„Mozilla Thimble“ – HTML ir CSS redaktorius „žaliems“  (0)

„Mozilla“ pranešė, jog debiutuoja jos naujas projektas „Thimble“, kuris skirtas padėti pradedantiesiems tinklalapių kūrėjams įsisavinti HTML ir CSS programavimo abėcėlę. Ateityje „Mozilla“ bendruomenė žada įdiegti ir „JavaScript“ kalbos palaikymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu populiarios „Firefox“ naršyklės kūrėjai papildė savo portfelį dar vienu dėmesio vertu projektu, tarp kurių jau galima rasti klaidų sekimo sistemą „Bugzilla“ ir el. pašto klientą „Thunderbird“.

„Mozilla Thimble“ pristatomas kaip intuityvus vizualinis redaktorius, leidžiantis rašyti ir redaguoti HTML kodą naršyklės viduje ir iš karto matyti savo darbą rezultatą bei jį koreguoti, o vėliau ir publikuoti visiškai funkcionuojantį interneto puslapį vienu pelės paspaudimu. „Thimble“ turi daug pavyzdžių ir šablonų, supaprastinančių naujokų apmokymą. Kartu su redaktoriumi „Mozilla“ tinklalapyje debiutavo ir puslapis Mozilla Webmaker.

Vis tik pažymima, jog šiuo metu „Thimble“ dar nėra tinkamas visavertėms interneto svetainėms kurti. Pirmiausia, tai dar nėra išbaigtas produktas, kuris šiuo metu intensyviai tobulinamas. Antra, projektas kol kas skirtas daugiau mokymuisi, bei nesudėtingų, vieno, kelių puslapių tinklalapių kūrimui. Kad būtų galima puslapį publikuoti, vartotojas gauna panašią į tokią – http://thimbletest.org/p/4fn – nuorodą, o norint puslapį redaguoti, adreso pabaigoje pridedamas žodis Edit. Išsaugojęs pakeitimus, žmogus gauna naują puslapio adresą. Be to, puslapio pašalinti negalima: tą galima padaryti tik kreipusis į techninės pagalbos padalinį. Taigi tokie sunkumai tikrai neleidžia sukurti visaverčio internetinio projekto.

Pranešama, jog „Thimble“ projektas tapo vasarą vykdomos kampanijos „Mozilla Summer Code Party“ dalimi. Kampanija startuos birželio 23 d. renginyje „Global Weekend of Code“ ir tęsis visą vasarą. Visame pasaulyje „Mozilla“ bendruomenė suplanavo virš 330 renginių. Reikia pažymėti, jog „Thimble“ leidžia įsisavinti ne tik HTML ir CSS pagrindus, tačiau ir anglų kalbą, kadangi į kitas kalbas projektas vis dar neišverstas (ar bus tai padaryta, kol kas neaišku).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: