Kovai su „torrent“ piratais „Microsoft“ pasamdė rusų hakerius  (8)

Kas domisi, tas žino, o kas nežino, pranešame – visai neseniai korporacija „Microsoft“ investavo į vieną kompaniją, kuri vadinasi „Pirate Pay“ (nemaišyti su garsiu piratiniu torrent portalu). Pastaroji kompanija užsidirba pinigus, gindama autorinių teisių savininkų interesus, kurie pageidauja apsunkinti apsikeitimą jiems priklausančiu turiniu per torrent tinklus (ir ne tik juos).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, jog metodai, kuriais naudojasi vaikinai iš „Pirate Pay“, patraukė vieno iš regioninio CERT (Computer Emergency Response Team) padalinių dėmesį. CERT ekspertų grupė iš Lenkijos, kuri stebi interneto platybes ir seka, ar čia nevyksta kokių „bjaurių dalykų“, pastebėjo anomalų torrent tinklais perduodamų duomenų užterštumą, kuriam būdingas padirbtų IP adresų naudojimas ir t. t. Reikia pastebėti, jog privatūs (uždari) torrent portalai, panašu, kol kas nepateko „Pirate Pay“ „juodąjį“ sąrašą – „užterštumas“ pastebėtas tik prisijungus prie DHT (Distributed Hash Table) infrastruktūros.

Lenkų ekspertai kruopščiai išstudijavo ir aprašė šį anomalija kvepiantį aktyvumą, su kuriuo susidūrė jų monitoringo sistemos. Kategoriškai negatyvių pasisakymų toje ataskaitoje lyg ir nematyti, tačiau vis tik galima įžvelgti atsargų teiginį, jog IP adresų padirbinėjimas, teršiant torrent tinklais perduodamų duomenų srautą – gana abejotinas kovos su piratavimu metodas, už kurį iš esmės galima patraukti ir administracinėn (o gal net ir baudžiomojon) atsakomybėn. Tačiau galbūt tai ne vienintelis pasiūlymas iš „Pirate Pay“ arsenalo, kuriuo bus naudojamasi bendradarbiavimo su „Microsoft" metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)