro! VAU!!! Va cia tai daiktas! Juk jei puse reklamos su tuo telefonu kalbasi, o jis logiskai atsakineja, tai yra nerealus feature'as! O dabar nusiperku ta isgirta telefona, ir paaiskeja kad tas siri ne tik neprigirdi, bet dar biskuti atsilikes. Taip, as jauciuosi apgautas. Cia netgi labai gerai tinka tas pavyzdys su skraidanciu automobiliu. As gi esu durnas pirkejas, nei as zinau kas tas "BETA", nei kas tas siri app'as, as tik noriu su manim logiskai kalbancio telefono, koki man reklamoje pazadejo apple. Jei jau zadi pirkejui skraidanti automobili, juolab parodai per TV reklama kad jis tikrai skrenda, tai prasau toki ir parduoti, o ne sukti uodega apie ismetima is lektuvo ar aiskinti kad sia funkcija gausiu iskart kai tik bus sukurti antigravitaciniai varikliai
Paprastas_zmogus 2012-05-24 20:13
Niekur reklamoje nėra teigiama, kad tai kažkoks superduper dirbtinis intelektas. Iš esmės tai yra tik telefono valdymas balsu. Tik tas valdymas yra laisvesnis, nes gali kalbėti savo natūralia kalba, o ne iš anksto numatytom komandom. O jeigu tas "tūpas pirkėjas" pasidaro savo kreivas išvadas apie tai, ką jam žada reklama, čia jau yra jo problemos. Blogiausiu atveju, jeigu nusiperki daiktą, kuris netenkina tavo lūkesčių, tiesiog gražini jį atgal. Taip elgiasi visi protingi žmonės. Amerikiečių "paduok į teismą už savo durnumą" kultūra jau darosi nebe juokinga...
ramunask 2012-05-24 20:18
taigi Android'e yra iris, vlingo ir kitos sistemos, kurios veikia geriau nei Siri
moo 2012-05-24 20:46
Labai tikslūs teigiami atsakymai. 2011 spalio 14 - 4S išleidimo data. 2011 spalio 20 - reklamos išleidimo data t.y. tų pačių klausimų bei užduočių pirmoji galima beta "testavimo" data. Arba buvai vienas pirmųjų, laimingųjų 2011 11 20 dieną turėdamas produktą arba dirbi kompanijoje, kas, beje, daug kam, daug ką paaiškintų.
Paprastas_zmogus 2012-05-24 20:48
Visų pirma tai per keynote buvo daug tų pačių funkcijų pademonstruota. Taip pat ir pirmuosiuose review matėsi, kad viskas veikia taip, kaip demonstruota. Matau čia daug kas normaliai net nežino nieko apie Siri, bet vistiek burba remdamiesi vien tik nepagrįstu skundu
moo 2012-05-24 20:50
Aišku. Ačiū, gerbiami diskusijos dalyviai, daugiau klausimų neturiu
Krz 2012-05-24 23:36
Jomajo, nu ir uzviret diskusija:) Kiek matau susirinko obuoliuko fainai ir hateriai. Kas ten kalbejo apie tupus pirkejus? Ten - Amerika, jei instrukcijoje nenurodyta, kad mikrobangu krosneleje negalima dziovinti ismaudytos kates - vadinasi tai galima daryti ir tai yra visiskai saugu. Lygiai taip pat, jei reklama leidzia buti neteisingai interpretuojama ji ir bus neteisingai interpretuota ir uz tai reklamuojamo produkto kurejai bus paduoti i teisma. Visas vakarietiskas pasaulis po truputi eina link to, cia pas mus galima pasakyti "nebuk durnas - pats turetum susiprasti".
zamzungas 2012-05-25 00:11
Pats turiu iponą ir galiu pasakyti, kad tas siri visiškai nieko gero nemoka, viena kart dešimt minučiu bandžiau paprašyti surasti madrid real vs barcelona rezultatus, o siri net nesugebėjo perprast užklausos.
dofka 2012-05-26 01:26