Etiopijoje už naudojimąsi „Skype„ gresia 15 metų kalėjimo  (8)

Etiopijos vyriausybė sugriežtino interneto kontrolę šioje šalyje, taigi dabar čia uždrausta naudotis IP telefonijos (VoIP) paslaugomis, tarp jų „Skype“ ir „Google Talk“, praneša interneto portalas „TechCrunch“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, jog neseniai priimti teisės aktai numato, kad už naudojimąsi VoIP tarnybomis bet kuris Etiopijos gyventojas gali netekti laisvės, o maksimali bausmė – 15 metų kalėjimo. Tokios taisyklės priimtos neva siekiant apginti „nacionalinius saugumo interesus“, o taip pat „apsaugoti vietos telekomunikacijų kompanijų monopoliją“.

Be to, pažymima, jog vienintelis Etiopijos interneto tiekėjas – valstybinė kompanija „Ethio Telecom“ – pradėjo blokuoti ir „Tor“ tinklo duomenų srautą. Ši sistema leidžia internete sukurti apsaugotas anonimines ryšio sesijas: „Tor“ vartotojai gali išsaugoti konfidencialumą, lankydamiesi interneto puslapiuose, publikuodami įvairią medžiagą, siųsdami įvairius pranešimus ir t. t. Be viso kito, „Tor“ suteikia apsaugą nuo duomenų srauto analizės mechanizmų.

Naujasis įstatymas taip pat suteikia Etiopijos komunikacijų ir informacinių technologijų ministerijai įgaliojamus išduoti licencijas ir sekti visų valstybinių kompanijų, importuojančių telekomunikacinę įrangą, veiklą. Tokiu būdu jau dabar galima Etiopiją priskirti prie tokių laisves interneto erdvėje ribojančių valstybių, kaip Kinija, Š. Korėją, Baltarusiją ir kitų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: