Lietuvoje pusė kompiuterių pardavėjų klientams rekomenduoja piratines programas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2012-06-09 14:43
Jei ferarį nusikopijuosi, o ne vogsi, tai nieko blogo nebus. Nuo kada programas vagia? Jas kopijuoja, tai du skirtingi dalykai.
Kirtiklis 2012-06-09 14:58
Taip gali pasivogti, jei pagamini 1x Ferrari ir po to darai copy/paste, copy/paste, copy/paste...ir taip kepi iš nieko tuos Ferrarius. Tau tik kainavo pagaminti 1x,o kiti už dyka gavosi, ir jei pardavei viso 11x tokių ferarių per 1 dieną, tau atsipirko ir gavai 10x naudos. Bet tu matai kad atsisiuntė 100x juo. tavo pelnas nėra didelis, todėl imi reikšti pretenzijas kodėl jie ima tuos ferrarius ir nemoka tau? Juk tu prarandi "tikėtinus" pinigus, dėl to patyri nuostolius ( nors tau kainavo tik 1x pagaminti) bet jie juk 100x net atsisiuntė). Ir tau nesvarbu kad eilinis žmogėnas kur atsisiuntė gauna tik 1.5 litų kurių didžiają dali išleidi komunalinėms paslaugoms, maistui,kurui ir tau dar reik vaistų nes būna susergi, sugenda kas nors, ar netgi gali prarasti darbą. O ferrarių gamintojas parduoda tik už 100 eurų (nes jis mato kad jo šalyje uždirba po 2k+ eurų) ir galvoja kad ir visi kiti tiek gali gauti pasaulyje todėl jam nėra skirtumo kad LT gauna tik 1,5k litų, ir nėra lygu 1,5k litų su 2k eurų.
Shinigami 2012-06-09 15:02
Tai tu neskiri kopijavimo nuo vagimo. Jei nusiperki muzikinį kompaktą ir ji persirašai į kompiuteri - tai yra kopijavimas. O jei muzika tiesiog parsisiunti iš interneto nesumokėdamas autoriui - tai jau vagystė. Va jei pats parašytum office programa tada jau nebūtu vagystė. Bet dabar ne tu ją parašei. Bei jei ir ferarį nukopijuotum gautum bauda ar net sėstum. Nes feraris bus patentuotas ir jo kopija bus autorinių teisių pažeidimas.
Shinigami 2012-06-09 15:13
Bukas mastymas Galvoji MS office kainavo pagaminti tik 2k lt? Tikrai ne. Bet ji parduoda daug pigiau nei kainavo pagaminti. Bei reikia programinei įrangai pastoviai kurti atnaujinimus, kas vėl kainuoja. Bei tai tikrai ne tavo su****as reikalas kiek jie iš to uždirba ir ar uždirba. Jei neturi pinigų naudoji tai kas nemokama arba iš vis nesinaudoji. Kaip jau buvo sakyta tai ne maistas ir nėra pirmo būtinumo prekė, tad gali ir nesinaudoti. Be to kaina amerikietiška, nes ir programuotojų kurie tai suprogramavo atlyginimai amerikietiški, o ne lietuviški.
Fikcija 2012-06-09 15:40
Maziausiai 50% lietuvos darbdaviu nemoka virsvalandziu ir kuo jie ne vagys,kodel vieniems galima vogti kitiems ne?
Anonymous 2012-06-09 16:58
Kuo labiau mikrosoftas puola piratus, tuo labiau populiarėja linux. Kuo labiau populiarėja linux, tuo labiau krenta windows kaina. Rinkos dėsniai! O dėl kainų - paskaičiuokit, kiek kompas pabrangtų su windozėmis, ms ofisu, fotošopu, ir kokiu profesionaliu nero? Light versijų niekam nereikia, visi dirba tik su pro! Taigi - kiek gautųsi viršaus? Ta išaugusi kaina - pirkėjus traukte trauktų?! Taigi jie ir muša kainas, kaip gali. Nebegalės pritraukti pirkėjo piratiniu softu, pardavinės kompą be jokios programinės įrangos, bet keliais šimtais pigiau ir su telefono numerėliu... Ar pasiūlymu pas kiemo paauglius rasti reikiamą softą Pažįstami, kurie pirko kompus sau, namo - ieškojo mažų firmelių. Už kompo kainą išeina kompas su printeriu, skaneriu, ir dar aplaistymui lieka Linux pupoliarumui kenkia ne su mikrosoftas, o su mikrosofto piratinis softas
Misanthrop 2012-06-09 17:04
na va, prasidėjo Šiaip galiu išdėstyt jums savo poziciją, kuri nebus įdomi, bet manau teisinga. Seniau (maždaug prieš 30-40 metų), kai žmonės mokėsi būti programuotojais, jie užrašydavo kodą ant popieriaus ir stodavo į ilgas eiles, kad sukompiliuoti jį mašinoje užimančioje visą kambarį - ir tai nesutrukdė atsirasti IT genijams ar susikurti IT infrastruktūrai, tarkime dabar viskas būtų legalu - kas norėtų tas įpirktų, arba irgi naudotųsi kokiais bendrais terminalais, kur yra suinstaliuota reikalinga įranga, kas be ko, darbdaviai tikrai rastų lėšų programinei įrangai. Kas dėl atviro kodo alternatyvų - pripažinkime, šiuo metu jos nėra pakankamos, pasiūlykite man geresnius įrankius už Photoshopą ar Visual Studio. O kas dėl paprasto vartotojo - prisiminkime laikus, kai IBM vadovas pasakė, kad visi namų ūkiai turės nuosavą kompiuterį - mažai kas juo tikėjo ir nelabai žmonėms jų reikėjo. Tai ir dabar būtų tas pats, na nepasinaudotų fotošopu (o taip, nuotraukos sukarpymas yra labai reta funkcija), nekonvertuotų dainas su Sound Forge (katastrofa), nebūtų apsaugoti super antivirusine Kaspersky ar kokiu Norton (Avira juk baisu!). Paprasti vartotojai nelabai ką praloštų tiesiog, nes jiems tinkamų alternatyvų yra, grįžtų kompaktų laikai, kada žaidimus žmonės pirkdavo iš parduotuvių, o ne imtų iš linkomanijos. Kišenes reiktų papurtyti tik profams, bet čia tinka dar viena frazė - geras smuikininkas savo instrumentui nepagaili šimtų tūkstančių. To sum up - tai bergždžia diskusija, dešiniųjų ir kairiųjų nuomonės visada konfliktuos
Kirtiklis 2012-06-09 17:18
Aha, o matai sukūrus programine įrangą ji valgyt neprašo, jei sandėliuot vietos nereikia, ji negenda. O atnaujinimus sukurūs įrangą atnaujinti ir taisyt ir nėra koks jau stebuklingai sunkus darbas. O kiek laiko yra naudojama ta įranga kuria sukuria? Ne kelis mėnesius o metais naudojama ir parduodama. Ir tegu neverkia kad tipo piratai žlugdo juos. Ir mokėdami amerikietiška atlyginima per metus išlaidaudami, ir t.t išleidę naują versija per kelias dienas ar savaitę padengia ką išleido ir pelno gauna. Ir tau nėra pirmo butinumo prekė Internetas ir PC tai ko juo naudojiesi, juk tau užtenka - maisto, vandens, tupiklos, pašiurės ir priešingos lyties žmogaus.
nondescript 2012-06-09 17:25
Aišku, firmai neprestižas siūyt piratines programas, bet kol programos neatpigs arba kol žmonės neuždirbs daugiau 800, tegul nesitiki didesnių pardavimų. Galvoja, uždarys torrentus, viską legalizuos ir pinigai pradės plaukte plaukt, juokas ima
Arthuras 2012-06-09 17:58
Geriausia, ką Lietuvoje antipiratai gali padaryt - pervaryt visus ant nemokamų programų. Leidėjai gali būt ramūs - pirkimai nieku gyvu nepadidės dėl šios priežasties.
Shinigami 2012-06-09 18:02
O kad prašo valgyti. Ją reikia tobulinti ir kurti atnaujinimus. Tai programuotojai dirba tą pati darbo etatą. Ir jiems kiekviena mėnesi reikia amerikoniško atlyginimo. O vartotojams reikia brangios reklamos. Nes jei nėra reklamos tai produktas iš kart šš būna. O interneto ir pc naudojuosi todėl kad už pc ir internetą sugebu susimokėti ir man nereikia dėl jo vogti. Nors tai ir nėra pirmo būtinumo prekė. O kai tu dėl to vagi tai jau blogai. Dar galima suprasti kai vagiama dėl maisto, bet kai dėl pramogų ... O dėl žlugdymo ar ne žlugdymo man tikrai vienodai, svarbiausia tai kad vagi kitų darbą. Jie į tai investavo savo pinigus ir laiką, bei sugebėjimus. Ir tai tik jų reikalas kiek jie iš to nori ar gali užsidirbti.
Arthuras 2012-06-10 00:02
Truputį grįžtu prie nešiojamo kompiuterio pirkimo. Kaip tas, kad kompiuteris perkamas su legalia OS turi įtakos tam, ar jis turės service tag'ą ir bus "pripažįstamas" gamintojo?
Ar_as? 2012-06-10 11:39
Vėl eilinė tautiečio nesąmonė. Kai sako nevok, aiškina, kad vagia, nes brangu. Kai pasakai, kad vogti vis tiek negalima, neturėdamas argumentų pasakoja, kad jis nevagia, jis "kopijuoja"... Gal padės paprastas pavyzdys. Turiu gerą pažįstamą, ji visada buvo už laisvą "dalinimąsi", brolišką meilę, korporacijų griovimą ir pan. ir t.t. Kol vieną kartą su keliais filosofiškai nusiteikusiais draugais nenusprendė per metus išversti vieno rimto filosofinio veikalo, sumokėti solidžią sumą autoriui už leidimą ir investuoti į išleidimą. Darė iš "idėjos", tikėjosi tik kad atsipirks (Lietuvoje iš tokios literatūros neuždirbsi). Ir kaip manot? dvi dienos po pasirodymo ji savo knygą rado mylimoje Linkomanijoje, su 400 atsisiuntimų. Net 50 legalių pirkimų jai būtų leidę neiti į minusą... Ir patikėkit, jai nebebuvo svarbu, kad "jie nebūtų pirkę": ji investavo pinigus, daug laiko ir jai buvo giliai dzin dzilin, kad kažkas būtų pirkęs-nepirkęs. Ji nenorėjo, nebesidžiugė, kad kažkas už jos pinigus ir vargą už dyką ir be jos leidimo naudojasi. Taškas. Baigėsi "dalinimosi" garbinimas. Išvada paprasta: 99 proc. už dalinimąsi kovojančių yra nieko nesukūrę ir nesukursiantys nevykėliai, kurie nori pasinaudodami svetimu darbu ir investicijomis "į rojų joti". Žmonės, komunizmas neveikia, nes šalia duodančių protingų žmonių visada atsiranda minia norinčių ne "dalintis", bet pasidalinti svetimą.Pajusk skirtumą.
Arthuras 2012-06-10 12:22
Oho, drąsiai tu čia. Tik parodo, kad pats nemąstai sveiku protu. Kokie 96 proc. Lietuvos piliečių, besinaudojančių kompiuteriu, naudoja piratinę įrangą. Netgi daug programuotojų, dizainerių, kurie patys KURIA ją naudoja.
Kirtiklis 2012-06-10 12:37
Jei atsiuntė 400x žmonių, tai nereiškia kad jei nebūtų linkomanijos tie visi žmonės būtų ėję ir pirkę. Ir kaip ten ten atidūrė toje linkomanijoje? Ar tik kažkas nenusipirko ir neidėjo, beje pats sakei kad "neužsidirbisi LTU iš filosofijos knygos" bet dėja ji norėjo užsidirbti, o ką tikėjos kad pasirodys ta knyga ir visi griebs pirkti? Knyga - ne filmas ar muzika, kad baigtusi galiojimas ir susidomėjimas. O tu skiri vagima nuo kopijavimo ar nelabai? Duosiu pavyzdi nes matau dar nedašilo : Pasiimu iš bibliotekos knyga ir : a. Jos negražinu numatytu laikotarpiu - vagystė, nes biblioteka prarado knyga. b.Atsišviečiu visa knyga, gražinu bibliotekai, savo atšviestą darbą pasidalinu su kaimynais nes jiems irgi prisireikė informacijos iš smalsumo, - kopijavimas, nebuvo padaryta JOKIA materialinė žala.
Xdmin 2012-06-10 12:51
Bent 100 atsisiuntimu buvo tiesiog paziurejimui kas per knyga, kaip knygyne, pavartai ir padedi atgal i vieta. Kai failas buna didesnis (bent 100mb) zmones pamate, kad bus pirmi ji atsisiunte, griebia noredami pasikelti ratio. Knyga perskaiciusiu zmoniu skaicius gali net nevirsyti 50 is tu 400 atsisiuntusiu.
Ar_as? 2012-06-10 13:11
Nu vat tipiškas budulizmo atvejis. Trys žmonės kurie įsėdo į tavo mašiną, norėjo tik ją išmėginti, jiems jos nereikėjo. Tau patinka? jaučiu nelabai. Nes tai tavo mašina. nes tai tavo knyga. nes tai tavo šikinykas ir niekas neturi teisės daugiau jame šikti, tik tie kuriems leidi. Yra teisės, jos yra saugomos pakeisk jas ir tada gyvenk. Man nepatinka, kad šaligatviai tik pėstiesiems, bet aš jais su mašina nevažinėju. O prieš tai herojus pasisakęs apie naivumą ir optimizmą, tai totalus degradas: eisi gatve vakare, gausi į snukį nuo budulių, o kiti sakys "pats kaltas, kad silpnas"
Manvydas 2012-06-10 13:54
Palikit jūs tuos žmones ramybėj.Kai kurie tai tipiški lietuviai, ar jums skauda, kad kažkas piratauja?Ar gaila?Ar kas jums yra?Patys siunčiatės filmus, muziką ar dar ką.Tik nereik lialia. O dėl OS ir pan.Na pas mane windows 7 legalūs, antivirusinė legali.Viskas kitas arba legalu ir nemokama, arba nelegalu ir nemokama.Ir kai kuriem čia žiūriu labai širdį skauda, kad kažkas piratauja, o jie perka.Policininkai didieji.Pilna tokių lietuvoj. Tas pats, kas viena bobutė pardavinėdavo čia anglijoj lietuvišką mėsą pigiai, niekam netrukdė, sau prie pensijos dėjos (na nemokėjo muitų, perveždavo ir pan), matai Lietuvoj kaimynams pavydu pasidarė, nu ir pasiskundė atitinkamos institucijoms.Ir bobutė nebepardavinėja.
PCP 2012-06-10 15:26
, ir eina į delfi komentarų rašyti, kaip kubilius pensijas iš paprastų žmonių ateme O dėl piratavimo - kadangi Lietuva nieko šitoi srity beveik nieko nekuria, tai valstybė iš to tik išlošia, nes pinigai pasilieka lietuvoje, o ne keliauja microsoftui ar dar kam nors į kišenę, šitaip didindami ir taip neigiamą užsienio prekybos deficitą.
Cigaras 2012-06-10 15:54
A kas tei yra? Aš kaip ir „litofcas“ ,tik nelabai suprantu apie ką kalbi, nes pilietiškas esu. O šiaip kaip ir minėjo PCP, mums skirtumo dėl to neturėtų būti, mes tik išlošiam dėl to. Pačios korporacijos (verslas) turėtų formuoti anti–piratišką kultūrą, o ne valstybė.