"Microsoft" darbuotojai per "torrentus" siunčiasi piratinę produkciją  (3)

Kompanija "Microsoft", kuri visuomet garsiai kalbėjo apie autorines teises ir kovą prieš nelegalų savo programinės įrangos platinimą, panašu, niekaip nereaguoja į panašų savo darbuotojų elgesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaltinio teigimu, kompanijos "Microsoft" darbuotojai visai neprieštarauja "BitTorrent" pagalba parsisiųsti vieną kitą nelegalų turinį. Tokią informaciją pateikia neseniai pradėjusi veikti "YouHaveDownloaded" tarnyba, kuri nustato torrent resursais besinaudojančių vartotojų IP adresus.

Visa tai vyksta tuo metu, kai kompanija "Microsoft" vis labiau griežtina savo veiksmus prieš autorinių teisių pažeidėjus. Pavyzdžių toli ieškoti nereikia: visai neseniai įdiegtas "Windows Live Messenger" atnaujinimas, kuris blokuoja nuorodas į "The Pirate Bay" ir apskritai nelegalias torrent nuorodas, skirtas finansavimas naujai sistemai, kuri blokuoja torrent duomenų srautą, pasamdyti netgi rusų hakeriai, kurie teršia tą patį torrent duomenų srautą netikrais IP adresais, jau nekalbant apie aktyvų dalyvavimą, bandant „prastumti“ SOPA, PIPA, ACTA, CISPA ir t.t.

Beje, per paskutinius 11 mėnesių "Microsoft" nusiuntė korporacijai "Google" virš 2,5 mln. užklausų, kad ši pašalintų iš "Google Search" paieškos rezultatų nuorodas į nelegalias "Microsoft" programinės įrangos kopijas, kai tuo tarpu pati kompanija iš Redmondo savo paieškos sistemos "Bing" nuo tolių nelegalių nuorodų valyti neskuba.

Ir štai tokios aktyvios kovos prieš piratavimą fone kompanijos ramstis, jos pačios darbuotojai, aktyviai siunčiasi nelegalų turinį iš torrent‘ų. Patys aktyviausi pasirodė "Microsoft" padalinio Vašingtone darbuotojai. "Microsoft" kol kas niekaip nepakomentavo pastarosios informacijos ir nežinia, ar apskritai bus oficiali reakcija į šį faktą. Teisingiau, faktus, tarp kurių figūruoja ir filmai suaugusiems ir edukacinė – įkvepiančioji medžiaga ir kitas turinys, kuris neturi nieko bendra su "Microsoft" programine įranga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)