„Samsung“ kėslai pavyko – „microSD“ kortelių kainos pajudėjo aukštyn  (3)

Taivano interneto portalo „DigiTimes“ teigimu, nedidelės talpos atminties kortelių „microSD“ kainos paskutiniuoju metu gana smarkiai išaugo. Augimas, aišku, susijęs ne su paklausos augimu, tačiau su ribotu tiekimu, kurio pagrindine priežastimi tapo kompanija „Samsung“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai „microSD“ kortelių ir jose naudojamos „NAND Flash“ atminties mikroschemų gamintojai (kai kurie platintojai patys gaminasi atminties korteles) sumažino tiekimo apimtis. Jie ėmė griežčiau stebėti savo partnerius – tarpininkus, kontroliuoti užsakymus, kad taip būtų galima kainas išlaikyti tam tikrame lygmenyje.

Priminsime, jog birželio mėnesio pradžioje paaiškėjo, kad P. Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“ nusprendė „stabilizuoti“ „microSD“ atminties kortelių kainas ir apribojo tiekimą. Nežiūrint į sandėliuose esančias atsargas, užsakymų padidinimas gali be didelių problemų pakelti šio tipo kortelių kainas, pažymi šaltinis.

Po itin nenumaldomo mažėjimo maždaug pusmetį, „microSD“ atminties kortelės, kurių talpa siekia 2 GB ir 4 GB, kainos per paskutinį mėnesį pabrango 40–50 %. Gegužės viduryje 2 GB talpos atminties kortelė vidutiniškai kainavo 1,15 dolerio, o 4 GB – 1,35 dolerio. Dabar gi – 1,60 ir 2,00 dolerius. Tiekimo grandies žaidėjai jau pradėjo pildyti atsargas, tačiau gamintojai riboja tiekimo apimtis, kad pakeltų kainas daug daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: